Τι να προσέχεις όταν γυμνάζεσαι στη ζέστη

Οι θερμοκρασίες το καλοκαίρι είναι αρκετά υψηλές, και η γυμναστική σου θα πρέπει να προσαρμόζεται αναλόγως.
Τι να προσέχεις όταν γυμνάζεσαι στη ζέστη
Η γυμναστική τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ωραία, όμως η θερμοκρασία δεν βοηθά, ιδιαίτερα αν είσαι από εκείνους που συνηθίζουν να γυμνάζονται σε εξωτερικό χώρο.

Τι πρέπει να προσέξεις;

Ενυδατώσου σωστά

Το νερό είναι ο καλύτερος σου σε μια ζεστή μέρα. Ωστόσο, εάν σκοπεύεις να ασκηθείς για περισσότερα από 60 λεπτά, ένα αθλητικό ρόφημα είναι καλή ιδέα. Τα αθλητικά ποτά είναι σημαντικά όταν γυμνάζεσαι για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, ειδικά στη ζέστη, επειδή περιέχουν κάλιο και λοιπούς ηλεκτρολύτες που μπορούν να σε ενυδατώσουν και να αναπληρώσουν τα στοιχειά που χάνεις με τον ιδρώτα.

Φόρα ελαφριά ρούχα

Τα φωτεινά χρώματα είναι μια καλή επιλογή, καθώς αντανακλούν τον ήλιο και θα σε βοηθήσουν να φαίνεσαι καλύτερα αν ασκείσαι βράδυ. Προτίμησε βαμβακερά ρούχα ή ρούχα από ειδικό ύφασμα που «αναπνέουν» και εξατμίζουν γρηγορότερα τον ιδρώτα. Κοστίζουν κατιτίς παραπάνω, αλλά αξίζουν.

Μην ξεχνάς το αντηλιακό

Τίποτα δεν είναι χειρότερο από το να γυμνάζεσαι με ένα κακό έγκαυμα από τον ήλιο που δυσκολεύει την κίνηση σου. Πρόλαβέ το λοιπόν, βάζοντας αντηλιακό, με SPF τουλάχιστον 50 και αδιάβροχο ώστε να μην φεύγει μόλις αρχίσεις να ιδρώνεις.

Η κατάλληλη ώρα

Το διάστημα 10 π.μ. έως 3 μ.μ. είναι η πιο ζεστή ώρα της ημέρας το καλοκαίρι. Αν λοιπόν σκέφτεσαι να κάνεις μια υπαίθρια προπόνηση, προσπαθήστε να την κάνεις είτε πριν είτε μετά από αυτό το χρονικό διάστημα.

Πολλοί αθλητές μάλιστα προτιμούν να ασκούνται πολύ νωρίς το πρωί, καθώς μπορεί να τους βοηθήσει να παραμείνουν γεμάτοι ενέργεια όλη την ημέρα και να κοιμηθούν καλύτερα τη νύχτα.

Μη φοβάσαι το νερό

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να έρθεις κοντά με το υδάτινο στοιχείο. Τις ιδιαίτερα ζεστές μέρες, δοκίμασε μια θαλάσσια δραστηριότητα ως προπόνηση, όπως το κολύμπι, σέρφινγκ ή ή το Stand-Up-Paddle Boarding (SUP). Αυτές οι δραστηριότητες θα σας κρατήσουν σε φόρμα το καλοκαίρι με έναν διασκεδαστικό τρόπο και θα σε δροσίσουν. Ποιος ξέρει, μπορεί να βρεις και νέο χόμπι έτσι.

Και το μέσα

Δεν είναι κακό να κάνεις και μερικές φορές την προπόνησή σου σε εσωτερικούς χώρους για παράδειγμα στο γυμναστήριο ή ακόμα και στο σπίτι σου, αν έχετε εξοπλισμό. Τις ημέρες που ο καύσωνας δεν αστειεύεται μάλιστα κρίνεται απαραίτητο, για να μην καταλήξεις να πας στο νοσοκομείο με θερμοπληξία.

Μάθε τα όριά σου

Άκου το σώμα σου και αν νιώσεις ζαλάδα, ναυτία ή υπερβολική κούραση, κάνε ένα διάλειμμα. Το να πάρεις τον χρόνο σου για ξεκούραση είναι καλύτερο από το να το παρακάνεις και να τραυματιστείς.

Αν η ζέστη είναι υπερβολική και η προπόνηση που κάνεις είναι υψηλής έντασης, χώρισέ την σε μικρότερες προπονήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό θα επιτρέψει στο σώμα σου να ξεκουραστεί και να «ανεφοδιαστεί».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v