ΕΥΕΞΙΑΑΣΚΗΣΗ

Pole dancing: Η (νέα) γυμναστική είναι σέξι

Τι δουλειά έχει ο στύλος του στριπτίζ σε μια αίθουσα γυμναστικής; Ποια είναι τα οφέλη του pole dancing; Πού, πώς και με πόσα θα κάνετε τα πρώτα σας… ακροβατικά; Όσα θέλετε να ξέρετε για την πιο σέξι μόδα των γυμναστηρίων.

της Ηρώς Κουνάδη

«Χορός σε στύλο; Τι, όπως στο στριπτίζ;». Αυτό είναι το καλό με τις μόδες των γυμναστηρίων: σου ανοίγουν διαρκώς νέους ορίζοντες. Πάρτε για παράδειγμα τον μέσο άνθρωπο, που μάλλον δεν έχει σκεφτεί ποτέ τις λέξεις «σέξι» και «γυμναστική» στην ίδια πρόταση: στην απλή αναφορά του pole dancing σκέφτεται στριπτίζ. Κι εσύ, μετά το δέκατο επιχείρημα για τις διαφορές του pole dancing με το στριπτίζ, απλά παραιτείσαι. Ναι, όπως στο στριπτίζ. Τις έχεις δει τι σώματα έχουν;

Γυμναστική και (σέξι) χορός σε ένα
 
Πέρα, όμως, από την πλάκα, το pole dancing δεν είναι απαραίτητα αισθησιακό –τουλάχιστον όχι αν δεν θέλετε να είναι. Είναι, πρωτίστως, ένας συνδυασμός χορού και γυμναστικής που κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο. «Το pole dancing γυμνάζει όλο το σώμα, ενώ ταυτόχρονα είναι διασκεδαστικό και αυξάνει την αυτοπεποίθηση» εξηγεί η Ελευθερία Γιαγή, που ασχολείται επαγγελματικά με το pole dancing από το 2006 και διευθύνει εδώ και ένα χρόνο τη σχολή Polosi, όπου και διδάσκει.

«Αυτοπεποίθηση όχι απαραίτητα με την έννοια ότι αισθάνεσαι πιο σέξι, αλλά ότι καταφέρνεις να κάνεις πράγματα που στην αρχή σου φαίνονταν βουνό. Κάποιες φιγούρες, κάποιες κινήσεις και χορογραφίες που φαίνονται εύκολες όταν τις βλέπεις να εκτελούνται από επαγγελματίες, είναι στην πραγματικότητα πολύ δύσκολες όταν τις δοκιμάζεις ως αρχάριος. Σιγά σιγά καταφέρνεις να τις κάνεις κι εσύ, κι αυτό είναι που τονώνει απίστευτα την αυτοπεποίθησή σου.

«Αυτό, επίσης, είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του pole dancing, ότι διαρκώς σε προκαλεί. Πάντα υπάρχουν πιο δύσκολες φιγούρες να δοκιμάσεις, κινήσεις να τελειοποιήσεις, νέες χορογραφίες για να μάθεις. Γι’ αυτό και όσες το δοκιμάζουν κολλάνε. Είναι, άλλωστε, και τέλεια γυμναστική, καθώς γυμνάζει όλο το σώμα. Στην αρχή, που ως αρχάριος δουλεύεις κυρίως το επάνω μέρος του κορμού γυμνάζεις χέρια, πλάτη και κοιλιακούς. Όσο, όμως, προχωράς και μαθαίνεις πιο δύσκολες κινήσεις γυμνάζεις και τα πόδια. Υπάρχουν, επίσης, ειδικές ασκήσεις και προγράμματα μυϊκής ενδυνάμωσης, και βέβαια είναι και εξαιρετική αερόβια άσκηση, αφού κάθε μάθημα περιλαμβάνει γρήγορο και έντονο χορό για αρκετή ώρα».

Τα… πρακτικά του αθλήματος
 
Υποθέτω πως οι εντυπωσιακές φιγούρες που χαζεύω στις φωτογραφίες απαιτούν τέλεια φυσική κατάσταση, αλλά η κ. Γιαγή με διαψεύδει: «πολλές μαθήτριές μου ξεκινούν από το μηδέν. Στην αρχή φαίνεται βουνό, αν δεν έχεις καμία προηγούμενη επαφή με τη γυμναστική ή τον χορό, αλλά μετά από 3-4 μαθήματα –και αρκετό πιάσιμο– τα καταφέρνεις μια χαρά. Η εκτέλεση των πιο δύσκολων κινήσεων είναι θέμα εξάσκησης και μόνο. Μία αρχάρια που είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, επειδή για παράδειγμα κάνει χρόνια γυμναστική ή χορό, θα ξεκινήσει pole dancing απευθείας από το Beginners 2, το δεύτερο δηλαδή επίπεδο» προσθέτει.

Τα μαθήματα γίνονται στις περισσότερες περιπτώσεις δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. «Στην αρχή πρέπει η κίνηση να μπει και στο μυαλό και στο σώμα» εξηγεί η κ. Γιαγή, «γι’ αυτό μία φορά την εβδομάδα είναι λίγο». Όσο για τη μουσική που θα συντροφεύσει τις κινήσεις σας; «Σίγουρα κάτι ρυθμικό, και με εναλλαγές» λέει. «Κομμάτια όπως το In for the Kill των La Roux, το Feeling Good της Nina Simone ή το American Woman, του Lenny Kravitz, που είναι πιο γρήγορο και άρα ιδανικό για τις αρχάριες. Όσο πιο αργό είναι το τραγούδι, τόσο περισσότερο φαίνονται τα λάθη» καταλήγει χαμογελώντας.

