Τρεις επώνυμοι κομμωτές προτείνουν τα στυλ της σεζόν

Είναι ακόμα το καρέ της μόδας; Θα ‘φορεθεί’ το afro look της Sarah Jessica Parker που είδαμε στα γυρίσματα του Sex and the City 2; Είναι το κόκκινο το νέο ξανθό; Τρεις επώνυμοι κομμωτές μας μίλησαν για τα hot hairstyles της σεζόν -και για πολλά άλλα.
Τρεις επώνυμοι κομμωτές προτείνουν τα στυλ της σεζόν
της Έλενας Μπούλια
Φωτογραφίες: Μαιρηλία Καλαϊτζίδη


Είναι ακόμα το καρέ της μόδας; Θα ‘φορεθεί’ το afro look της Sarah Jessica Parker που είδαμε στα γυρίσματα του Sex and the City 2; Είναι το κόκκινο το νέο ξανθό; Πώς θα προστατεύσουμε τα μαλλιά μας από την τριχόπτωση αυτήν την εποχή; Και οι άνδρες τι μπορούν να κάνουν για να ανανεώσουν το στυλ τους στα μαλλιά;… Αυτά και πολλά ακόμα ρωτήσαμε τρεις από τους πιο επιτυχημένους, επώνυμους κομμωτές από τις γνωστότερες αλυσίδες κομμωτηρίων στην Ελλάδα, όταν πριν μερικές μέρες βρεθήκαμε στον χώρο τους. Και εκείνοι, πρόθυμοι και φιλικοί, μας πρότειναν την δική τους ο καθένας άποψη για τα πιο hot κουρέματα και χτενίσματα της σεζόν, προκειμένου να είμαστε πάντα στα βήματα των παγκόσμιων τάσεων στα μαλλιά.

Γιώργος Δούκας, Beautique
(- Νηριήδων 8, Χίλτον, τηλ. 210 7292727, 210 7213700.
- Αραπάκη 86, Καλλιθέα, τηλ. 210 9592431, τηλ. 210 9592400.
- Κομμωτήριο που επισκεφθήκαμε: Βαλαωρίτου 8, Κολωνάκι, τηλ. 210 3625885, 210 3645306)

Ο λόγος που το Beautique αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα κομμωτήρια της πόλης δεν είναι μόνο το γεγονός ότι εδώ και χρόνια βρίσκεται -με άλλο όνομα στο παρελθόν- σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του Κολωνακίου, ούτε ότι στεγάζεται σε έναν μοντέρνο, φωτεινό, φιλόξενο χώρο. Η σταθερή (και επώνυμη) πελατεία του, οφείλεται πάνω απ’όλα στους επαγγελματίες κομμωτές και hairstylists που το Beautique διαθέτει, οι οποίοι όχι μόνο είναι εξαιρετικοί στην δουλειά τους, αλλά έχουν το χάρισμα να σε κάνουν να νιώθεις τόσο άνετα, σα να βρίσκεσαι ανάμεσα σε φίλους. Ο Δούκας (έτσι θα τον ζητήσετε όταν τηλεφωνήσετε για ραντεβού), πέρα από ιδιοκτήτης, είναι και ο star του Beautique, αυτός που, όσοι τον γνωρίζουν, εμπιστεύονται με κλειστά μάτια όσον αφορά στο κούρεμα που τους ταιριάζει, άρα δεν θα μπορούσαμε παρά να σπεύσουμε σε αυτόν για μια εγγυημένη άποψη ως προς το πώς να κόψουμε τα μαλλιά μας φέτος τον χειμώνα:

«Φέτος τον χειμώνα ‘της μόδας’ είναι τα κοντά μαλλιά. Όχι όμως το καρέ, το οποίο φορέθηκε όσο κανένα άλλο και είναι πια εντελώς ξεπερασμένο στο εξωτερικό. Είναι απίστευτο το πόσες κοπέλες έρχονται ακόμα και ζητούν να τους κόψω τα μαλλιά καρέ. Κούρεμα το οποίο παρουσιάστηκε πριν τρία χρόνια στο Παρίσι. Φέτος, ωστόσο, είδαμε στις επιδείξεις κοντά αλλά ημίμακρα μαλλιά με μακριές φράντζες. Όχι στημένα, γεωμετρικά κομμένα, κοντά πίσω και μακριά μπροστά, αλλά κοντά με μύτες, «ντεγκρανταρισμένα» και με πολύ μακριές και έντονες φράντζες». Αν ωστόσο μια κοπέλα επιμένει στο μακρύ μαλλί; «Τότε θα το αφήσουμε μακρύ –όχι πολύ μακρύ όμως- και πολύ φιλαριστό για να έχει όγκο, με έντονο ντεγκραντάρισμα μπροστά, ώστε το βάρος να πέφτει πίσω, στο μάκρος και όχι στο πρόσωπο.»

