ΕΥΕΞΙΑΑΣΚΗΣΗ

Διατάσεις μέσης: Οι κινήσεις που ανακουφίζουν

Νοιώθετε τη μέση σας «σφιχτή» και δύσκαμπτη; Ανακουφιστείτε άμεσα με πέντε αποτελεσματικές διατάσεις.

Διατάσεις μέσης: Οι κινήσεις που ανακουφίζουν

Είναι η περιοχή που ταλαιπωρείται κατά κόρον από την καθιστική ζωή. Οι δυνάμεις που ασκούνται καθημερινά σε αυτήν είναι τεράστιες, αν αναλογιστεί κανείς ότι στηρίζει όλο το σώμα. Η οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης ή αλλιώς «μέση» δεν… περνά και τόσο καλά.

Πώς μπορούμε να την ανακουφίσουμε; Με μερικές απλές κινήσεις/διατάσεις, οι οποίες αποσυμφορούν την περιοχή και διατείνουν τους μύες που βρίσκονται εκεί και έχουν την τάση να «σκληραίνουν».

Πριν ξεκινήσετε:

* Φορέστε άνετα ρούχα που δεν σας περιορίζουν.

* Οι διατάσεις δεν θα πρέπει να σας πονούν. Μην πιέζετε το σώμα σας να έρθει σε ακραίες θέσεις. Πιέστε το μόνο μέχρι εκεί όπου νοιώθετε άνετα και ευχάριστα.

* «Μπείτε» σε κάθε διάταση αργά και αποφύγετε την κίνηση «μπρος πίσω» που μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς.

* Κάντε τις διατάσεις σε άνετο χώρο που σας επιτρέπει να κινείστε ελεύθερα.

Γόνατο στο στήθος

Διατείνει τους μύες που βρίσκονται χαμηλά στην πλάτη και βοηθά στην ευθυγράμμιση της λεκάνης. Κρατήστε τη διάταση για 5-10 δευτερόλεπτα, χαλαρώστε και επαναλάβετε για 10 φορές για συνολικά 3 σετ.Στροφή γονάτου

Ανακουφίζει τη μέση και παράλληλα διατείνει τον γλουτό, δυναμώνοντας τους μύες των κοιλιακών. Κρατήστε τη θέση για 20 δευτερόλεπτα, και αλλάξτε γόνατο για συνολικά 3 φορές ανά πόδι.Yoga Cat/Cow

Δυναμική διάταση της γιόγκα η οποία βοηθά στην κινητοποίηση της μέσης και παράλληλα ανακουφίζει την περιοχή. Μείνετε για 5-10 δευτερόλεπτα σε κάθε θέση, για 10 επαναλήψεις.Στροφή γονάτου από καθιστή θέση

Η συγκεκριμένη διάταση αφορά τον οποιοειδή μυ, έναν μυ που βρίσκεται στην λεκάνη και έχει την τάση να βραχύνεται («μικραίνει) προκαλώντας ενοχλήσεις στην περιοχή. Κρατήστε τη διάταση για 20 δευτερόλεπτα σε κάθε πλευρά, για 3 σετ.Στάση «μωρού»

Χρησιμοποιείται στην yoga και ανακουφίζει (σχεδόν) όλο το σώμα. Κρατήστε την στάση για 20 δευτερόλεπτα, για συνολικά 3 σετ.


Νικόλας Γεωργιακώδης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2