Σεξ και θερμίδες: Οκτώ στάσεις που «καίνε»

Αν βαριέστε θανάσιμα το γυμναστήριο, ιδού οκτώ στάσεις στο σεξ οι οποίες και θερμίδες καίνε και το σώμα σας γυμνάζουν.
Σεξ και θερμίδες: Οκτώ στάσεις που «καίνε»
Για όσους βαριούνται να πάνε γυμναστήριο δώσαμε εναλλακτικές προτάσεις άσκησης σε προηγούμενο άρθρο, όμως αυτό που παραλείψαμε να σας πούμε είναι ότι μπορείτε να τονώσετε το μυϊκό σας σύστημα και να κάψετε θερμίδες κάνοντας κάτι ακόμα πιο διασκεδαστικό: σεξ.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε οκτώ στάσεις, από τις πιο απλές μέχρι τις πιο απαιτητικές, οι οποίες αφ’ ενός καίνε θερμίδες αφ’ ετέρου γυμνάζουν ικανοποιητικά συγκεκριμένα μέρη του σώματός σας – αν όχι ολόκληρο το μυϊκό σας σύστημα.

* Disclaimer: Ο υπολογισμός των θερμίδων είναι κατά προσέγγιση και αφορά περίπου μισή ώρα συνουσία, ενώ ο αριθμός των θερμίδων μεταβάλλεται ανάλογα με την ένταση και το σωματικό βάρος του άνδρα και της γυναίκας. Αν καταλήξετε στην εναλλακτική του αυνανισμού, έχετε υπ’ όψη σας ότι θα κάψετε περίπου 5-10 θερμίδες ανά ώρα. Ασύμφορο.

Ιεραποστολική

~250 θερμίδες για τους άνδρες
~110 θερμίδες για τις γυναίκες

Μπορεί να είναι η πιο «δεν- κάνω -και- τίποτα- απλά- αράζω -εδώ» στάση για την γυναίκα, όμως ανάλογα με το πόση ένταση υπάρχει ανάμεσα στο ζευγάρι μπορεί να είναι άκρως αποτελεσματική στο κάψιμο θερμίδων. Η γυναίκα στο ιεραποστολικό γυμνάζει τους γλουτούς και τους σταθεροποιητικούς μύες του «πυρήνα» της (κοιλιακούς, ράχη), αρκεί να ανασηκώνει που και που την λεκάνη της και να μην αράζει σαν «κατσαρίδα») και ο άνδρας γλουτούς, στήθος και τους μύες των χεριών όταν στηρίζεται σε αυτά.


Doggystyle – Στα τέσσερα

~300 θερμίδες για τους άνδρες
~200 θερμίδες για τις γυναίκες

Όπως η ιεραποστολική, έτσι και το doggystyle γυμνάζει τους μύες του «πυρήνα» στην γυναίκα και σε μικρότερο βαθμό τους γλουτούς και τους τετρακέφαλους της. Για περισσότερη εστίαση στα χέρια, τους ώμους και τους μύες του στήθους, η γυναίκα αντί να έχει τα χέρια της στο κρεβάτι μπορεί να στηριχτεί σε έναν τοίχο.

Ψαλίδια

~280 θερμίδες για τους άνδρες
~220 θερμίδες για τις γυναίκες

Αρκετά «ξεκούραστη» στάση (ενδείκνυται και για εγκύους), η οποία όμως γυμνάζει σε μεγάλο βαθμό τους προσαγωγούς και των δύο όπως επίσης και τους κοιλιακούς. Στην στάση αυτή η γυναίκα κάθεται ανάσκελα με τα πόδια ανοικτά και ο άνδρας εισχωρεί ανάμεσά τους, βάζοντας τα πόδια του ελαφρώς λυγισμένα κοντά στους ώμους της.



