Χάστε πόντους από την περιφέρεια γρήγορα

Η περιφέρειά σας αυξάνεται… τρομακτικά; Κόλπα και συμβουλές για να την επαναφέρετε στην τάξη.
Χάστε πόντους από την περιφέρεια γρήγορα
Μερικά τζιν σας δεν κουμπώνουν. Όταν φοράτε κάτι εφαρμοστό σας ρωτούν αν είστε έγκυος και αναγκάζεστε να φοράτε ολόσωμο μαγιό, για να συμμαζέψετε τα ασυμμάζευτα.

Σίγουρα η περιφέρεια δεν μπορεί να εξαφανιστεί από τη μία μέρα στην άλλη. Όμως με κάποιες αλλαγές στη διατροφή σας (και την άσκηση) μπορείτε να δείτε αισθητά αποτελέσματα.

Κόψτε τη ζάχαρη

Η ζάχαρη βλάπτει την μεταβολική υγεία, και σε μεγάλες δόσεις αυξάνει την συσσώρευση λίπους στην περιφέρεια, αλλά και στο συκώτι. Η «υγρή» ζάχαρη, είναι ακόμα χειρότερη (χυμοί, αναψυκτικά με ζάχαρη κ.α.) καθώς μπερδεύει τον εγκέφαλο και μας κάνει να τρώμε περισσότερες θερμίδες.

Αυξήστε την πρωτεΐνη

Σύμφωνα με αυτήν εδώ την έρευνα, όσοι καταναλώνουν επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης από καλές πηγές (αυγά, ψάρι, κρέας, πουλερικά, γαλακτοκομικά) έχουν μικρότερη περιφέρεια και συσσωρεύουν λιγότερο λίπος στην κοιλιά. Αλλά και γενικότερα, η επαρκής κατανάλωση πρωτεΐνης συνδέεται με χαμηλό ποσοστό λίπους σε όλο το σώμα.

Μειώστε τους υδατάνθρακες

Δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες είναι πιο αποτελεσματικές για μείωση του λίπους στο σώμα σε σχέση με δίαιτες χαμηλές σε λιπαρά. Αν ελαττώσετε την κατανάλωσή τους, η όρεξή σας μειώνεται και εν κατακλείδι χάνετε βάρος. Με τον όρο «κόψετε» δεν εννοούμε να τους αποκλείσετε: αποφεύγοντας τις επεξεργασμένες μορφές τους – ψωμί, γλυκά, χυμούς, μακαρόνια κ.α. – θα δείτε άμεση διαφορά. Αν θέλετε ακόμα μεγαλύτερη απώλεια, τότε μπορείτε να τους μειώσετε σε 50 γρ. ημερησίως, δεδομένου ότι λαμβάνετε επαρκή πρωτεΐνη. 

Η σημασία των προβιοτικών

Πρόκειται για μικροοργανισμούς που μοιάζουν με εκείνους που υπάρχουν στο γαστρεντερικό μας σύστημα και το ωφελούν με τη δράση τους. Η πρόσληψη τους είτε μέσω τροφών (κεφίρ, γιαούρτι) είτε σε μορφή κάψουλας, μπορεί να μειώσει το πρήξιμο και το φούσκωμα στην κοιλιά.

Και των φυτικών ινών

Οι φυτικές ίνες που βρίσκονται στα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια και τα δημητριακά ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη, όπως η βρώμη, έχουν την «ιδιότητα» να βοηθούν στην μείωση της συνολικής κατανάλωσης θερμίδων μέσα στη μέρα, και άρα της απώλειας λίπους (και) από την περιοχή της περιφέρειας.

Οι κατάλληλες ασκήσεις

Συγκεκριμένες ασκήσεις που να «στοχεύουν» πόντους από την περιφέρεια δεν υπάρχουν, όμως αν θέλετε να… χωρέσετε στα περσινά σας τζιν, τότε συνιστούμε να ενσωματώσετε στην προπόνησή σας κινήσεις που έχουν μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις και όχι στοχευμένες κινήσεις για κοιλιά (π.χ ροκανίσματα) και γλουτούς (kickbacks κ.α.). Τέτοιες ασκήσεις είναι τα καθίσματα, οι προβολές σε κάθε πιθανό συνδυασμό (πρόσθιες, οπίσθιες, πλάγιες, με πιέσεις, με εκτάσεις κ.α.) τα άλματα, τα burpees, οι άρσεις θανάτου, οι σανίδες με κίνηση και τα pushups.

Ν. Γ. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v