Nike Run Club: Η Αθήνα στο… τρέξιμο

Ποια είναι αυτή η ομάδα που τρέχει κάθε Δευτέρα απόγευμα στους δρόμους της πόλης; Ποιος μπορεί να συμμετέχει σε αυτήν και πώς; Όσα χρειάζεται να ξέρετε για το Nike Run Club.
Nike Run Club: Η Αθήνα στο… τρέξιμο
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ναι, συμφωνούμε μαζί σας ότι είναι απόλυτα βαρετό το τρέξιμο στο διάδρομο. Γι’ αυτό άλλωστε έχουν μαλλιάσει τα… δάχτυλά μας να γράφουμε πώς μπορείτε να γυμνάσετε σώμα και πνεύμα κάνοντας τζόκινγκ σε εξωτερικούς χώρους. Τι; Δεν έχετε παρέα; Καλή δικαιολογία, όμως δεν ευσταθεί. Εδώ και ένα χρόνο περίπου, η εταιρεία αθλητικών ειδών Nike μαζεύει κόσμο και κοσμάκη στην Ερμού και από εκεί ξεκινάει μίνι μαραθώνιους τρεξίματος στους δρόμους της Αθήνας.

Η Αθήνα με ανεβασμένους παλμούς

Οι συναντήσεις ξεκίνησαν για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2012, σταμάτησαν για το καλοκαίρι και από τον περασμένο Σεπτέμβρη συνεχίζονται μέχρι σήμερα. «Συναντιόμαστε κάθε Δευτέρα έξω από το κατάστημα της Ερμού και η προπόνησή μας ξεκινάει στις 19.00 το απόγευμα. Κατά κύριο λόγο οι διαδρομές είναι γύρω από την Αθήνα. Θέλουμε να την αγαπήσει ο κόσμος και να δει ότι δεν είναι τόσο δύσκολη και μη φιλική», λέει η κ. Γεωργία Τσελόνδρε, υπεύθυνη επικοινωνίας και διοργάνωσης των προπονήσεων. Το team ενημερώνει εκ των προτέρων την Τροχαία ώστε να ρυθμίζεται η κυκλοφορία στους μεγάλους δρόμους από όπου περνάει η ομάδα, ενώ ο κόσμος που συμμετέχει χωρίζεται σε τέσσερα διαφορετικά γκρουπ.


«Το κάθε γκρουπ είναι διαφορετικής δυναμικής. Από τους πολύ αρχάριους, οι οποίοι τρέχουν πέντε με έξι χιλιόμετρα συνολικά και πάνε πιο αργά, μέχρι τους πιο προχωρημένους, οι οποίοι τρέχουν περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα σε κάθε προπόνηση, υπάρχουν επίπεδα για κάθε πολίτη που θέλει να συμμετέχει», διευκρινίζει η κ. Τσελόνδρε και προσθέτει: «Θέλουμε να εντάξουμε το τρέξιμο στην ζωή του κόσμου. Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι αθλητής για να τρέξει μαζί μας». Η ομάδα αριθμεί αυτήν την στιγμή περίπου τριακόσια άτομα.

Όσον αφορά την ασφάλεια των συμμετεχόντων, οι ενδιαφερόμενοι υπογράφουν μια δήλωση στην οποία αναγράφεται ότι έχουν κάνει έλεγχο στην υγεία τους για το αν και κατά πόσον είναι ικανοί να τρέξουν και πως η εταιρεία δεν έχει καμία ευθύνη για τυχόν ατυχήματα (δείτε την εδώ). Όμως σε κάθε περίπτωση, όπως μας πληροφορεί η υπεύθυνη, όλη η προπόνηση είναι δομημένη με προσοχή: «Όλα είναι μελετημένα έτσι ώστε να μειώσουμε τους κινδύνους ατυχήματος. Συν τοις άλλοις, μαζί με τις ομάδες μας υπάρχει πάντα κάποιος με ιατρικό βαλιτσάκι ο οποίος είναι σε θέση να παράσχει τις πρώτες βοήθειες είτε αυτές είναι η αντιμετώπιση ενός αλλεργικού σοκ είτε κάποιου στραμπουλήγματος ή γδαρσίματος».

Οι διαδρομές αλλάζουν κάθε εβδομάδα, με τις εκάστοτε πληροφορίες να δημοσιεύονται ως event μέσα από την σελίδα του Run Club στο Facebook, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις για να «σπάει η μονοτονία» οι προπονήσεις γίνονται και σε περιοχές εκτός Αθήνας. Η προηγούμενη προπόνηση, για παράδειγμα, έγινε γύρω από την περιοχή του ΣΕΦ.

Πώς μπορώ να συμμετέχω;

Αν είστε υγιής και σας επιτρέπεται να τρέξετε, αν είστε άνω των 16 χρονών και έχετε όρεξη να μάθετε την Αθήνα ανεβάζοντας παράλληλα παλμούς και διατηρώντας την σιλουέτα σας, τότε απλά κάντε Join στο κάθε event. Η ώρα συγκέντρωσης είναι 18.30 έξω από το κατάστημα της Nike στην Ερμού. Επίσης, από την στιγμή που θα αποκτήσετε κάρτα μέλους στο Run Club, θα έχετε 15% έκπτωση στα προϊόντα του καταστήματος της Ερμού.

Περισσότερες συχνές ερωτήσεις για τις προπονήσεις εδώ.

Αν παρ’ όλα αυτά θέλετε να ασχοληθείτε πιο συστηματικά με το τρέξιμο, τώρα που «ανοίγει» ο καιρός, τότε δείτε εδώ πώς θα ξεκινήσετε τα πρώτα σας βήματα στο τρέξιμο λάου λάου, εδώ δέκα μέρη για τρέξιμο στην πόλη και εδώ μερικά ανοικτά γήπεδα στίβου

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v