Cowgirl - «Καβάλα» στο άλογο

~110 θερμίδες για τους άνδρες
~300 θερμίδες για τις γυναίκες

Στην κανονική στάση με την γυναίκα από πάνω, γυμνάζονται κατά κύριο λόγο οι γλουτοί και ο «πυρήνας» της, αφού οι κοιλιακοί παίζουν καθοριστικό ρόλο στην κίνηση. Στην εναλλακτική κατά την οποία η γυναίκα κάνει βαθύ κάθισμα πάνω από τον άντρα, γυμνάζονται ακόμα περισσότερο οι γλουτοί, οι τετρακέφαλοι και οι γάμπες. Εξυπακούεται ότι η συγκεκριμένη στάση έχει ελάχιστα θερμιδικά οφέλη για τον άνδρα.

Όρθια στάση – Κρεμάλα

~400 θερμίδες για τους άνδρες
~350 θερμίδες για τις γυναίκες

Από τις πιο απαιτητικές στάσεις, με την γυναίκα να κρεμιέται χωρίς στήριξη από τον άντρα έχοντας τα πόδια της τυλιγμένα γύρω από την μέση του και τα χέρια της γύρω από τον λαιμό του. Στην στάση αυτή δουλεύουν αρκετά οι πάνω μύες των ποδιών (τετρακέφαλοι, γλουτοί), ο «πυρήνας» και όλοι οι μύες των χεριών .



Γέφυρα

~250 θερμίδες για τους άνδρες
~380 θερμίδες για τις γυναίκες

Ακόμα μια αρκετά απαιτητική στάση, στην οποία η γυναίκα στέκεται ανάσκελα με τα τέσσερα της άκρα να κρατούν το σώμα της στον αέρα, σαν τραπεζάκι και ο άντρας διεισδύει γονατιστός. Χρειάζεται δύναμη και σταθεροποίηση από πλευράς της για να μην… φύγει. Ακόμα και αν χρησιμοποιήσει μερικά μαξιλάρια κάτω από την πλάτη της ως βοήθημα, οι γλουτοί και οι προσαγωγοί της θα εξακολουθούν να δουλεύουν σαν τρελοί, όπως επίσης και οι γάμπες, οι δικέφαλοι, οι τρικέφαλοι και οι κοιλιακοί της. Ο άντρας από την άλλη πλευρά γυμνάζει κατά κύριο λόγο τους μύες των χεριών.

Ινδιάνικη χειράμαξα

~360 θερμίδες για τους άνδρες
~400 θερμίδες για τις γυναίκες

Όπως θα καταλάβατε από την θερμιδική κατανάλωση αυτής της στάσης και από το όνομά της, πρόκειται για μια σούπερ θερμιδογόνα και αρκετά απαιτητική στάση. Ο άντρας στέκεται όρθιος κρατώντας την γυναίκα από τα πόδια, ενώ εκείνη με μέτωπο στο πάτωμα στηρίζεται εξ’ ολοκλήρου στις παλάμες της. Εδώ οι πάντες γυμνάζουν τα… πάντα: δικέφαλοι, τρικέφαλοι, ώμοι, πόδια και κοιλιακοί. Επίσης, η γυναίκα γυμνάζει στον μέγιστο βαθμό το στήθος της.

Προβολές

~ 180 θερμίδες για τους άντρες
~340 θερμίδες για τις γυναίκες

Η συγκεκριμένη στάση θυμίζει αρκετά την ομώνυμη άσκηση στο γυμναστήριο και είναι εξίσου αποτελεσματική για τους μύες των ποδιών και κατά την διάρκεια του σεξ. Η γυναίκα κάθεται πάνω από τον άντρα με το ένα πόδι λυγισμένο μπροστά της και το άλλο τεντωμένο πίσω ανάμεσα στα πόδια του. Η κίνηση που γίνεται εμπλέκει όλους τους μύες των ποδιών (τετρακέφαλοι, γλουτοί, δικέφαλοι μηριαίοι) και τους κοιλιακούς, ενώ απαιτεί αρκετή ελαστικότητα.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v