Αρώματα: Προτάσεις με την αύρα του καλοκαιριού

Νότες από εσπεριδοειδή, γιασεμί και βάση από κέδρο περιλαμβάνουν τα περισσότερα καλοκαιρινά αρώματα που μαγεύουν τις αισθήσεις φέτος το καλοκαίρι. Ξεχωρίσαμε τα αγαπημένα μας, για άνδρες και γυναίκες.
Αρώματα: Προτάσεις  με την αύρα του καλοκαιριού
της Έλενας Μπούλια

Όπως και να το κάνουμε, καλύτερη μυρωδιά από αυτήν του αντηλιακού στο δέρμα μας το καλοκαίρι δεν υπάρχει. Υπάρχουν, όμως, συγκεκριμένα αρώματα που μπορούν να τη συναγωνιστούν, καθώς περιέχουν νότες από καλοκαιρινά λουλούδια και φρούτα και αποπνέουν δροσιά και καθαρότητα.

Είτε θέλουμε να παραμείνουμε στο άρωμα που χρησιμοποιούμε και τον χειμώνα είτε θέλουμε να δοκιμάσουμε κάτι νέο, το καλοκαίρι προτιμάμε τις ελαφρύτερες εκδόσεις eau de toilette -αντί των parfum και eau de parfum- και ψεκάζουμε μερικές μόνο σταγόνες σε κομβικά σημεία (λαιμό, αυχένα, καρπούς). Δείτε ποια είναι τα δημοφιλέστερα αρώματα φέτος το καλοκαίρι.

Για γυναίκες

Nina by Nina Ricci
Ρομαντικό, άκρως θηλυκό άρωμα, το οποίο εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί του από τα καραμελωμένα μήλα που τρώγαμε όταν ήμασταν παιδιά. Στις νότες του ξεχωρίζει κανείς το λεμόνι και το λάιμ, στην καρδιά του διακρίνονται η βανίλια, το νυχτολούλουδα και οι παιώνιες, ενώ σαν βάση έχει χρησιμοποιήσει το άρωμα του ξύλου της μηλιάς και τον μόσχο του βαμβακιού.
Επιλέξτε το eau de toilette, το οποίο θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα ομορφιάς με 36 ευρώ για τα 30 ml, εναλλακτικά αγοράστε το από εδώ με 29 ευρώ για την ίδια συσκευασία. 

Jo Malone
Έχετε χρόνο και διάθεση; Βρεθείτε στο τμήμα των αρωμάτων Jo Malone και, κάνοντας τους δικούς σας συνδυασμού, δημιουργήστε το προσωπικό σας άρωμα, επιλέγοντας ανάμεσα σε έξι κατηγορίες: αρώματα εσπεριδοειδών, φρουτώδη αρώματα, ελαφρά αρώματα λουλουδιών, βαριά αρώματα λουλουδιών, πικάντικα αρώματα και αρώματα ξύλου. Εναλλακτικά, επιλέξτε έναν από τους συνδυασμούς που έχει κάνει ο ίδιος ο οίκος, όπως το English Pear & Freesia (αγγλικό αχλάδι και φρέζια) ή το White Jasmin & Mint (λευκό γιασεμί και μέντα) και πραγματικά θα σας συναρπάσει η ρεαλιστική απόδοση του κάθε αρώματος.
Θα βρείτε τα αρώματα Jo Malone στο Attica και στο Attica του Golden Hall. Το κόστος της συσκευασίας των 30ml είναι στα 40 ευρώ, περίπου.

Light Blue by Dolce & Gabbana

Για τις γυναίκες που δεν προτιμούν τα «γλυκά» αρώματα, το Light Blue αποτελεί χρόνια τώρα ιδανική επιλογή. Είναι απίστευτα δροσερό, με νότες από πράσινο μήλο, κέδρο και γιασεμί, ενώ στη βάση του αναγνωρίζει κανείς το κεχριμπάρι και τον μόσχο. Το φοβερό με αυτό το άρωμα είναι ότι στις περισσότερες επιδερμίδες μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτο για ώρες.
Επιλέξτε το eau de toilette, το οποίο θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα ομορφιάς με 97 ευρώ για τα 100ml, ή αγοράστε το online από εδώ με 71,10 ευρώ για την ίδια συσκευασία.

Chance eau Fraiche by Chanel
Η νεότερη έκδοση του Chance είναι ακόμα πιο δροσερή και… επίμονη στο δέρμα, καθώς παραμένει εκεί ακόμα και μετά από πολλές ώρες. Με νότες από κίτρο, υάκινθο και γιασεμί και βάση από ξύλο, κεχριμπάρι, πατσουλί και το φυτό vetiver (ένα είδος γρασιδιού).
Θα το βρείτε σε όλα τα καταστήματα ομορφιάς με 59 ευρώ για τα 50ml, ενώ μπορείτε να το αγοράσετε και online από εδώ με 52,70 ευρώ για την ίδια συσκευασία. 

