Ξυριστικές μηχανές: Αγορές για… τρίχες

Βαθύ ξύρισμα ή trimming για να διατηρήσετε το μήκος στο γένι σας, εξειδίκευση στο καθάρισμα της φαβορίτας ή του σβέρκου, αυτονομία και ευκολία στην μεταφορά. Ό,τι αναζητάτε σε μια ξυριστική μηχανή, θα το βρείτε σε μία από τις προτάσεις μας.
Ξυριστικές μηχανές: Αγορές για… τρίχες
Η πρώτη ηλεκτρική ξυριστική μηχανή εφευρέθηκε την δεκαετία του ΄30, από έναν άνδρα που ταξίδευε συχνά, τον Jacob Schick, ο οποίος έψαχνε μια χρηστική λύση για να μπορεί να ξυρίζεται εύκολα, χωρίς νερό, όσο έλειπε από το σπίτι του. Κάπως έτσι «γεννήθηκε» η ξυριστική μηχανή, που φυσικά με τα χρόνια γνώρισε νέες τεχνολογίες και μοντέλα αιχμής.

Τα βασικά πλεονεκτήματα, ωστόσο, του ξυρίσματος με μηχανή, σε σχέση με το παραδοσιακό ξυραφάκι, παραμένουν τα ίδια:

-Δεν απαιτείται νερό. Παρ’ ότι υπάρχουν και αδιάβροχες ξυριστικές μηχανές, αυτές φτιάχτηκαν κυρίως για να εξυπηρετούν όσους θέλουν να ξυρίζονται όσο κάνουν ντους.
-Η ξυριστική μηχανή μεταφέρεται εύκολα. Με λίγα λόγια, λύνει τα ανδρικά χέρια κατά την διάρκεια ταξιδιών, αφού δεν χρειάζονται τίποτα παραπάνω από το καλώδιό τους ή τις μπαταρίες τους.
-Κάνει το ξύρισμα πιο εύκολο. Δεν απαιτεί πολλή προετοιμασία ή αφρό ξυρίσματος και καθαρίζεται εύκολα.
-Προσφέρει ασφάλεια. Οι ξυριστικές μηχανές διαθέτουν προστατευτικό πλέγμα που καλύπτει τις λεπίδες τους, ώστε να μην πραγματοποιείται παρά ελάχιστη επαφή τους με την επιδερμίδα – έτσι αποφεύγονται προβλήματα όπως οι ερεθισμοί και οι πληγές, όπως όταν κόβεστε με ξυραφάκι.

*Τα είδη των ξυριστικών μηχανών και πώς να διαλέξετε
Ένας αρχικός διαχωρισμός είναι αυτός μεταξύ των δύο τύπων λεπίδας που μπορείτε να βρείτε: Αυτόν της λεπίδας που προστατεύεται από πλέγμα και αυτόν των τριών περιστρεφόμενων κυκλικών λεπίδων που λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους. Ο δεύτερος τύπος είναι ιδανικός για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα, καθώς ο τρόπος που είναι κατασκευασμένες δεν επιτρέπουν στις λεπίδες να φτάσουν πολύ κοντά στην επιδερμίδα.

Φυσικά, ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι το budget σας: Αν δεν θέλετε να διαθέσετε πολλά, υπάρχουν απλές αδιάβροχες ξυριστικές μηχανές (συνήθως με μικρές μπαταρίες) που κοστίζουν από 20€ ή και φθηνότερα, ενώ, στο άλλο άκρο, υπάρχουν και μοντέλα με εξειδικευμένα χαρακτηριστικά, πρόσθετα αξεσουάρ, δυνατότητα κουρέματος και ειδικές τεχνολογίες, που εκτοξεύουν την τιμή σε αρκετές εκατοντάδες ευρώ. Παρακάτω, σας παραθέτουμε οκτώ προτάσεις που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών για την περιποίηση της ανδρικής επιδερμίδας, με λιγότερα από 100€.

*Gillette Fusion Proglide

Η νέα ξυριστική μηχανή της Gillette με την κατασκευαστική υπογραφή της Braun, είναι μικρή, λειτουργεί με μπαταρίες, διαθέτει πολύ λεπτές λεπίδες που μειώνουν την αντίσταση και είναι αδιάβροχη, ώστε να μπορείτε να την χρησιμοποιείτε άνετα ακόμη και στο ντους. Μαζί θα λάβετε και trimmer με τρεις λεπτές κτένες για ομοιόμορφο τριμάρισμα σε τρεις σκάλες, καθώς και μια λεπίδα ακριβείας για διαμόρφωση. Τιμή: 19,90€.

