Μασάζ: «Χειροποίητη» χαλάρωση στο σπίτι

Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε ένα ανακουφιστικό μασάζ κατ’ οίκον; Μάθετε τις βασικές θωπείες και μαλάξεις για πλάτη και αυχένα μέσα από το κατατοπιστικό βίντεο της web tv του In2life με τον φυσικοθεραπευτή Πέτρο Βαγενά.
Μασάζ: «Χειροποίητη» χαλάρωση στο σπίτι
του Νικόλα Γεωργιακώδη

«Θα μου κάνεις λίγο μασαζάκιιι;» Πόσες φορές έχουμε έρθει… αντιμέτωποι με την συγκεκριμένη ερώτηση από το έτερον ήμισυ και προσπαθούμε (αυτοσχεδιάζοντας πάντα) να τον/την ανακουφίσουμε με την ελπίδα κάποια στιγμή να μας το ανταποδώσει; Η τεχνική του μασάζ αποτελεί ίσως την πιο αρχαία μορφή θεραπείας, η οποία εδώ και χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιείται για την ίαση και την ανακούφιση των πόνων σε υγιή άτομα όσο και σε ασθενείς.

Οι ρίζες της δεν είναι σαφείς. Σύμφωνα με ιστορικές αναφορές, οι αρχαίοι Έλληνες και ο Ιπποκράτης το χρησιμοποιούσαν ήδη από το 430 π.Χ, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις η τεχνική του μασάζ χρησιμοποιούνταν στην Ινδία και την Κίνα πριν από πέντε χιλιάδες χρόνια. Σήμερα, το μασάζ είναι αναγκαίο από ποτέ.

Οι λόγοι πολλοί. Το καθημερινό άγχος και το στρες από την ψυχολογική πίεση της δουλειάς, η σωματική και ψυχική κούραση, η βράχυνση των μυών από την κακή στάση του σώματος, η ελλειπής αποθεραπεία μετά την άσκηση, ακόμα και η πλήρης απουσία σωματικής άσκησης, μας κάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ζητούμε… απεγνωσμένα έστω μερικά λεπτά ανακούφισης, κατά κύριο λόγο στη πλάτη και τον αυχένα.

Τα οφέλη του εξίσου πολλά. Ανακούφιση των «πονεμένων» μυών και χαλάρωσή τους, έκκριση ορμονών που ηρεμούν το σώμα και απαλύνουν τον πόνο, μείωση του "πρηξίματος", μυϊκή τόνωση και ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή.

Επομένως, δεν χρειάζεται να είμαστε αθλητές για να έχουμε ανάγκη καθημερινά από ένα χαλαρωτικό μασάζ στα σημεία εκείνα που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με την βοήθεια λοιπόν του Φυσικοθεραπευτή και προπονητή Πέτρου Βαγενά και της Web Tv του In2life, σας παρουσιάζουμε ορισμένες από τις βασικότερες μαλάξεις και θωπείες (χάδια) για την πλάτη και τον αυχένα.

Δείτε το βίντεο και… χαλαρώστε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v