Όσο για το χρώμα; «Παραμένουν και φέτος τα γήινα, ζεστά χρώματα, με το ξανθό να επικρατεί αλλά όχι σε μορφή μεζ. Εμείς εδώ προτείνουμε αντί για ανταύγειες το λεγόμενο ‘painting’: Η τρίχα βάφεται μόνο από την εξωτερική μεριά της και στις άκρες. Η βαφή δεν ξεκινάει από την ρίζα αλλά από αρκετά πιο κάτω, ώστε να μην φαίνεται έντονη η ρίζα όταν μια γυναίκα έχει πολύ καιρό να επισκεφθεί το κομμωτήριο. Το χρώμα έτσι φαίνεται πιο φυσικό.» Είναι τελικά το κόκκινο φέτος στην μόδα; «Το κόκκινο είναι ένα δύσκολο χρώμα και ακόμα κι αν κάποιες το επέλεξαν για φέτος θα πρέπει να το προσέξουν πολύ για να μην τους ξεθωριάσει σύντομα».

** Τιμές Beautique: Για το πακέτο λούσιμο / κούρεμα / χτένισμα οι τιμές ξεκινούν από 59 ευρώ για να σας αναλάβει ο στιλίστας και φτάνουν τα 73 ευρώ αν επιλέξετε τους αρχι-κομμωτές της αλυσίδας.

Αλέξανδρος Γουρουνάς, Tony & Guy
(- Ερμού 118, Αθήνα, τηλ. 210 3222120
- Μητροπολίτου Ιωσήφ 10, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 220177
- Ρήγα Φεραίου 124, Πάτρα, τηλ. 2610 224743
- Κομμωτήριο που επισκεφθήκαμε: Ελευθερίου Βενιζέλου 104, Νέα Ερυθραία, τηλ. 210 8071905)

Η μεγαλύτερη αλυσίδα κομμωτηρίων στον κόσμο, οπωσδήποτε γνωστή σε όσους έχουν ζήσει στην Μεγ. Βρετανία, λειτουργεί εδώ και δέκα περίπου χρόνια στην Ελλάδα, φέρνοντας έναν πιο κοσμοπολίτικο αέρα στα δεδομένα της κομμωτικής. Η σχολή κομμωτικής Tony&Guy, τα κορυφαία προϊόντα label.m που η εταιρία επιλέγει για το styling των μαλλιών και φυσικά οι επαγγελματίες κομμωτές και στιλίστες που επανδρώνουν τα καταστήματα είναι φυσικά οι λόγοι που κάνουν τα Tony & Guy πρωτοπόρα στον χώρο. Επισκεφθήκαμε το πρώτο κατάστημα που άνοιξε στην Αθήνα, αυτό της Νέας Ερυθραίας, και μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη και φυσικά αρχι-κομμωτή κ. Αλέξανδρο Γουρουνά για την μόδα στα μαλλιά, όπως αυτή ξεκινά από τις πασαρέλες του εξωτερικού και φτάνει στον καταναλωτή, αλλά και για την σημασία του να επιλέγει κανείς το καλύτερο προϊόν (ή προσμίξεις προϊόντων) για το styling του μαλλιού του.

«Η γαλλική και η αγγλική φιλοσοφία είναι αυτές που ορίζουν ουσιαστικά την μόδα στα μαλλιά παγκοσμίως. Και αυτό που κάνουν τα Tony & Guy είναι να καταφέρνουν να προσαρμόζουν τα εκκεντρικά συχνά κουρέματα και χτενίσματα που βλέπουμε στις πασαρέλες, στις ανάγκες της κάθε γυναίκας.» Ποια είναι, λοιπόν, φέτος η μόδα στα κουρέματα; «Φέτος τον λόγο έχει ο όγκος. Θηλυκά μαλλιά, όπως αυτά που εμφανίστηκαν στην δεκαετία του ΄80, με πολύ όγκο, έντονες «σηκωμένες» φράντζες, φουσκωμένες με προϊόντα μπούκλες....» Το στυλ, δηλαδή, που θα δούμε να υιοθετεί η Carrie σε κάποιες σκηνές της δεύτερης ταινίας Sex and the City που πρόκειται να κυκλοφορήσει σε μερικούς μήνες.

Και αν μια γυναίκα δεν έχει σγουρά μαλλιά, ούτε θέλει να αποκτήσει; «Τότε πάμε σε γεωμετρικούς όγκους, σε στρυγγυλεμένα καρέ, σε μαλλιά ‘κοντό-μακρα’ αλλά wavy με φυσική υφή και σε μακριές φράντζες.» Σε κάθε περίπτωση η χρήση συγκεκριμένων προϊόντων θα παίξει τον σημαντικότερο ρόλο ώστε ακόμα και το πιο ατίθασο, φριζαρισμένο μαλλί, να αποκτήσει τέλεια υφή –η υφή, άλλωστε, παίζει σημαντικό ρόλο σε κάθε κούρεμα. Ποιο προϊόν μπορεί να το πετύχει αυτό; «Το σπρέι Volume Mousse, το αγαπημένο στα backstage των shows, είναι ιδανικό στο να δίνει όγκο στην ρίζα και να προσφέρει τέλεια υφή και κράτημα, ενώ το γεγονός ότι είναι σπρέι το κάνει πιο εύκολο στην χρήση». Όσο για το χρώμα, ο κ. Γουρουνάς διαφωνεί με την τάση του κόκκινου, ακριβώς επειδή είναι ένα χρώμα που θέλει ιδιαίτερη φροντίδα για να κρατήσει και δεν ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες. «Προτιμάμε και φέτος φυσικά χρώματα, όχι όμως σε μορφή ανταύγειας ή μεζ, αλλά φωτίζοντας κατά τόπους σημεία του μαλλιού, ώστε να τονίζεται καλύτερα το κούρεμα.» Και τελείωσε λέγοντας πως με την κατάλληλη διατροφή, βιταμίνες για τα μαλλιά και χρήση συγκεκριμένων για τον σκοπό αυτόν αμπουλών, μπορούμε να προστατεύσουμε τα μαλλιά μας από την φθινοπωρινή «πτώση».