*Braun 130 Series 1

Αποτελεί πολύ συμφέρουσα λύση για τους απαιτητικούς «αρχάριους» των ξυριστικών μηχανών. Πρόκειται για μηχανή που λειτουργεί μόνο σε ρεύμα, με πλέγμα smart foil (ιδανικό για να αιχμαλωτίζει τρίχες που αναπτύσσονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις) και επεκτεινόμενο φαβοριτοκόφτη. Πλένεται με νερό και διαθέτει κεφαλή ακριβείας. Την εντοπίσαμε στα καταστήματα Electroworld στην τιμή των 45€. 

*Philips PT720/16

Μηχανή με τρεις κεφαλές για πιο ασφαλές ξύρισμα. Πρόκειται για επαναφορτιζόμενη μηχανή ρεύματος με 40’ αυτονομίας και δυνατότητα καθαρισμού με νερό. Τιμή: 52,50€.

*Braun M60

Ιδανική για τα ταξίδια σας, πρόκειται για μηχανή τσέπης που λειτουργεί με μπαταρία. Διαθέτει πλέγμα smart foil, περιστρεφόμενο κάλυμμα για προστασία του πλέγματος και ευκολία χρήσης, αυτονομία 60 λεπτών, κλείδωμα ταξιδιού και εξαιρετικά πλατύ και λεπτό βυθιζόμενο πλέγμα για πολύ βαθύ και άνετο ξύρισμα. Πλένεται με νερό, και στοιχίζει 38€. 

*Remington Rotary R91
Μηχανή επαναφορτιζόμενη με δύο ανεξάρτητες κεφαλές και διπλές λεπίδες. Η αυτονομία της φτάνει τα 30’ χωρίς καλώδιο, αλλά δεν σας δίνει την δυνατότητα να ορίσετε μήκος με σκάλες κοπής ή να την πλύνετε με νερό. Παρ’ όλα αυτά, είναι μια αποτελεσματική, αθόρυβη ξυριστική μηχανή που κάνει… τα SOS, έναντι 22€. 

*Grundig MS-5840
Οικονομική και αποτελεσματική επαναφορτιζόμενη μηχανή ρεύματος με 80’ αυτονομίας. Διαθέτει κόφτη για φαβορίτες και έξτρα τρίμμερ για καθαρισμό σβέρκου. Διαθέτει επίσης, τριπλό σύστημα κοπής και δύο αντίστροφα κινούμενες κεφαλές για μεγαλύτερη ακρίβεια. Ιδανική για μακρινά ταξίδια, αφού διαθέτει αυτόματη προσαρμογή τάσης 120-240V. Τιμή: 37,90€. 

*Panasonic ES-SL41-A503

Εγγύηση για βαθύ ξύρισμα, τα μοντέλα της Panasonic ποντάρουν στις 3 ανοξείδωτες λεπίδες με κλίση 30 μοιρών για βαθύ καθάρισμα και στον μηχανισμό τρισδιάστατης κίνησης για να μην σας ξεφύγει ούτε τρίχα. Κάνει το ξύρισμα παιχνιδάκι είτε πρόκειται για υγρό είτε για στεγνό ξύρισμα, ενώ διαθέτει και εξάρτημα για διαχείριση φαβορίτας. Η αυτονομία της περιορίζεται στα 30 λεπτά, ενώ η τιμή της κυμαίνεται στα 55€. 

*Remington MB320C

Εδώ δώστε προσοχή, αν θέλετε να διατηρήσετε γένι κάποιων ημερών, μούσι ή μουστάκι. Το συγκεκριμένο μοντέλο της Remington εξειδικεύεται σε αυτή την περίπτωση, καθώς δεν κάνει βαθύ ξύρισμα, αλλά διαμόρφωση (trimming) στο γένι ή το μούσι σε μία από τις εννιά ρυθμίσεις μήκους (σκάλες από 1,5 μέχρι 18 χιλιοστά). Χάρη στο Easy View (η ένδειξη του μήκους) και το αναδυόμενο κοφτάκι (trimmer), μπορείτε να πετύχετε λεπτομερές κόψιμο. Είναι επαναφορτιζόμενη, λειτουργεί με καλώδιο ή χωρίς (αυτονομία 40 λεπτών) και στοιχίζει 45,86€. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v