Διατάσεις μέσης: Οι κινήσεις που ανακουφίζουν

Νοιώθετε τη μέση σας «σφιχτή» και δύσκαμπτη; Ανακουφιστείτε άμεσα με πέντε αποτελεσματικές διατάσεις.
Διατάσεις μέσης: Οι κινήσεις που ανακουφίζουν
Είναι η περιοχή που ταλαιπωρείται κατά κόρον από την καθιστική ζωή. Οι δυνάμεις που ασκούνται καθημερινά σε αυτήν είναι τεράστιες, αν αναλογιστεί κανείς ότι στηρίζει όλο το σώμα. Η οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης ή αλλιώς «μέση» δεν… περνά και τόσο καλά.

Πώς μπορούμε να την ανακουφίσουμε; Με μερικές απλές κινήσεις/διατάσεις, οι οποίες αποσυμφορούν την περιοχή και διατείνουν τους μύες που βρίσκονται εκεί και έχουν την τάση να «σκληραίνουν».

Πριν ξεκινήσετε:

* Φορέστε άνετα ρούχα που δεν σας περιορίζουν.

* Οι διατάσεις δεν θα πρέπει να σας πονούν. Μην πιέζετε το σώμα σας να έρθει σε ακραίες θέσεις. Πιέστε το μόνο μέχρι εκεί όπου νοιώθετε άνετα και ευχάριστα.

* «Μπείτε» σε κάθε διάταση αργά και αποφύγετε την κίνηση «μπρος πίσω» που μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς.

* Κάντε τις διατάσεις σε άνετο χώρο που σας επιτρέπει να κινείστε ελεύθερα.

Γόνατο στο στήθος

Διατείνει τους μύες που βρίσκονται χαμηλά στην πλάτη και βοηθά στην ευθυγράμμιση της λεκάνης. Κρατήστε τη διάταση για 5-10 δευτερόλεπτα, χαλαρώστε και επαναλάβετε για 10 φορές για συνολικά 3 σετ.



Στροφή γονάτου

Ανακουφίζει τη μέση και παράλληλα διατείνει τον γλουτό, δυναμώνοντας τους μύες των κοιλιακών. Κρατήστε τη θέση για 20 δευτερόλεπτα, και αλλάξτε γόνατο για συνολικά 3 φορές ανά πόδι.



Yoga Cat/Cow

Δυναμική διάταση της γιόγκα η οποία βοηθά στην κινητοποίηση της μέσης και παράλληλα ανακουφίζει την περιοχή. Μείνετε για 5-10 δευτερόλεπτα σε κάθε θέση, για 10 επαναλήψεις.



Στροφή γονάτου από καθιστή θέση

Η συγκεκριμένη διάταση αφορά τον οποιοειδή μυ, έναν μυ που βρίσκεται στην λεκάνη και έχει την τάση να βραχύνεται («μικραίνει) προκαλώντας ενοχλήσεις στην περιοχή. Κρατήστε τη διάταση για 20 δευτερόλεπτα σε κάθε πλευρά, για 3 σετ.



Στάση «μωρού»

Χρησιμοποιείται στην yoga και ανακουφίζει (σχεδόν) όλο το σώμα. Κρατήστε την στάση για 20 δευτερόλεπτα, για συνολικά 3 σετ.


Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v