Πού θα κάνετε τις πρώτες σας φιγούρες

Στην Αθήνα υπάρχουν τέσσερις σχολές pole dancing, ενώ αρκετά μεγάλα γυμναστήρια έχουν εντάξει το σχετικό μάθημα στο εβδομαδιαίο τους πρόγραμμα. Οι εγγραφές στις περισσότερες σχολές πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες. Μερικές διευθύνσεις για να ξεκινήσετε:

Polosi Pole Studio
Ασκληπιού 156 & Λεωφ. Αλεξάνδρας, 1ος όροφος, τηλ.: 6992 139182
Η σχολή της Ελευθερίας Γιαγή άνοιξε πέρυσι για πρώτη φορά τις πόρτες της. Πρόκειται για την πρώτη αθηναϊκή σχολή όπου διδάσκεται αποκλειστικά pole dancing. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες, έως τις 22.00 το βράδυ, αλλά και μεσημέρια Σαββάτου (δείτε εδώ αναλυτικά το εβδομαδιαίο πρόγραμμα) ενώ το κόστος ξεκινά από 80€ για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα οκτώ εβδομάδων, 30€ για το πρόγραμμα Flex που ολοκληρώνεται σε τέσσερις εβδομάδες, ή από 10€ για ένα μόνο μάθημα Flex, σε περίπτωση που θέλετε να δοκιμάσετε μια πρώτη επαφή με το pole dancing. Κόστος εγγραφής δεν υπάρχει. Δείτε εδώ τον αναλυτικό τιμοκατάλογο όλων των μαθημάτων και γραφτείτε online εδώ

Just Pole Dancing
Μεσογείων 331, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6748960, 6948879351
Η πρώτη σχολή στην Αθήνα που δίδαξε pole dancing διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό και, φυσικά, εξειδικευμένους δασκάλους. Το κόστος εγγραφής είναι 20€ εφάπαξ, ενώ ένας μήνας pole dancing θα σας κοστίσει 50€. Αν θέλετε να κάνετε ένα μόνο μάθημα για να δοκιμάσετε το pole dancing θα πληρώσετε 20€, ενώ η αυτόνομη εξάσκηση σε στύλο είναι δωρεάν –πραγματοποιείται, όμως, συγκεκριμένες ημέρες και ώρες την εβδομάδα. Δείτε εδώ αναλυτικά το εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εδώ το κόστος ανά πακέτο μαθημάτων. 

Venus Prive Athens Pole Dance
Αγ. Δημητρίου 284, Αγ. Δημήτριος, τηλ.: 212 1008424, 6948369020
Αν είδατε την παράσταση Black Mirror το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Αθηνών και ζηλέψατε την τεχνική των χορευτριών της, μπορείτε να κάνετε μαθήματα pole dancing μαζί τους στο Venus Prive Studio. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες, και μεσημέρια Σαββάτου, ενώ τακτικά διοργανώνονται και θεματικά πάρτι και pole dancing performances. Υπάρχουν, επίσης, ξεχωριστά μαθήματα ενδυνάμωσης και ευλυγισίας. Το κόστος ξεκινά από 15€ για το μάθημα γνωριμίας, και φτάνει τα 180€ για δώδεκα μαθήματα σε τρεις μήνες. Δείτε εδώ αναλυτικά τις τιμές

Polewave Studio
Eυμολπιδών 23, Γκάζι, 1ος όροφος, τηλ.: 6956903630
Μια ανάσα από τον σταθμό του μετρό Κεραμεικός, το Polewave Studio είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς που κινείστε στο κέντρο. Το στούντιο ξεκίνησε την λειτουργία του τον Φεβρουάριο του 2011. "Το pole dance είναι για μας πρωτίστως καλλιτεχνική έκφραση και ύστερα πλήρης γυμναστική για το σώμα" εξηγεί η Αρετή, που ασχολείται επαγγελματικά με το pole dancing από το 2009, και διδάσκει στη σχολή.

Εγγραφές πραγματοποιούνται όλο τον χρόνο ενώ τα επίπεδα είναι τρία: αρχάριο, μεσαίο, προχωρημένο. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν στατικό και περιστρεφόμενο στύλο, διδασκαλία ασκήσεων και χορογραφιών. Υπάρχουν, επίσης, προγράμματα ευλυγισίας –υπό τον εύγλωττο τίτλο «κορίτσι λάστιχο»– και yoga, αλλά και αρκετές ώρες για εξάσκηση στη διάθεσή σας. Τα πακέτα έχουν μηνιαία ή δίμηνη διάρκεια, ενώ το βασικό πακέτο, διάρκειας ενός μήνα κοστίζει 50 ευρώ. Γίνονται ειδικές τιμές για όσες θέλουν να παρακολουθήσουν περισσότερες ώρες. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται Δευτέρα ως Σάββατο, απογευματινές κυρίως ώρες.

Δείτε εδώ το κανάλι του Polewave Studio στο YouTube.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v