Άσκηση και λίμπιντο: Μια σχέση… αγάπης

Το ήξερες ότι το να είσαι φιτ σε κάνει αυτομάτως και περισσότερο… ερωτιάρη; Δες ποια είναι τα οφέλη της άσκησης στη λίμπιντο.
Άσκηση και λίμπιντο: Μια σχέση… αγάπης
Λογικά θα ξέρεις ότι η άσκηση έχει δεκάδες οφέλη – περισσότερη δύναμη, καλύτερος ύπνος, λιγότερο στρες κ.α. και πως γενικά το να είσαι γυμνασμένος είναι ωραία φάση.

Αλλά αν θες έναν ακόμα λόγο για να γυμναστείς, τότε σημείωσε και αυτό: καλύτερο σεξ. Ω ναι, όσο πιο καλή είναι η φυσική σου κατάσταση, τόσο πιο υγιής θα είναι και η σεξουαλική σου ζωή.

Τι ακριβώς όμως είναι αυτό που κάνει η συστηματική άσκηση και βελτιώνει τη λίμπιντο;

Μειώνει το άγχος

Τίποτα δεν σκοτώνει τη σεξουαλική διάθεση περισσότερο από το στρες. Η άσκηση λοιπόν παράγει ενδορφίνες, μια ομάδα ορμονών που λειτουργούν ως φυσικό αναλγητικό και σε κάνει να νιώθεις περισσότερο χαρούμενος. Και όσο πιο χαρούμενος είσαι, τόσο πιο καλή είναι και η σεξουαλική σου ζωή.

Αυξάνει την αυτοπεποίθηση

Η τακτική σωματική δραστηριότητα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου και αυτό βγαίνει και στην κρεβατοκάμαρα. Υπάρχει, άραγε, πιο ωραία αίσθηση από το να δείχνεις ωραίος γυμνός; Όχι, δεν υπάρχει.

Μάλιστα, μια παλαιότερη μελέτη από το Electronic Journal of Human Sexuality διαπίστωσε ότι όσοι ασκούνται είναι πιο πιθανό να έχουν θετική αντίληψη για τον εαυτό τους και να αισθάνονται ότι είναι περισσότερο σεξουαλικά επιθυμητοί.

Βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος

Όταν ασκείσαι η καρδιά σου συστέλλεται πιο γρήγορα, αυξάνοντας τον ρυθμό με τον οποίο το αίμα κυκλοφορεί στο σώμα. Η καλή κυκλοφορία του αίματος βοηθά στο να παραμένουν υγιή τα άκρα, και αν είσαι από εκείνους που έχουν πέος, μπορεί ακόμη και να μειώσει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας.  Αν και η στυτική δυσλειτουργία προκαλείται από διάφορους παράγοντες, η κυριότερη αιτία είναι ότι το αίμα δυσκολεύεται να κυκλοφορήσει όπως πρέπει στο πέος.

Καλύτεροι οργασμοί

Εάν ασκείσαι τακτικά, κατά πάσα πιθανότητα έχεις δυνατό «πυρήνα», πυελικό έδαφος και μυς στα πόδια, σε σχέση με κάποιον που τεμπελιάζει. Όσο πιο δυνατοί είναι αυτοί οι μύες - ειδικά το πυελικό έδαφος - τόσο πιο έντονος μπορεί να είναι ο οργασμός σου.

Σε πείσαμε; Ωραία. Θα το πάμε τώρα ένα βήμα παραπέρα και θα σου προτείνουμε και μερικές ασκήσεις για καλύτερες επιδόσεις στο σεχ.

* Κέγκελ. Αυτές οι ασκήσεις πυελικού εδάφους δυναμώνουν τους μύες στην κάτω περιοχή, βοηθώντας στον έλεγχο της ουροδόχου κύστης και του εντέρου, καθώς και στη βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας.

* Γέφυρες. Δυναμώνουν τους μηριαίους, τους γλουτούς και το πυελικό έδαφος για ακόμα καλύτερο «σπρώξιμο».

* Καθίσματα. Δυνατά πόδια, δυνατό σεξ. Τα καθίσματα γυμνάζουν τετρακέφαλους, γλουτούς και πυελικό έδαφος, ενώ ιδιαίτερα για τις γυναίκες είναι απαραίτητα για να αποδώσουν τα μέγιστα από πάνω.

* Προβολές. Επίσης γυμνάζουν τα πόδια, ενώ βελτιώνουν και την ισορροπία, η οποία απαιτείται σε πιο ριψοκίνδυνες στάσεις.

* Pushups. Χτίζουν δύναμη στον πάνω κορμό και είναι ιδανικά για στάσεις με τον άντρα από πάνω.

* Άλματα. Πλειομετρικές ασκήσεις όπως τα άλματα βοηθούν στην ανάπτυξη της εκρηκτικότητας και της ταχυδύναμης, απαραίτητες και οι  δύο για καλύτερο σεξ.

* Σανίδες. Δουλεύουν τη σταθεροποίηση του κορμού και την αντοχή. Αμφότερα απαραίτητα για να τα φέρεις εις πέρας σε απαιτητικές στάσεις.

Με πληροφορίες από Healthline
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v