5Χ5 στην Αθήνα: Παίξτε μπάλα!

Δεν είναι λίγοι οι άνδρες που στα παιδικά τους χρόνια ονειρευόντουσαν ότι κάποτε θα γίνουν διάσημοι ποδοσφαιριστές. Λίγοι τα κατάφεραν. Για τους υπόλοιπους δημιουργήθηκαν υπερσύγχρονα γήπεδα μίνι ποδοσφαίρου, τα καλύτερα εκ των οποίων σας παρουσιάζει σήμερα το In2life.
5Χ5 στην Αθήνα: Παίξτε μπάλα!

Είναι κάποια βράδυα της εβδομάδας που πολλοί άνδρες, με τους φίλους τους, εξαφανίζονται. Πρόκειται για αυτές τις μέρες που περιμένουν πώς και πώς. Μέρες που στην τηλεόραση δεν έχει αγώνες πρωταθλήματος, ούτε Champions League. Είναι αυτές οι μέρες που από φανατικοί ποδοσφαιρόφιλοι γίνονται οι ίδιοι ποδοσφαιριστές, φοράνε τις φωσφοριζέ φανέλες τους και το πιο αθλητικό τους look και σπεύδουν στα αγαπημένα τους γηπεδάκια για να οργώσουν τους πλαστικούς χλοοτάπητες.

Προσπάθησα να εκμαιεύσω από έναν φίλο τι είναι αυτό που κάνει τους άνδρες να θέλουν τόσο πολύ να παίζουν μπάλα σε γήπεδα 5x5. Τα πράγματα ήταν απλά: Ποιο αγόρι, από την παιδική του ηλικία, δεν θέλησε να γίνει κάποτε ποδοσφαιριστής; Ποιος δεν γέμισε μελανιές και κοψίματα στις χωματένιες αλάνες, στις τσιμεντένιες πλατείες ή στα πλακόστρωτα πεζοδρόμια; Ποιος δεν έκανε φίλους, κολλητούς, αυτούς που στο παιχνίδι αντιμετώπιζε ως αντιπάλους;

Το ποδόσφαιρο ”δένει” τους άνδρες όσο λίγα αθλήματα. Πόσο μάλλον όταν αυτό μπορεί, πλέον, να λάβει χώρα σε ολοκαίνουργια, οργανωμένα και υπερασφαλή γήπεδα, που έχουν δημιουργηθεί ακριβώς για αυτό το σκοπό.

Έμαθα και άλλα, πολύ πιο χρηστικά πράγματα. Όπως για παράδειγμα, ότι σε αυτά τα γηπεδάκια μπορούν να διοργανωθούν και πρωταθλήματα, ότι υπάρχει η δυνατότητα –με ένα μικρό αντίτιμο- να έχουν διαιτητή, ότι ένα καλό γήπεδο κρίνεται και από το πόσο καθαρά είναι τα διακριτικά (φανέλες), και ότι συχνά προτιμώνται τα γήπεδα 7x7 από τα 5x5, γιατί είναι ανετότερα, το παιχνίδι κυλάει ομαλότερα και τα μεγαλύτερα τέρματα αυξάνουν τις ευκαιρίες σκοραρίσματος.

Και επειδή το θέμα άρχισε πραγματικά να μου κινεί το ενδιαφέρον, απευθύνθηκα στους... ειδικούς και φρόντισα να μάθω ποια είναι τα καλύτερα γήπεδα της Αθήνας, για εσάς που ενδιαφέρεστε να ασχοληθείτε με το ποδόσφαιρο, έστω και ερασιτεχνικά (ποτέ δεν είναι αργά!).

Ξεκινάμε λοιπόν με το γήπεδο του Juan Ramon Rotsa, του γνωστού ποδοσφαιριστή και προπονητή του Παναθηναϊκού. Το Rotsa Football Club, λοιπόν, δημιουργήθηκε κυρίως για παιδιά. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι τα γήπεδά του δε νοικιάζονται και σε ενήλικες. Στα 45 στρέμματα των άρτιων εγκαταστάσεων, με χλοοτάπητες 5ης γενιάς, θα βρει κανείς ένα γήπεδο 5x5, ένα 8x8 και ένα 11x11. ΄

Υπάρχουν επίσης αποδυτήρια με ντουζιέρες, ένα δωμάτιο για διαιτητές και γιατρούς, καθώς και ένα πλήρες γυμναστήριο. Ενώ για λίγες στιγμές χαλάρωσης μετά τον αγώνα, οι εγκαταστάσεις διαθέτουν καφετέρια με τζάκι, δορυφορική τηλεόραση και ψυχαγωγικά τραπέζια-ποδοσφαιράκια. Οι τιμές ενοικίασης των γηπέδων είναι 100 ευρώ την ώρα για το 11x11, 80 ευρώ την ώρα για το 8x8 και 70 ευρώ την ώρα για το 5x5.