Citrus Verbena Summer Fragrance by L’Occitane
Εμπλουτισμένο με οργανική Λουΐζα, έλαια λεμονιού και εκχυλίσματα γκρέϊπφρουτ, το υπέροχο καλοκαιρινό αυτό άρωμα δημιουργεί αίσθηση δροσιάς και αναζωογόνησης. Ψεκάστε το στο δέρμα σας αμέσως μετά το μπάνιο για να διατηρηθεί ακόμα περισσότερο. Μεγάλο συν ότι, καθώς τα υλικά που χρησιμοποιεί η L’Occitane είναι εντελώς φυτικά, είναι σχεδόν αδύνατο να ερεθίσει το δέρμα ακόμα και με τις πιο έντονες ζέστες.
Θα το βρείτε σε όλα τα καταστήματα L’Occitane με 40 ευρώ περίπου για τα 150ml.

Για άνδρες

Πιπέρι, γιασεμί, gaiac wood από τον Korres 
Ένα πρωτότυπο -unisex- νέο άρωμα του Korres, το οποίο συνδυάζει τρία αρώματα που διεγείρουν τις αισθήσεις: το πιπέρι, με τις πικάντικες, φρέσκες νότες, οι οποίες περιέχουν μείγμα κίτρου και ξύλου, το μεθυστικό γιασεμί με το πλούσιο, γλυκό άρωμα και το έλαιο του gaiac wood, το οποίο εκπέμπει ένα ήπιο άρωμα «σπάνιου ξύλου» ή αλλιώς, του «ξύλου της ζωής», όπως το ονομάζουν οι Κινέζοι. Τα αρώματα Korres δεν περιέχουν parabens, mineral oil, σιλικόνες και αιθανολαμίνες.
Θα το βρείτε στα φαρμακεία που διαθέτουν προϊόντα Korres, ενώ μπορείτε να το αγοράσετε και online από εδώ με 18,90 ευρώ για τα 50ml.

Power by Kenzo
Το νέο άρωμα του οίκου Kenzo για τον άνδρα είναι φρέσκο, ελαφρύ αλλά και πικάντικο ταυτόχρονα, με αμυδρά λουλουδάτο άρωμα. Έχει σαν βάση του τον κορίανδρο και το κάρδαμο, ενώ μετά από λίγο εμφανίζονται νότες από τριαντάφυλλο, φρέζια, βάλσαμο και κέδρο.
Θα το βρείτε σε όλα τα καταστήματα ομορφιάς με 82,20 ευρώ για τη συσκευασία των 125ml, ενώ μπορείτε να το αγοράσετε online και από εδώ με 69,87 ευρώ για την ίδια συσκευασία.

Cologne to Go by Thierry Mugler
Το νέο άρωμα το Thierry Mugler είναι ελαφρύ και φρέσκο, καθώς περιέχει νότες ανθών πορτοκαλιού στον κορυφή και white musk στη βάση, αφήνοντας τελικά μία γλυκιά μυρωδιά που οι περισσότερες γυναίκες λατρεύουν. Χαρακτηριστικό του είναι ότι ταιριάζει στους περισσότερους τύπους δέρματος, ενώ έχει την ιδιότητα να διαρκεί πολλές ώρες.
Θα το βρείτε σε όλα τα καταστήματα ομορφιάς με 51,70 ευρώ για τα 100ml, ενώ μπορείτε να το αγοράσετε και online από εδώ με 46,30 ευρώ για την ίδια συσκευασία. 

Mystra by Aesop
Τα unisex αρώματα Aesop ξεχωρίζουν για τις πολύ ιδιαίτερες νότες τους, οι οποίες μπορεί να αρέσουν αλλά μπορεί και όχι –δεν απευθύνονται σε όλους. Από αυτά ξεχωρίζει το Mystra, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την ομώνυμη περιοχή της Πελοποννήσου, ένα μέρος στο οποίο κάποτε έδρασαν Γάλλοι ιππότες, δεσπότες και καλόγεροι. Το άρωμα μοιάζει να είναι βγαλμένο από το παρελθόν, με νότες που αποπνέουν βυζαντινή αύρα, όπως μαστίχα, λιβάνι και λάβδανο.
Θα το βρείτε στο Attica και στο Attica Golden Hall. Η τιμή του είναι 96,60 ευρώ για την συσκευασία των 100ml.

Italian Cypress by Tom Ford 
Ο ίδιος ο Tom Ford έχει χαρακτηρίσει αυτό το άρωμα “after hour”, εννοώντας προφανώς δύο πράγματα: Ότι απευθύνεται σε όσους έχουν μεγαλόπνοα σχέδια για το βράδυ και ότι η καρδιά των αρωμάτων του έρχεται στην επιφάνεια όταν οι πρώτες νότες του ξύλου στεγνώσουν. Μετά από ώρα, λοιπόν, αναδύονται νότες από περγαμόντο, κίτρο, βασιλικό, ισλανδική μούχλα και μέντα.
Θα το βρείτε σε όλα τα καταστήματα ομορφιάς, με κόστος 136 ευρώ για τα 50ml.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v