Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: Τι δράσεις γίνονται;

Το ποδήλατο…γιορτάζει και οι δήμοι της Αττικής προχωρούν σε δράσεις για να παροτρύνουν τους πολίτες να κάνουν ορθοπεταλιές.
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: Τι δράσεις γίνονται;
Δύο ρόδες, τιμόνι, σέλα και άπειρα χιλιόμετρα εντός ή και εκτός πόλης. Όρεξη να έχεις. Το ποδήλατο, το μέσο που έγινε ακόμα πιο δημοφιλές εν μέσω καραντίνας σήμερα γιορτάζει και οι δήμοι της Αττικής προχώρησαν σε δράσεις για να παροτρύνουν τον κόσμο να το χρησιμοποιεί περισσότερο.

Στον Άγιο Δημήτριο, διαμορφώθηκε ειδική λωρίδα για ποδήλατα από την οδό Λουκή Ακρίτα στη λεωφόρο Αγίου Δημητρίου, η οποία ενώνεται με την ασφαλή πράσινη διαδρομή ήπιας κυκλοφορίας μέσω Αρχιμήδους και Μύρωνος, που εκτείνεται από την οδό Ευτέρπης (κτίριο ΟΤΕ) μέχρι την Κολοκοτρώνη (πλατεία Αγίου Δημητρίου), όπως επίσης και το τμήμα της οδού Καλλιφρονά, από Γράμμου έως Αγίου Δημητρίου. Η ποδηλατική λωρίδα θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Στον δήμο Ηλιούπολης θα πραγματοποιηθεί ειδικός γύρος 4 χιλιομέτρων με ποδήλατο. Η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κανάρια και η εκκίνηση θα γίνει μισή ώρα αργότερα με κατεύθυνση τη λεωφόρο Μαρίνα Αντύπα προς το ΙΚΑ. Θα συνεχίσει στην Κοτζιά μέχρι την πλατεία 25ης Μαρτίου, στην Κυπρίων Ηρώων και αναστροφή για να προχωρήσει στην Ελευθερίου Βενιζέλου και να φτάσει κατά σειρά στην Αγία Παρασκευή, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, να μπει στη λεωφόρο Ειρήνης και να καταλήξει στην πλατεία Φλέμινγκ.

Σε «ποδηλατο-βόλτα» καλεί τους δημότες και ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, ο οποίος προτρέπει τον κόσμο να αφήσει τα αυτοκίνητα ή τις μηχανές και να επιλέξει το ποδήλατο για τη μετακίνηση αλλά και για μια βόλτα μέσα στις τρεις δημοτικές ενότητες του μεγάλου αττικού δήμου. Μάλιστα προτείνει στους ποδηλάτες να ανεβάσουν φωτογραφίες στα social media με το hashtag #cycling_vvv και έτσι να λάβουν μέρος σε ένα πρωτότυπο διαγωνισμό, με ένα ειδικό δώρο για τη φωτογραφία που θα αποσπάσει τα περισσότερα likes.

Στον Ασπρόπυργο, ο δήμος προσκαλεί τον κόσμο σε μια δράση κυρίως επικοινωνιακού χαρακτήρα. Βασικός στόχος είναι η ενημέρωση για τα οφέλη της χρήσης ποδηλάτου ως μέσο βιώσιμης κινητικότητας και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημαρχείου. Εκεί έχει στηθεί ειδικό περίπτερο από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και οι επισκέπτες θα λαμβάνουν όλη την κατάλληλη πληροφόρηση για την αξία της χρήσης ποδηλάτου ως μεταφορικό μέσο. Ταυτόχρονα, θα δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά να σχεδιάσουν ή να ζωγραφίσουν ένα ποδήλατο, συμπληρώνοντας τη φράση «Κάνω ποδήλατο γιατί...» κι έτσι θα μπουν σε κλήρωση ποδηλάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v