Πώς πηγαίνουμε από σήμερα στα γυμναστήρια

Τα γυμναστήρια επιτέλους άνοιξαν και εμείς τρέχουμε να πιάσουμε θέσεις. Δείτε ποιοι κανόνες θα ισχύουν για την προπόνηση.
Πώς πηγαίνουμε από σήμερα στα γυμναστήρια
Νέες δραστηριότητες επανεκκινούν σήμερα, μεταξύ των οποίων και τα πολυαγαπημένα μας γυμναστήρια.

Οι χώροι εκγύμνασης θα λειτουργήσουν με υποχρεωτικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, ή/και μάσκες μετά αποστάσεων.

Συγκεκριμένα, όλα τα μέλη του γυμναστηρίου (εργαζόμενοι και αθλούμενοι) υποχρεούνται σε εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο είτε με self-test για όσους είναι δικαιούχοι self-testing ή με rapid test για τους υπολοίπους.

Το αποτέλεσμα είτε του self-test είτε του rapid test επιδεικνύεται στο προσωπικό υποδοχής και ισχύει μόνο για την τρέχουσα εβδομάδα κάθε φορά. Επίσης, κατά την προσέλευσή τους οι αθλούμενοι υπογράφουν στον «Κατάλογο Εισερχομένων Εξερχομένων στην Αθλητική εγκατάσταση», όπου δηλώνουν ότι δεν έχουν συμπτώματα, καθώς και την ημερομηνία διενέργειας του τεστ. Ακόμη οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να φορούν διπλή μάσκα ή εναλλακτικά μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2/N95) σε όλη τη διάρκεια της εργασίας τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων πάντως, όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα, εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους. Επιπλέον, οι ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα.

Τα αποδυτήρια θα χρησιμοποιούνται μόνο για τη φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων των εισερχόμενων στο γυμναστήριο μελών, όπου υπάρχουν ατομικά ερμάρια, στα οποία θα γίνεται απολύμανση πριν από κάθε χρήση.

Απαγορεύεται η χρήση των λουτρών και η χρήση σάουνας, όπου υπάρχει.

Τέλος, οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v