Ποιος τύπος γενειάδας μου ταιριάζει;

Πώς θα τριμάρεις το μούσι σου ώστε να ταιριάζει τέλεια στο πρόσωπό σου; Ιδού πώς θα βρεις τον τύπο γενειάδας που σου πάει καλύτερα.
Ποιος τύπος γενειάδας μου ταιριάζει;
Θέλεις να μακρύνεις το μούσι σου και δεν ξέρεις σε τι σχήμα ή σε τι μήκος θα σου ταίριαζε καλύτερα; Ιδού κάποιοι παράγοντες που θα πρέπει να λάβεις υπ’ όψη:

-Πώς μεγαλώνει η τρίχα σου: Αν μακραίνει πολύ αργά, θα δυσκολευτείς να φτάσεις σε μεγάλο μήκος, οπότε καλύτερο θα ήταν να επιλέξει άλλο τύπο γενειάδας. Το ίδιο ισχύει για το πάχος της τρίχας και την πυκνότητα της γενειάδας: Διάλεξε εκείνον τον τύπο που μπορούν να υποστηρίξουν οι τρίχες σου.

-Το σχήμα του προσώπου σου: Ένα τετράγωνο, ένα στρογγυλό και ένα οβάλ πρόσωπο έχουν διαφορετικές γενειάδες που τους ταιριάζουν καλύτερα – παρακάτω, θα το διαπιστώσεις.

-Το στιλ σου: Αν το γενικότερο ύφος της εμφάνισής σου είναι clean cut, είναι καλύτερο να κινηθείς σε πιο μίνιμαλ γραμμές γενειάδας. Ένα ιδιαίτερο μουστάκι ταιριάζει σε πιο hip στιλ, ένα «χύμα» μούσι δεν θα εξυπηρετεί αν κάνεις πιο «επίσημο» επάγγελμα κ.ο.κ.

Ιδού οι πιο συνηθισμένοι τύποι γενειάδας για να βρεις αυτόν που σου ταιριάζει:

Η κοντή

Iδανική επιλογή για όσους έχουν τρίχα που μακραίνει δύσκολα ή για όσους δεν θέλουν να αφιερώνουν πολύ κόπο και χρόνο στην περιποίησή της.

Η μεσαίου μήκους

Είναι αυτό το μήκος που σου επιτρέπει να περνάς τα δάχτυλά σου από μέσα της, αλλά όχι… να μπερδεύονται σ’ αυτή. Είναι πιο σοφιστικέ λύση, ιδιαίτερα όταν διατηρείς τις άκρες της περιποιημένες.

Η… μεγάλου μήκους

Θέλει υπομονή, αλλά δίνει πιο έντονο στιλ, το οποίο κυμαίνεται από hipster μέχρι σοβαρό… τύπου Ντάμπλντορ.

Με «κενά»

Αν υπάρχουν «κενά» στο πρόσωπό σου, όπου δεν φυτρώνουν τρίχες, π.χ. μεταξύ πιγουνιού και κάτω χείλους ή στο κάτω μέρος του μάγουλου, τότε αυτός ο τύπος γενειάδας, θα σου ταιριάξει.

Ο «θάμνος»

Αν η τρίχα σου είναι ατίθαση, μπορείς να «αγκαλιάσεις» την φυσικότητά της και να δημιουργήσεις τη γενειάδα-θάμνο.

Η γκρίζα γενειάδα

Αν οι τρίχες σου έχουν αρχίσει να γκριζάρουν, μπορείς να υιοθετήσεις αυτού του τύπου και σχήματος γενειάδα που αναδεικνύει το χρώμα.

Η… χρόνια γενειάδα

Ένα από τα trends των τελευταίων ετών είναι το λεγόμενο yeard, δηλαδή η γενειάδα την οποία αφήνεις για έναν χρόνο να μεγαλώσει χωρίς να επέμβεις καθόλου. Χωρίς τριμάρισμα, χωρίς περιποίηση, χωρίς τίποτα.

Το κυκλικό μούσι

Θεωρείται από τις πιο συνηθισμένες επιλογές για να συνοδεύσει ένα μουστάκι και οι πιο δημοφιλείς εκδοχές του είναι το “goatee” και το “Van Dyke”. 

Δες στο παρακάτω infographic το κατάλληλο μούσι για κάθε σχήμα προσώπου:


Και εδώ πώς θα περιποιηθείς τη γενειάδα σου βήμα-βήμα. 

Με πληροφορίες από Beardholics και GroomingEssentials 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v