Celebrity fitness: Τα μυστικά των διάσημων

Ποια είναι τα προπονητικά και διατροφικά μυστικά των celebrities για ένα καλογυμνασμένο σώμα και πόσο… μυστικά είναι εν τέλει; Fit απαντήσεις εκ των έσω.
Celebrity fitness: Τα μυστικά των διάσημων
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τους βλέπουμε σε ταινίες, σε συναυλίες ή ακόμα και στην παραλία γραμμωμένους μέχρι το κόκκαλο (τους άντρες), με καλλίγραμμα οπίσθια (τις γυναίκες) και γενικά με σώματα τα οποία προκαλούν θαυμασμό και, σε αρκετές περιπτώσεις, φθόνο. «Γιατί να μην μπορώ να γίνω και εγώ έτσι;», αναρωτιόμαστε. Η απάντηση δεν είναι και τόσο απογοητευτική όσο νομίζετε. Μπορείτε να αποκτήσετε το σώμα τους. Υπό προϋποθέσεις όμως.

Ο βρετανός Nicky Holender, διάσημος personal trainer επωνύμων όπως ο Gerard Butler (λέγε με Λεωνίδα από τους 300) και η – πιο καυτή πεθαίνεις - Kendra Wilkinson και δημιουργός του προπονητικού/διατροφικού προγράμματος Stronger μίλησε πρόσφατα στο ehow αναφέροντας το προφανές: ένα πρόγραμμα διατροφής και προπόνησης για μια διασημότητα δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα αντίστοιχο πρόγραμμα για όλους τους υπόλοιπους.

Οι «μαγικές» προπονήσεις

«Το να προπονείς διασημότητες, είναι σαν να προπονείς έναν οποιονδήποτε άνθρωπο. Προσδιορίζεις της επιθυμίες του στην αρχή, θέτεις στόχους και τους βοηθάς να τους φτάσουν», λέει ο ίδιος. Τι περιλαμβάνει όμως το προπονητικό τους πρόγραμμα ως επί το πλείστον; «Ο μεγαλύτερος όγκος προπόνησης αποτελείται από λειτουργικές κινήσεις, μέσα από τις οποίες οι ασκούμενοι χρησιμοποιούν μόνο το σωματικό τους βάρος ως αντίσταση. Προσπαθώ να τους κάνω να καίνε όσο το δυνατόν περισσότερες θερμίδες σε μικρό χρονικό διάστημα, μέσα από απλές ασκήσεις που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε», προσθέτει.

Σας θυμίζει κάτι ο όρος «σωματικό βάρος» και «προπόνηση σε μικρό χρονικό διάστημα; Δείτε σε παλαιότερο αφιέρωμά στο In2life μερικές τέτοιες ασκήσεις, και εδώ πώς μπορείτε να κάψετε λίπος μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα χρησιμοποιώντας την μέθοδο HIIT.

Διατροφή για αποτελέσματα

Και από διατροφή; Μαντέψτε. Ούτε εδώ υπάρχει κάποιο «σούπερ ουάου» μυστικό που δεν γνωρίζουμε ή κάποια «μαγική» συνταγή. Στόχος είναι οι θερμίδες που καταναλώνονται να είναι πάντα λιγότερες από αυτές που δαπανώνται μέσω της άσκησης ή των καθημερινών δραστηριοτήτων.

Όπως λέει ο Holender, στο τέλος κάθε γεύματος θα πρέπει να νοιώθουμε ότι μπορούμε να φάμε λίγο παραπάνω. Όσον αφορά τις τροφές αυτές καθαυτές, ιδανικές επιλογές είναι φαγητά χαμηλής θερμιδικής αλλά υψηλής διατροφικής αξίας, όπως το άπαχο κρέας, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα προϊόντα ολικής άλεσης σε μοιρασμένες μερίδες κατά την διάρκεια της ημέρας.

«Τα πράσινα και φυλλώδη λαχανικά είναι ό,τι πρέπει. Περιέχουν μεγάλες δόσεις σιδήρου και αντιοξειδωτικών, ενώ είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες οι οποίες βοηθούν στον περιορισμό της όρεξης. Τέτοια λαχανικά είναι το σπανάκι, το μαρούλι και το μπρόκολο», αναφέρει σχετικά. Παράλληλα, προτείνει την επαρκή κατανάλωση υγρών προς αποφυγή της αφυδάτωσης που μπορεί να προκληθεί από την άσκηση ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όσον αφορά τους υδατάνθρακες, το ιδανικό είναι να εστιάζουμε στην κατανάλωση τροφών ολικής άλεσης και όχι επεξεργασμένων. Για παράδειγμα, μαύρο ψωμί αντί για λευκό, καστανό ρύζι αντί για λευκό, ζυμαρικά ολικής άλεσης έναντι των κανονικών.

Σας θυμίζουν κάτι όλα τα παραπάνω; Σε πρόσφατο άρθρο στο In2life, ο Διαιτολόγος κ. Βασίλης Παπαμίκος είχε τονίσει την σημασία των φρούτων και των λαχανικών, αλλά και των φυτικών ινών σε μια διατροφή για μείωση του σωματικού βάρους σε συνδυασμό πάντα με την άσκηση. Ένα κλικ στην κατηγορία Διατροφή θα σας διαφωτίσει περισσότερο όσον αφορά το πώς μπορείτε να κάνετε σωστές επιλογές και να αποκτήσετε ένα καλλίγραμμο σώμα. 

Αντί επιλόγου

Τίποτα στην ζωή δεν είναι ανέφικτο. Πόσο μάλλον η απόκτηση (και φυσικά η διατήρηση) ενός μυώδους και καλλίγραμμου σώματος. Οι διασημότητες δεν είναι υπεράνθρωποι, ούτε ο οργανισμός τους διαφέρει σε κάτι από αυτόν των υπόλοιπων ανθρώπων. Όπως και οποιοσδήποτε ασκούμενος, θέτουν στόχους (με την βοήθεια πάντα εξειδικευμένων προπονητών και διατροφολόγων), πεισμώνουν, πειθαρχούν και τους πετυχαίνουν.

Για πείτε μας λοιπόν, εσάς τι σας εμποδίζει από το να κάνετε το ίδιο;




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v