Γκολφ: Η... ”ελίτ” των αθλημάτων

Παρά την ευρέως διαδεδομένη εντύπωση περί ”αθλήματος των ελίτ και της... τρίτης ηλικίας”, το γκολφ έχει αποκτήσει, στους πέντε αιώνες ιστορίας του, φανατικούς οπαδούς που ορκίζονται στα ευεργετικά του οφέλη. Γνωρίστε το παρεξηγημένο άθλημα μέσα από τον οδηγό του in2life και μάθετε που και με πόσα μπορείτε να παίξετε.
Γκολφ: Η... ”ελίτ” των αθλημάτων

Με μια ιστορία πέντε σχεδόν αιώνων, το γκολφ έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους –όσο και ορκισμένους εχθρούς– σε όλο τον κόσμο. Χαρακτηρισμένο ”ελιτίστικο” άθλημα και επικριμένο για την οικολογική καταστροφή που προκαλούν οι εγκαταστάσεις του, έχει αποτελέσει αντικείμενο διένεξης, κυρίως στις υπό ανάπτυξη χώρες που αποφασίζουν να επενδύσουν στο άθλημα για να ενισχύσουν τον τουρισμό τους.

Παρ’ όλα αυτά, το γκολφ διατηρεί τους οπαδούς του, καθώς αποτελεί ένα ενδιαφέρον σπορ, το οποίο προσφέρει ήπια άσκηση, παίζεται σε ειδυλλιακό περιβάλλον και αποτελεί την ιδανική λύση για όσους θέλουν να συνδυάσουν ένα ευχάριστο διάλειμμα από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας με την ψυχαγωγία και τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης.

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέντε γήπεδα γκολφ 18 τρυπών, καθώς και ένα γήπεδο 9 τρυπών. Το in2life συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει όλες τις λεπτομέρειες, για να επιλέξετε πού θα δοκιμάσετε τις επιδόσεις σας –ή πού θα κάνετε την πρώτη σας γνωριμία με το άθλημα.

Γλυφάδα Golf Club

Με πολλές διεθνείς οργανώσεις στο ενεργητικό του, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Γκολφ του 1979 και τους Μεσογειακούς Αγώνες Γκολφ του 1991, αρκετές… επιφανείς προσωπικότητες ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες του και μια ιστορία τεσσάρων δεκαετιών, το Γήπεδο Γκολφ της Γλυφάδας, τουλάχιστον για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, δε χρειάζεται συστάσεις.

Σε μια καταπράσινη έκταση με λόφους, διαμορφωμένη με δέντρα και θάμνους, καθώς και πληθώρα βοηθητικών εγκαταστάσεων, όπως driving range για προπόνηση, club house και κατάστημα με είδη γκολφ, οι Αθηναίοι golfers μπορούν να εξασκηθούν είτε ως guests είτε εγγραφόμενοι ως μέλη στο golf club. Η εγγραφή στο club κοστίζει 350 ευρώ, ενώ η χρήση του γηπέδου για τα μέλη τιμάται στα 75 ευρώ και για τους guests στα 150 ευρώ. Οι νέοι έως 35 ετών έχουν σημαντικές εκπτώσεις στις παραπάνω τιμές.

Γλυφάδα, Αθήνα, τηλ.: 210 8946820, 210 8942338

Γήπεδο Γκολφ Κέρκυρας

Χαρακτηρισμένο –όχι άδικα– ένα από τα ομορφότερα γήπεδα γκολφ της Ευρώπης, το Γήπεδο της Κέρκυρας βρίσκεται σε μια καταπράσινη έκταση, στην Κοιλάδα Ρόπα, στο κέντρο του νησιού. Μικροί λόφοι, καταγάλανες λίμνες και ένα club house κτισμένο με τοπική πέτρα συνθέτουν το ειδυλλιακό σκηνικό που εμπνεύστηκε και υλοποίησε το 1973 ο Βρετανός αρχιτέκτονας γκολφ Donald Herradine.

Στις εγκαταστάσεις του γηπέδου φιλοξενείται ο Όμιλος Γκολφ Κέρκυρας, ο οποίος λειτουργεί και ακαδημία γκολφ για παιδιά από 8 έως 18 ετών. Οι επισκέπτες του γηπέδου πληρώνουν την πρώτη φορά το ”greenfee” των 55 ευρώ, ενώ οι τιμές μειώνονται για κάθε επόμενη επίσκεψη. Επίσης, διατίθεται ημερήσιο και εβδομαδιαίο greenfee στα 90 και 199 ευρώ αντίστοιχα.