Rotsa Football Club: Χλόης, Παιανία Αττικής, τηλ.: 6979 725573-74-75

Οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων μπορούν να αναδείξουν την ποδοσφαιρική τους επιδεξιότητα στην Ακαδημία Mini Soccer. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα οργανωμένη ακαδημία, με μεγάλη εμπειρία, χάρη στα πολλά χρόνια λειτουργίας της, στο τι ζητάει ο αθλητής. Εκεί θα βρείτε γήπεδα ποδοσφαίρου 5x5 με πλαστικό χλοοτάπητα, που διαθέτουν και προβολείς για νυχτερινούς αγώνες, σύγχρονα αποδυτήρια, mini shop και αναψυκτήριο για ένα σύντομο σνακ, προθερμαντήριο για σωστή προετοιμασία, αλλά και πισίνα με Jacuzzi για την επιβαλλόμενη χαλάρωση μετά τον αγώνα. Και όλα αυτά με 54 ευρώ την ώρα για τις καθημερινές μέχρι τις 19:00 και τα Σαββατοκύριακα και 64 ευρώ την ώρα για τις καθημερινές μετά τις 19:00.

Mini Soccer A.E.: Αλίμου 21, Αλιμος, τηλ: 210 9881400, 210 9888891

Ο αείμνηστος Γιάννης Παθιακάκης, μαζί με τη σημαντική προσφορά του στο ποδόσφαιρο ως παίκτης και προπονητής, ήταν αυτός που έθεσε τις βάσεις για να δημιουργηθεί η Ακαδημία του Apollo Club. Στα 4 στρέμματα των εγκαταστάσεων θα βρείτε γήπεδα 5x5 και 7x7, στρωμένα με πλαστικό χλοοτάπητα 4ης γενιάς, κατάλληλους προβολείς για τους νυκτερινούς αγώνες, ειδική περίφραξη ασφαλείας για παιχνίδι χωρίς καθυστερήσεις, αλλά και σύγχρονα, άνετα αποδυτήρια, αναψυκτήριο με τηλεόραση και θέα στα γήπεδα, και ομάδα ιατρών, πανταχού παρόντες για την ασφάλειά σας. Οι τιμές του Apollo Club είναι στα 65 ευρώ για 1 ώρα και ένα τέταρτο στα γήπεδα 5x5 και 85 ευρώ για τον ίδιο χρόνο στα γήπεδα 7x7.

Apollo Club: Λ. Ηρακλείου 119 (δίπλα στο Γήπεδο Ριζούπολης), τηλ.: 210 2525887

Από τους επιφανέστερους ”κίτρινους”, ο Βασίλης Λάκης, διεύρυνε τους επιχειρηματικούς του ορίζοντες με τη δημιουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων Campeon. Σε ένα χώρο 7 στρεμμάτων ”έστησε” ένα γήπεδο 7x7, δύο γήπεδα 5x5, και τα δύο με χλοοτάπητα 5ης γενιάς, καθώς και γήπεδο mini volley και basket. Στις εγκαταστάσεις επίσης υπάρχει καφετέρια, boutique αθλητικών ειδών και φυσικά αποδυτήρια. Πρόκειται μάλιστα για μία από τις πλέον οργανωμένες και καθαρές ακαδημίες, με προγραμματισμένα τουρνουά για όλους τους ομίλους. Οι τιμές εδώ για τα γήπεδα 5x5 είναι 60 ευρώ την ώρα και για το 7x7 είναι 80 ευρώ την ώρα. Κάθε επιπλέον τέταρτο χρεώνεται 10 ευρώ ενώ οι δύο ώρες είναι στα 160 ευρώ.

Campeon: 3η Πάροδος Φραγκοκλησιάς, Μαρούσι, τηλ. 210 6100401

Τέλος, πολύ καλά σχόλια πήραμε και για την ακαδημία Soccerino, που εκπαιδεύει μικρούς ποδοσφαιριστές αλλά νοικιάζει καθημερινά, όλες τις ώρες, τα γήπεδά της και σε μεγαλύτερους. Συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις υπάρχουν 4 γήπεδα 5x5 που διαθέτουν χλοοτάπητα 5ης γενιάς, ενώ και εδώ θα βρείτε καφετέρια χωρητικότητας 100 ατόμων με δορυφορική τηλεόραση και αυλή, σύγχρονα αποδυτήρια και ευχάριστο, καταπράσινο περιβάλλοντα χώρο. Στον τιμοκατάλογο της ακαδημίας βρήκαμε πως η ενοικίαση γηπέδου μέχρι και τις 17:00 χωρίς διαιτητή είναι στα 40 ευρώ την ώρα, ενώ από τις 17:00 και μετά είναι στα 60 ευρώ, αλλά προσθέστε άλλα 15 για μισή ώρα επιπλέον. Αν για τη συγκεκριμένη ώρα επιθυμείτε διαιτητή η τιμή πάει στα 70 ευρώ, και για μιάμιση ώρα στα 85. Για δύο ώρες χωρίς διαιτητή η τιμή είναι 100 ευρώ, ενώ αν θέλετε διαιτητή είναι 115 ευρώ.

Soccerino: Μπιχάκη 31 - 33, Αγ. Ι. Ρέντη, τηλ.: 210 4252882

Έλενα Μπούλια

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v