Κλείνουν μπαρ και καφετέριες λόγω κορονοϊού

Εφτασαν τα 190 τα κρούσματα στην Ελλάδα, ενώ 11 εξ αυτών παραμένουν «ορφανά». Νέα δραστικά μέτρα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Κλείνουν μπαρ και καφετέριες λόγω κορονοϊού
Την εκτίναξη των κρουσμάτων στην Ελλάδα στα 190, με 73 νέα σήμερα, ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σ. Τσιόδρας.

Από τα 190 κρούσματα, τα 11 είναι «ορφανά», δηλαδή δεν μπορεί να εντοπιστεί η πηγή μετάδοσης του ιού και εξήγησε ότι τα 9 από αυτά είναι στην Αττική. Ήδη 5 ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της χώρας. Από την πανδημία η Ελλάδα καταγράφει ήδη έναν νεκρό, ενώ ακόμη 47 ασθενείς που νόσησαν από κορονοϊό κρίθηκε ότι πρέπει να παραμείνουν στο νοσοκομείο και εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Η ηλικακή κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής:

* Έως 17 ετών, 7 ασθενείς.

* 40 - 64 ετών, 79 ασθενείς.

* 65 ετών και άνω, 47 ασθενείς.

Από το σύνολο των ασθενών, οι 85 αφορούν την Αθήνα, οι 40 την Ηλεία, οι 9 την Αχαΐα, οι 6 τη Θεσσαλονίκη, οι 6 την Ανατολική Αττική και οι 4 τη Ζάκυνθο. Νοσηλεύονται 21 ασθενείς στο Πανεπιστημιακό του Ρίου, 9 στο "Σωτηρία", 9 στο ΑΧΕΠΑ, 6 στο "Αττικόν" και 1 στο Θριάσιο.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι τα μέτρα περιορισμού επεκτείνονται για να μην υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά. "Σε διαφορετικές περιοχές της χώρας εμφανίζονται νέα κρούσματα, ενώ τα μέτρα περιορισμού και αυτοπεριορισμού δεν τηρούνται", υπογράμμισε.

Οπως είπε ο κ. Τσιόδρας, με ομόφωνη εισήγηση επεκτείνονται τα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού: θα κλείσουν όλα τα εμπορικά κέντρα, μπαρ, καφέ και καφετέριες, όλη η εστίαση εκτός ντελίβερι και take away, οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από τις ανοιχτούς χώρους για μεμονωμένη άθληση, τα κέντρα αισθητικής, βιβλιοθήκες, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Ανοικτά μένουν καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ καθώς και το λιανεμπόριο (φούρνοι κτλ).

Για συνεχή ενημέρωση πάνω στο ζήτημα, κλικ στο euro2day.gr.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v