Απίστευτα εύκολοι τρόποι να γυμνάζεσαι καθημερινά

Βαριέσαι να πας γυμναστήριο; Δες μερικούς έξυπνους τρόπους που θα βάλουν εύκολα την άσκηση στην καθημερινότητά σου.
Απίστευτα εύκολοι τρόποι να γυμνάζεσαι καθημερινά

Έλλειψη χρόνου; Βαρεμάρα; Οικονομικοί λόγοι; Οτιδήποτε και αν σε αποτρέπει από το να γραφτείς σε γυμναστήριο δεν υπάρχει λόγος να απογοητεύεσαι. Υπάρχουν αρκετοί, εύκολοι τρόποι για να βάλεις την άσκηση στην καθημερινότητά σου και να καρπωθείς τα οφέλη της.

Δες παρακάτω μερικούς.

Τα κορμιά φτιάχνονται στην κουζίνα

Την επόμενη φορά που θα βρεθείς στην κουζίνα, κάνε μερικά καθίσματα όσο περιμένεις να βράσει το νερό, ακροστασίες γάμπας ενώ πλένεις τα πιάτα ή μερικά πουσάπς στον πάγκο της κουζίνας μέχρι να ζεσταθεί το φαγητό στον φούρνο μικροκυμάτων. Πριν καν το πάρεις πρέφα, θα έχεις κάνει μια ωραιότατη μίνι προπόνηση.

Υιοθέτησε ένα αδέσποτο

Η γυμναστική προφανώς δεν θα είναι ο μοναδικός λόγος, όμως σίγουρα είναι ένας καλός λόγος. Υιοθετώντας έναν σκύλο, εγγυημένα θα αρχίσεις να περπατάς περισσότερο, μάλιστα έρευνες έχουν δείξει ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων περπατούν 23 λεπτά περισσότερα κάθε μέρα από όσους δεν έχουν. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 3000 βήματα επιπλέον κάθε μέρα. 

Πάρκαρε λίγο πιο μακριά

Την επόμενη φορά που θα πας για ψώνια για τα απαραίτητα, μην παρκάρεις στο σημείο που βρίσκεται πιο κοντά στην είσοδο. Πάρκαρε πιο μακριά και περπάτα μέχρι εκεί. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνεις μερικά επιπλέον βήματα, ενώ θα δουλέψεις και λίγο παραπάνω τους μυς των χεριών και της κοιλιάς με τις σακούλες από τα ψώνια – βλέπε farmer’s walk.



Κατέβα μια στάση πιο πριν

Αν χρησιμοποιείς τα μέσα, κάνε το πρόγραμμά σου πιο ενεργητικό κατεβαίνοντας από το μετρό ή το λεωφορείο μια στάση πριν τη συνηθισμένη. Αν η δουλειά σου είναι αρκετά κοντά, προσπάθησε  να αποφύγεις το μετρό ή το λεωφορείο και να πηγαίνεις με τα πόδια ή με το ποδήλατο στο γραφείο.

Ανέβα με τις σκάλες

Μην τις υποτιμάς. Αποφεύγοντας το ασανσέρ και ανεβαίνοντας με τη σκάλα αφ’ ενός θα κάψεις περισσότερες θερμίδες, αφ’ ετέρου θα προσθέσεις αρκετά έξτρα βήματα μέσα στη μέρα σου. Οι σκάλες βοηθούν επίσης στην ενδυνάμωση των μυών στα πόδια (γλουτός, τετρακέφαλος, μηριαίος) σε σχέση με το «συμβατικό» περπάτημα.

Netflix and lift

Το πιθανότερο είναι να έχεις λιώσει το Netflix τελευταία και δεν είσαι ο μόνος. Μπορείς να ωφελήσεις το σώμα σου από αυτό; Φυσικά και μπορείς. Στους τίτλους αρχής ή τίτλους της σειράς, μπορείς κάλλιστα να βάλεις μερικά λεπτά διατάσεων ή να χρησιμοποιήσεις τον καναπέ για λίγα πουσαπς ή να κάνεις μια σανίδα. Ακόμα και αυτά τα 5 λεπτά κίνησης και άσκησης θα κάνουν το σώμα σου να σε ευχαριστεί.

Το ξυπνητήρι της ακινησίας

Αν κάνεις δουλειά γραφείου και δουλεύεις όλη μέρα, είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα περνάς καθιστός πολλές ώρες. Βάλε λοιπόν ένα ξυπνητήρι που θα σου θυμίζει ανά μία ώρα να σηκώνεσαι, να περπατάς ή να κάνεις μερικές διατάσεις ή ακόμα και μερικές απλές ασκήσεις, πριν επιστρέψεις στην καρέκλα. Αν έχεις κάποιο «έξυπνο» ρολόι, συνήθως αυτή η λειτουργία ειδοποίησης είναι ενσωματωμένη.

Η ζωή ποδήλατο

Το περπάτημα δεν είναι ο μοναδικός τρόπος για να ασκείσαι καθημερινά. Αγόρασε ένα ποδήλατο και θα συνειδητοποιήσεις τι… έχανες τόσα χρόνια. Πέρα από μια «πράσινη» εναλλακτική μετακίνησης με μηδενικό σχεδόν κόστος, η ποδηλασία γυμνάζει αποτελεσματικά το σώμα, ενώ αποτελεί μια ωραιότατη επιλογή για αερόβια και καύση λίπους. Δες εδώ μερικές διαδρομές για να ξεκινήσεις. 

Κλείσε τη μέρα με διατάσεις

Το να ξεκινάς τη μέρα σου με άσκηση είναι ωφέλιμο, αλλά το ίδιο ισχύει και για το κλείσιμο. Χαλάρωσε λοιπόν πριν κοιμηθείς, κάνοντας διατάσεις για όλο το σώμα, δίνοντας έμφαση σε σημεία που νιώθεις πιο «σφιγμένος». Όχι μόνο θα χαλαρώσεις πριν από τον ύπνο, αλλά θα απαλύνεις κάθε συσσωρευμένη ένταση από την καθιστική ζωή.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v