Κοιλάδα Ρόπα, Κέρκυρα, τηλ.: 26610 94220-1

Γήπεδο Γκολφ Κρήτης

Το νεότερο μέλος της ελληνικής οικογένειας γηπέδων γκολφ βρίσκεται στη Χερσόνησο της Κρήτης. Σχεδιασμένο από την PGA Design Consulting στη Μεγάλη Βρετανία, άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό τον Οκτώβριο του 2003. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται double-ended σκεπαστή έκταση 300 γιαρδών για driving, χώρο για εξάσκηση στο short game και δύο practice greens.

Εδώ λειτουργεί επίσης Ακαδημία Γκολφ για εφήβους και ενήλικες. Το greenfee ανέρχεται στα 67 ευρώ για την υψηλή σαιζόν, από Απρίλιο έως και Οκτώβριο, ενώ για τη χαμηλή σαιζόν η αντίστοιχη τιμή είναι 59 ευρώ. Διατίθενται επίσης πακέτα 3 και 5 γύρων, στα 185 (162 για τη χαμηλή σαιζόν) και 295 (259 το χειμώνα) ευρώ αντίστοιχα. Μειωμένες είναι οι τιμές για τα παιδιά και τους νέους έως 25 ετών, καθώς και κατά τις απογευματινές ώρες –από τις 17.00 και μετά.

Χερσόνησος, Κρήτη, τηλ.: 28970 26000

Γήπεδο Γκολφ Αφάντου

Το γήπεδο γκολφ της Ρόδου σχεδιάστηκε από τον Donald Herradine και άνοιξε τις πόρτες του το Μάιο του 1973. Βρίσκεται στον κόλπο Αφάντου, κοντά σε καταγάλανες παραλίες και μόλις 20 χιλιόμετρα από τη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται club house, practice range και practice green.

Τον Ιούλιο του 2007 το Γήπεδο Γκολφ Αφάντου θα φιλοξενήσει τους αγώνες γκολφ στα πλαίσια των Island Games 2007. Το Γήπεδο προσφέρει ετήσια συνδρομή προς 500 ευρώ, ενώ ο γύρος κοστίζει 17 ευρώ τη χαμηλή περίοδο και 35 ευρώ την υψηλή. Διατίθεται, τέλος, και εβδομαδιαίο πακέτο, προς 100 και 200 ευρώ αντίστοιχα.

Ρόδος, τηλ.: 22410 51451

Γήπεδο Γκολφ Πόρτο Καρράς

Στις εγκαταστάσεις του Porto Carras Grand Resort φιλοξενείται το έκτασης 770 στρεμμάτων γήπεδο γκολφ, το οποίο σχεδιάστηκε από τους Cornish και William Robinson σαν γήπεδο 9 οπών. Μετά τον επανασχεδιασμό του Roy Machary το 2003, λειτουργεί σαν γήπεδο 18 τρυπών. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται club house, practice range, practice green και κατάστημα ειδών γκολφ.

Το γήπεδο γκολφ του Πόρτο Καρράς είναι ιδανικό τόσο για πεπειραμένους παίκτες, όσο και για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το άθλημα μέσω των ομαδικών και ατομικών μαθημάτων που διοργανώνονται εδώ. Η ετήσια συνδρομή ανέρχεται στα 1000 ευρώ, ενώ το greenfee για ένα γύρο θα σας κοστίσει 40 ευρώ τη χαμηλή περίοδο (15/6 – 15/9) και 50 ευρώ την υψηλή περίοδο (16/9 – 15/6). Διατίθενται, επίσης, και πακέτα 7 και 14 γύρων, από 240 και 440 ευρώ αντίστοιχα, ενώ για τους πελάτες των ξενοδοχείων του συγκροτήματος ισχύουν ειδικές εκπτώσεις.

Νέος Μαρμαράς, Σιθωνία, Χαλκιδική, τηλ.: 23750 71381, 23750 77000

Γήπεδο Γκολφ Πόρτο Ελούντα

Στις εγκαταστάσεις του Πόρτο Ελούντα Deluxe Resort λειτουργεί, από το 1996, το σχεδιασμένο από τον Chris Pittman γήπεδο γκολφ 9 τρυπών. Σκαρφαλωμένο στην πλαγιά του λόφου, με πανοραμική θέα στον Κόλπο του Μιραμπέλο, το Γήπεδο περιλαμβάνει club house, κατάστημα και Ακαδημία Γκολφ.

Ελούντα, Κρήτη, τηλ.: 28410 68200

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v