Σούπερ ιδέες για να κάψεις θερμίδες στο σπίτι

Από φασίνα μέχρι κυκλικές προπονήσεις, οι επιλογές που έχεις για να κάψεις θερμίδες στο σπίτι είναι δεκάδες.
Σούπερ ιδέες για να κάψεις θερμίδες στο σπίτι
Βαριέσαι να βγεις έξω, αλλά θες να κάψεις μερικές θερμίδες στο σπίτι ανεβάζοντας τους καρδιακούς σου παλμούς; Λύσεις υπάρχουν, για κάθε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Δες παρακάτω μερικές ιδέες για αερόβιο… εντός των τειχών.

Κάνε φασίνα

Σκούπισμα, σφουγγάρισμα, μετακίνηση επίπλων, τζάμια κ.ο.κ καίνε θερμίδες και κάνουν το σπίτι λαμπίκο. Ενδεικτικά, το καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα για 30 λεπτά καίει περίπου 109 θερμίδες, το καθάρισμα τζαμιών περίπου 110 θερμίδες για την ίδια ώρα και το ξεσκόνισμα περίπου 80. Όχι και άσχημα.

Κυνήγα τα πιτσιρίκια

Εκείνα θα το δουν σαν παιχνίδι, εσύ θα κάνεις ένα ωραιότατο αερόβιο. Μπορείς να κάνεις και το ίδιο με το κατοικίδιο, γάτα, χάμστερ ή σκύλο. Δεν ενδείκνυται αν έχεις χελώνα.

Κάνε επιτόπιο τρέξιμο όσο βλέπεις τηλεόραση

Αν δεν έχεις ελλειπτικό ή διάδρομο είναι μια καλή επιλογή για να κάψεις λίγες παραπάνω θερμίδες όσο βλέπεις την αγαπημένη σου εκπομπή. Σταμάτα όταν νιώθεις ότι δεν έχεις ανάσες, και συνέχισε ξανά όταν βρεις την αναπνοή σου. Συνέχισε έτσι για 20 με 30 λεπτά.

Ανεβοκατέβα τα σκαλιά

Αν μένεις σε πολυκατοικία, τα σκαλιά είναι μια ωραιότατη αφορμή για να κάψεις μερικές παραπάνω θερμίδες. Ανέβα σχετικά γρήγορα έναν όροφο, και κατέβα στον προηγούμενο χαλαρά. Επανάλαβε το ίδιο για 3-5 φορές. Όσο αυξάνεται η αντοχή σου, μπορείς να αυξήσεις τους ορόφους σε δύο ή ακόμα και τρεις, στο ίδιο μοτίβο.

Κάνε μια κυκλική με καθίσματα και pushups

Δύο ασκήσεις που θα ανεβάσουν τον καρδιακό σου παλμό και θα σε κάνουν να κάψεις θερμίδες. Ξεκίνα με 20 καθίσματα, και μετά κάνε 6 pushups (στα γόνατα ή στον τοίχο αν δεν μπορείς κανονικά), μετά συνέχισε με 18 καθίσματα και 6 pushups, μετά με 16 καθίσματα και 6 pushups κ.ο.κ. μέχρι να φτάσεις τα 2 καθίσματα και τα 6 pushups. Αν αντέχεις, μπορείς να ανέβεις ξανά την «σκάλα», συνεχίζοντας με 4 καθίσματα και 6 pushups κ.ο.κ.

Ή μια κυκλική για όλο το σώμα

Γύμνασε τις περισσότερες μυϊκές ομάδες στο σώμα σου σε μοτίβο κυκλικής προπόνησης. Δες το βίντεο.



Κάνε επιτόπια άλματα σε διαλειμματικό μοτίβο

Ξεκίνα κάνοντας 30-60 δευτερόλεπτα άλματα και ξεκουράσου για 30-60 δευτερόλεπτα. Επανάλαβε για 10 φορές ή και παραπάνω ανάλογα την φυσική σου κατάσταση.

Κάνε μια διαλειμματική προπόνηση για όλο το σώμα

Δες στο παρακάτω βίντεο μια προπόνηση σε δυάδες ασκήσεων, για κάθε μυ στο σώμα σου (σχεδόν).



Κάνε μια διαλειμματική για κοιλιακούς

Ποιος είπε πως δεν μπορείς να γυμνάσεις στοχευμένα την κοιλιά σου καίγοντας παράλληλα μπόλικες θερμίδες; Δες στο παρακάτω βίντεο την προπόνηση.



 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v