Tips περιποίησης για τη γενειάδα σου

Πώς να φτιάξεις και να διατηρήσεις την τέλεια γενειάδα σε οκτώ απλά βήματα… που θα δαμάσουν τις τρίχες του προσώπου σου.
Tips περιποίησης για τη γενειάδα σου
Δείξε υπομονή
Αν τώρα αρχίζεις να αφήνεις τα γένια σου, θα πρέπει να τα αφήσεις για τουλάχιστον έναν μήνα χωρίς να τα πειράξεις, για να αναπτυχθούν όλες οι τρίχες ομοιόμορφα και να μπορέσεις στη συνέχεια να δεις τι στιλ γενειάδας θα διαμορφώσεις.

Βρες το σχήμα που ταιριάζει με το πρόσωπό σου
Εδώ θα βρεις ένα σχεδιάγραμμα που δείχνει το κατάλληλο είδος γενειάδας αν έχεις πρόσωπο στρογγυλό ή με έντονες γωνίες, ωοειδές ή μακρουλό κ.ο.κ.

Τρίμαρέ το καλά

Στο πιο πάνω βίντεο θα δεις αναλυτικά τη διαδικασία και τα σημεία που πρέπει να προσέξεις.

Και ακόμα πιο προσεκτικά σε περίπτωση που θέλεις να το αφήσεις να μακρύνει κι άλλο:


Κράτησε τις τρίχες του προσώπου σου καθαρές
Ειδικά στα πρώτα στάδια της «εξέλιξης» της γενειάδας σου, είναι σημαντικό να προμηθευτείς ένα καθαριστικό – υπάρχουν και ειδικά για τη γενειάδα – για να αποφύγεις την φαγούρα και την παγίδευση νεκρών κυττάρων και ακαθαρσιών ανάμεσα στις τρίχες. Θυμήσου να πλένεσαι μία φορά τη μέρα και να στεγνώνεις ακουμπώντας απαλά μια πετσέτα και όχι με έντονες κινήσεις για να αποφύγεις τις «φριζαρισμένες» άκρες.

Χρησιμοποίησε λάδι
Εννοούμε ειδικό λάδι για να διατηρήσεις τις τρίχες του προσώπου «ευκολοδάμαστες». Τα ειδικά προϊόντα περιποίησης για γενειάδα, την αφήνουν μαλακή και λαμπερή, ενώ μυρίζουν υπέροχα και σε κάνουν πιο ελκυστικό.

Χτενίσου
Το τριμάρισμα δίνει σιγά-σιγά φόρμα στα γένια σου, αλλά με το συχνό χτένισμα ή βούρτσισμα, «μαθαίνεις» στις τρίχες να μεγαλώνουν με φορά προς τα κάτω και έτσι σταδιακά εξαλείφονται οι «ατίθασες» τρίχες που πετούν προς κάθε κατεύθυνση.

Φάε σωστά
Οι τρίχες χρειάζονται πρωτεΐνες και λιπαρά, αλλά η υγεία τους εξαρτάται και από τις βιταμίνες, όπως τις Β5, Β3 και Β9. Θα τις βρεις σε αφθονία σε ξηρούς καρπούς, άπαχα κρέατα, κρόκους αυγού, γάλα και φυλλώδη λαχανικά.

Με πληροφορίες από Birchbox
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v