ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Στην Κίνα ίσως βρήκαν φάρμακο για τον κορωνοϊό

Φάρμακο που χρησιμοποιούν στην Ιαπωνία για τη γρίπη ίσως αποδεικνύεται αποτελεσματικό και ενάντια στον κορωνοϊό, λένε οι κινεζικές αρχές.

Στην Κίνα ίσως βρήκαν φάρμακο για τον κορωνοϊό

Οι ιατρικές αρχές στην Κίνα δήλωσαν ότι φάρμακο που χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία για να αντιμετωπιστούν νέα στελέχη της γρίπης εμφανίζεται αποτελεσματικό σε ασθενείς κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο Guardian, επικαλούμενος ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, ο Zhang Xinmin, αξιωματούχος του υπουργείου επιστήμης και τεχνολογίας, δήλωσε ότι το Favipiravir (επίσης γνωστό ως Avigan) της Fujifilm έχει δώσει ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε κλινικές δοκιμές 340 ατόμων στη Wuhan και τη Shenzhen. «Υπάρχει υψηλός βαθμός ασφάλειας και είναι ξεκάθαρα αποτελεσματικό στη θεραπεία», είπε σε δημοσιογράφους.

Οι ασθενείς που έλαβαν το φάρμακο στη Shenzhen διαγνώστηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό μετά από μέσο όρο τεσσάρων ημερών αφότου διαγνώστηκαν θετικοί, έναντι ενός μέσου όρου 11 ημερών αυτών που δεν έλαβαν το σκεύασμα. Επιπλέον ακτινογραφίες έδειξαν βελτίωση στους πνεύμονες για το 91% των ασθενών που έλαβαν το Favipiravir έναντι 62% για όσους δεν το πήραν.

Γιατροί στην Ιαπωνία χρησιμοποιούν το φάρμακο σε κλινικές δομικές ασθενών του κορωνοϊού με ήπια έως μέτρια συμπτώματα, ελπίζοντας ότι θα αποτρέψει τον πολλαπλασιασμό του ιού στον οργανισμό. Πηγή του ιαπωνικού υπουργείου Υγείας ωστόσο υπονόησε ότι το φάρμακο δεν ήταν τόσο αποτελεσματικό σε ανθρώπους με περισσότερο σοβαρά συμπτώματα. «Δίναμε το Avigan σε ομάδες 70-80 ατόμων, αλλά δεν φαίνεται να δουλεύει τόσο καλά όταν ο ιός έχει πολλαπλασιαστεί», είπε.

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε περισσότερα στο Euro2day.gr 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η δύναμή σου είναι απλώς κάτι τυχαίο που οφείλεται στην αδυναμία των άλλων."

Joseph Conrad, 1857-1924, Βρετανοπολωνός συγγραφέας

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2