Πισίνες: Βουτιές στο κέντρο της Αθήνας!

Μπορεί η καλοκαιρινή άδεια να μοιάζει ακόμη με μακρινό όνειρο για τους περισσότερους, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πρέπει να αφήσετε το καλοκαιρινό κλίμα ανεκμετάλλευτο. Τα ξενοδοχεία της Αθήνας διαθέτουν πολυτελέστατες πισίνες, που θα σας βάλουν σε... mood διακοπών, χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθείτε πολύ από το σπίτι σας.
Πισίνες: Βουτιές στο κέντρο της Αθήνας!

Το καλοκαίρι είναι πλέον, και επισήμως, εδώ, η Αθήνα, όσο περνούν οι μέρες, ”βράζει” όλο και περισσότερο, και τίποτα δε φαίνεται πια να συμβάλλει στην πνευματική μας συγκέντρωση εν ώρα εργασίας. Δυστυχώς, όμως, η καλοκαιρινή άδεια για τους περισσότερους, αργεί ακόμη.

Αν δεν ανήκετε στην προνομιακή ομάδα που καταφέρνει να ξεκλέβει λίγο χρόνο για μίνι αποδράσεις στα –κοντινά έστω– νησιά, ή αν θέλετε να προσδώσετε μία αίσθηση... χλιδής στις βουτιές σας, η ιδανική λύση βρίσκεται... δίπλα σας, και ακούει στο όνομα πισίνες των αθηναϊκών ξενοδοχείων.

Στο κέντρο της Αθήνας, ”κρυμμένες”, στην πλειοψηφία τους, από τα αδιάκριτα βλέμματα, στα roof tops των πολυτελέστερων ξενοδοχείων της πρωτεύουσας, αυτές οι οάσεις δροσιάς και πολυτέλειας, περιμένουν να σας κακομάθουν, με την εκπληκτική τους θέα, τις exclusive υπηρεσίες, το άψογο σέρβις και τα παγωμένα cocktails.

Εμείς ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε επτά από τις καλύτερες πισίνες στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίες είναι ιδανικές είτε θέλετε να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, να γυμναστείτε με τον πλέον ευχάριστο τρόπο ή απλά να αισθανθείτε, έστω και για λίγο, ότι απολαμβάνετε τις διακοπές σας σε ένα πολυτελές τουριστικό θέρετρο.

Στο roof top του Divani Caravel (Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, τηλ.: 210 7207000) η πισίνα ”βγάζει” το κάλυμμα που το χειμώνα τη μετατρέπει σε θερμαινόμενη, και σας περιμένει για να απολαύσετε το μπάνιο σας, σε ένα χώρο διαμορφωμένο σε στυλ κρουαζιερόπλοιου, με θέα την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό. Η είσοδος στην πισίνα κοστίζει 30 ευρώ τις καθημερινές και 45 ευρώ τα Σαββατοκύριακα.

Αν η θέα στο Λυκαβηττό σας έβαλε σε πειρασμό, η πισίνα του St. George Lycabettus (Κλεομένους 2, τηλ.: 210 7290711-19) είναι ιδανική για πολυτελή χαλάρωση με… αφ’ υψηλού θέα στην υπόλοιπη Αθήνα. Η πισίνα λειτουργεί καθημερινά, από τις 10.00 έως τις 18.00, ενώ η είσοδος κοστίζει 30 ευρώ για τους ενήλικες και 15 ευρώ για τα παιδιά.

Σταθερή αξία σε ό,τι αφορά την πολυτέλεια και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αποτελεί το αθηναϊκό Hilton (Βασιλίσσης Σοφίας 46, τηλ.: 210 7281000) η πισίνα του οποίου δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Μετά τις βουτιές σας, χαλαρώστε με ένα από τα υπέροχα, παγωμένα smoothies που προσφέρει το pool bar. Η είσοδος τις καθημερινές κοστίζει 25 ευρώ, ενώ τα Σαββατοκύριακα 45 ευρώ.

Για όσους θεωρούν ότι η χρήση της πισίνας από μόνη της δεν προσδίδει αρκετή αίσθηση απόδρασης, το Ledra Mariott (Λεωφόρος Συγγρού 115, τηλ.: 210 9300000) προσφέρει ένα πακέτο… ημερησίων διακοπών, το οποίο περιλαμβάνει 8ωρη διαμονή, από τις 10.00 έως τις 18.00, σε μονόκλινο ή δίκλινο δωμάτιο, χρήση της πισίνας και ένα welcome drink. Η τιμή του πακέτου είναι 80 ευρώ για τις καθημερινές και 90 για τα Σαββατοκύριακα.

Αποκλειστικά από τους πελάτες του ξενοδοχείου χρησιμοποιείται και η πισίνα που βρίσκεται στον όγδοο όροφο του Μεγάλη Βρετανία (Πλατεία Συντάγματος, τηλ.: 210 3330000). Παρ’ όλα αυτά, επισκεπτόμενοι το spa του ξενοδοχείου για κάποια θεραπεία, όπως μασάζ ή περιποίηση προσώπου, μπορείτε, με μια μικρή επιπλέον επιβάρυνση της τάξεως των 40 ευρώ, να απολαύσετε για 90 λεπτά την εσωτερική πισίνα του υπερπολυτελούς spa του ξενοδοχείου.

Τέλος, οι οικονομικότερες προτάσεις των Grecotel Athens Imperial (Πλατεία Καραϊσκάκη, τηλ.: 210 5201600) και Fresh Design Hotel (Σοφοκλέους 26, τηλ.: 210 5248511), δεν υστερούν καθόλου σε πολυτέλεια. Στα roof tops των δύο exclusive ξενοδοχείων του αθηναϊκού κέντρου, μπορείτε να χαλαρώσετε, θαυμάζοντας τη θέα της Αθήνας και απολαμβάνοντας δροσιστικά ποτά μετά τις βουτιές σας. Η είσοδος στην πισίνα του Athens Imperial κοστίζει 20 ευρώ, ενώ σε αυτή του Fresh 18 ευρώ, με αναψυκτικό και πετσέτα.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v