Πώς θα χτίσεις την πλάτη σου σε σχήμα V

Θες να χτίσεις τρίγωνη και «γεμάτη» πλάτη που θα κάνει τη διαφορά; Δες ποιες ασκήσεις πρέπει να βάλεις στην φαρέτρα σου.
Πώς θα χτίσεις την πλάτη σου σε σχήμα V
Μια μυώδης πλάτη, πέρα από το να σε φέρνει πιο κοντά στο να μοιάζεις με αρχαιοελληνικό άγαλμα, προσθέτει έξτρα πόντους στο σεξ απίλ σου και στηρίζει σωστά το σώμα σου ώστε να μην μοιάζεις με Κουασιμόδο.

Πώς την αποκτάς όμως;

Ο μυς που είναι υπεύθυνος για το εύρος της είναι ο πλατύς ραχιαίος, τα «φτερά» για τους γυμναστηριακούς. Εκφύεται από τη σπονδυλική στήλη, με τις ίνες του να ανεβαίνουν προς τα πάνω και να καταφύονται στο βραχιόνιο οστό.

Οι μύες που είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνοι για τη δημιουργία όγκου στην πλάτη, είναι ο μείζων στρογγύλος, οι ρομβοειδείς, οι τραπεζοειδείς (άνω, μέσοι και κάτω) και οι οπίσθιοι δελτοειδείς.

Αρκετά με την ανατομία. Ας δούμε με ποιες ασκήσεις θα γυμνάσεις όλους τους παραπάνω μυς όπως πρέπει, δίνοντας όγκο και «άνοιγμα» στην αδύναμη πλατούλα σου.

Κωπηλατική σε μηχάνημα με έμφαση στον πλατύ ραχιαίο



Lat Pulldown με έμφαση στον πλατύ ραχιαίο



Lat Pulldown με έμφαση στην άνω πλάτη



Κωπηλατική στο μηχάνημα με έμφαση στην άνω πλάτη



Κωπηλατική με έμφαση στους οπίσθιους δελτοειδείς



Όσον αφορά το εύρος των επαναλήψεων, φρόντισε να κάνεις από 6 μέχρι 12 επαναλήψεις για κάθε άσκηση, αυξάνοντας σταδιακά το φορτίο που σηκώνεις από προπόνηση σε προπόνηση. Επίσης, για να έχεις τη μέγιστη ανάπτυξη θα πρέπει να γυμνάζεις την πλάτη σου 2-3 φορές την εβδομάδα, με μία μέρα ξεκούρασης στο ενδιάμεσο.

Τέλος, μην αμελείς τη σημασία της διατροφής. Η πλάτη σου δεν θα δείξει τρίγωνη αν η μέση σου είναι φαρδιά. Δες εδώ μερικές συμβουλές για να χάσεις πόντους από την περιφέρεια.

Ταγκς: ,
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v