Έρευνα: Μερικοί το προτιμούν… γραμμωτό

Το καλογυμνασμένο σώμα φαίνεται πως απασχολεί ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Μάλιστα το ένα τρίτο δείχνει διατεθειμένο να «θυσιάσει» ένα ολόκληρο χρόνο από την ζωή του, προκειμένου να απαλλαγεί από τον εφιάλτη του… σωσιβίου.
Έρευνα: Μερικοί το προτιμούν… γραμμωτό
Νυν υπέρ πάντων το… sixpack. Αυτό φαίνεται πως σκέφτονται αρκετοί άνδρες σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία και η οποία έδειξε πως παραπάνω από το 80% των ανδρών συζητά καθημερινά για το σώμα του, με το 59% να παραδέχεται ότι αυτό τους κάνει να νιώθουν άσχημα με τον εαυτό τους.

Η… «μπυροκοιλιά» ήταν – αναμενόμενα- αυτό που απασχόλησε περισσότερο τους 384 άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα, με την αύξηση της μυϊκής μάζας στα χέρια και το στήθος να ακολουθούν. Επίσης, παραπάνω από το 35% αυτών δήλωσαν πως θα μπορούσαν να «θυσιάσουν» συνειδητά έναν χρόνο από την ζωή τους, έτσι ώστε να αποκτήσουν το επιθυμητό σώμα.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι παραπάνω από το 95% των ανδρών έχουν ακούσει δει συζητήσεις που αφορούν την γράμμωση και την μυϊκή μάζα στα media, ενώ τέσσερεις στους πέντε που είναι μέλη γυμναστηρίου δήλωσαν ότι έχουν συμμετέχει σε τέτοιου τύπου συζήτηση. Η έρευνα παρ’ όλα αυτά έδειξε πως οι συζητήσεις αυτές για το σώμα των ανδρών επηρεάζουν την αυτοπεποίθησή τους, κάνοντάς τους να έχουν πλήρη επίγνωση για την φυσική τους κατάσταση, αλλά και αποθαρρύνοντάς τους από το να επιστρέψουν στο γυμναστήριο.

Ο «μπυροκοιλιάς», ο «βυζάτος» και ο «στρουμπουλός» είναι οι πιο συχνές λέξεις που χρησιμοποιούνται από τους άνδρες για να περιγράψουν πως τους φαίνονται οι άλλοι, συμπεριλαμβανομένων των “six pack” και «κομμάτια» (ripped). Σχεδόν ένας στους πέντε ερωτηθέντες παραδέχτηκε ότι ακολουθεί δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνη, ενώ ένα στους τρεις παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιεί συμπλήρωμα πρωτεΐνης για να αυξήσει την μυϊκή του μάζα.

Μερικοί δήλωσαν πως έχουν προκαλέσει εμετό για να ελέγξουν το βάρος τους τουλάχιστον μια φορά, ενώ άλλοι παραδέχτηκαν πως έχουν χρησιμοποιήσει ακόμη και καθαρτικά για τον ίδιο λόγο.

Η επικεφαλής της μελέτης Dr Phillippa Diedrichs του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ είπε: «Αυτή η έρευνα αποδεικνύει πως η εικόνα του σώματος απασχολεί τον καθένα, επόμένως θα πρέπει να προωθήσουμε ένα κοινωνικό περιβάλλον που θα προάγει την υγιή εικόνα του σώματος». Από την πλευρά του, ο Rosi Prescott διευθυντής του προγράμματος ευεξίας YMCA (καμία σχέση με το γνωστό άσμα των Village People), είπε: «Για αρκετά χρόνια οι συζητήσεις γύρω από το καλλίγραμμο σώμα θεωρούνταν ίδιον αποκλειστικά των γυναικών. Είναι όμως προφανές από την έρευνα πως οι άνδρες είναι εξίσου… ένοχοι για τέτοιου είδους συζητήσεις».

Πηγή: Telegraph

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v