ΕΥΕΞΙΑΑΣΚΗΣΗ

6 ιδέες για άσκηση αν έστειλες το «6»

Το δάχτυλό σου φλερτάρει με το να στείλεις το… μαγικό «6», αλλά δεν έχεις ιδέα τι να κάνεις όταν βγεις έξω; Έχουμε εμείς.

6 ιδέες για άσκηση αν έστειλες το «6»

Η μοναχική άσκηση δεν είναι ό,τι καλύτερο αν μας ρωτάς. Αλλά τι άλλες εναλλακτικές έχεις αν στείλεις το «6» στο 13033;

Πάνε τα ομαδικά προγράμματα, πάνε και τα οργανωμένα τρεξίματα. Πάνε όλα. Είσαι μοναχός σου τώρα. Εσύ, το σώμα σου και ο εξωτερικός χώρος.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για «Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο», πέρα από το περπατάς σαν μοναχικός καβαλάρης χωρίς άλογο στη γειτονιά;

*Δοκίμασε εναλλαγές μεταξύ γρήγορου περπατήματος και αργού τρεξίματος, ανάλογα τη φυσική σου κατάσταση, για μεγάλη διάρκεια.

* Κάνε διαλειμματικό τρέξιμο. Ξεκίνα με 10’ λεπτά ζέσταμα χαλαρά, και συνέχισε κάνοντας δέκα φορές τα εξής: 1 λεπτό γρήγορο τρέξιμο και 1 λεπτό ξεκούραση ή 1 λεπτό γρήγορο τρέξιμο και 2 λεπτά περπάτημα. Ολοκλήρωσε με αποθεραπεία ήτοι χαλαρό περπάτημα και διατάσεις.

* Βρες ένα σημείο με σκαλοπάτια ή ανηφόρα, και αφού κάνεις ένα ζέσταμα δέκα λεπτών, ξεκίνα να τα ανεβαίνεις όσο πιο γρήγορα μπορείς. Μετά κατέβα περπατώντας σε 15-30 δευτερόλεπτα και επανάλαβε για 5-10 κύκλους ανάλογα το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης. Ολοκλήρωσε με χαλαρό περπάτημα και διατάσεις.  

* Κάνε ποδήλατο, είτε σε συνεχόμενο, σταθερό τέμπο σε ευθεία, είτε σε διαλειμματικό μοτίβο όπως περιγράψαμε παραπάνω. Δηλαδή 1 λεπτό έντονο πετάλι και 1 λεπτό χαλαρό ή ξεκούραση (ξεκαβάλημα δηλαδή και περπάτημα), για δέκα γύρους.

* Κάνε μια κυκλική προπόνηση. Βρες ένα παρκάκι απόμερο ή κάποιο σημείο με παγκάκι, και εκτέλεσε 10 συνεχόμενες ασκήσεις με 40’’ άσκησης και 20-40’’ ξεκούρασης μεταξύ τους. Αυτός είναι ένας γύρος. Ξεκουράσου 3-5 λεπτά και επανάλαβε για άλλες 2-4 φορές, ανάλογα το επίπεδο σου.* Κάνε skate. Μη γελάς, ποτέ δεν είναι αργά για να μάθεις να τσουλάς και να αναβιώσεις εποχές «αλητείας». Φόρα τα φαρδιά σου, παράγγειλε μια σανίδα και ξεκίνα - αρχικά – ρολάροντας σε άδειους δρόμους και πεζοδρόμια της γειτονιάς σου βάζοντας στο Walkman κινητό σου FFC και TXC. Yo!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Κάποια σφάλματα ίσως εκλιπαρούν τη συγχώρεση."

Οράτιος, Λατίνος ποιητής

  • 1943 - Εγκαινιάζεται το Πεντάγωνο των Η.Π.Α. στο Άρλινγκτον, Βιρτζίνια.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2