** Τιμές Tony & Guy: Για το πακέτο λούσιμο / κούρεμα / χτένισμα οι τιμές ξεκινούν από 59 ευρώ αν επιλέξετε να σας αναλάβει ο απλός στιλίστας και φτάνουν τα 79 ευρώ για τον Art Director της αλυσίδας. Όσο για το βάψιμο αυτό κυμαίνεται από 52 έως 60 ευρώ και οι ανταύγειες από 88 έως 115 ευρώ, ανάλογα με το ποιος τεχνικός θα σας αναλάβει.

Γιώργος Παπαστυλιανός, Μάικ Artistic Team

(Καταστήματα της γνωστής αλυσίδας υπάρχουν σε όλη την Αττική, στη Νάξο και στην Ρόδο -οι διευθύνσεις στο site της εταιρίας. Εμείς επισκεφθήκαμε το κατάστημα των Ιλισίων, Ευφρονίου 74-76, τηλ. 210 7212300, 210 7212301.)
Πρόκειται για την παλαιότερη ίσως αλυσίδα κομμωτηρίων στην Ελλάδα, αφού κοντεύουν 20 χρόνια από τότε που ο Μάικ Ιωαννίδης, Έλληνας εξ Αιγύπτου, «έστησε» το πρώτο του κατάστημα στην Αχαρνών. Μέσα σε αυτά τα χρόνια και με σύνθημα «τα όμορφα μαλλιά ντύνουν την γυναίκα», τα κομμωτήρια Μάικ έχουν πολλαπλασιαστεί, έχουν στελεχωθεί με κάποιους από τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου της κομμωτικής, έχουν διακριθεί σε διεθνής διαγωνισμού, ενώ το όνομα Μάικ Artistic Team δείχνει πλέον να προτιμάται από τον χώρο της show biz, όταν πρόκειται για σημαντικές εκδηλώσεις που απαιτούν άριστους επαγγελματίες. Επιλέξαμε ένα από τα νεώτερα καταστήματα της αλυσίδας, αυτό των Ιλισίων, και ρωτήσαμε τον υπεύθυνο -και αρχι-κομμωτή- κ. Γιώργο Παπαστυλιανό τι προτείνουν τα κομμωτήρια Μάικ ως προς το γυναικείο κούρεμα φέτος τον χειμώνα, πώς να βάψουμε τα μαλλιά μας και τι να κάνουμε για να τα προστατεύσουμε από την φθορά.

«Δεν προτείνουμε μακριά μαλλιά για φέτος. Το ιδανικό είναι ένα καρέ φιλαριστό και μπομπέ, ούτε πολύ κοντό αλλά ούτε και μάκρυ, με πολλές και έντονες μύτες. Το καρέ, άλλωστε, είναι ένα κούρεμα διαχρονικό, και με παραλλαγές δεν φεύγει ποτέ από την μόδα.» Το καρέ, όμως, ‘κάθεται’ καλύτερα στις γυναίκες με ίσια μαλλιά. Όσες έχουν σγουρά τι θα κάνουν; «Και οι γυναίκες με σγουρά μαλλιά μπορούν να προτιμήσουν το καρέ, απλά αυτό θα είναι πιο κοντό και δεν θα έχει έντονο φιλάρισμα». Το συγκεκριμένο look του πιο φιλαριστού, μακριού καρέ έδειξαν, μάλιστα, φέτος να προτιμούν και πολλές γνωστές κυρίες της τηλεόρασης για την χειμερινή σεζόν, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτά της Ελένης Μενεγάκη και της Τατιάνας Στεφανίδου, ενώ στην φωτογραφία βλέπετε την πιο κοντή εκδοχή του συγκεκριμένου look.

Όσο για το χρώμα, είναι φέτος το κόκκινο της μόδας; «Το κόκκινο έχει προτιμηθεί φέτος από πολλές διάσημες [βλέπε: Κάτια Ζυγούλη, Nicole Kidman, Katherine Heigl, Lindsay Lohan] αλλά πρόκειται για ένα πραγματικά ιδιαίτερο χρώμα που αφενός απαιτεί λευκή επιδερμίδα για ταιριάξει σε μία γυναίκα, αφετέρου ταιριάζει καλύτερα σε μαλλιά με εξαιρετική ποιότητα τρίχας, γιατί διαφορετικά μπορεί να ξεθωριάσει πολύ εύκολα και το αποτέλεσμα να είναι άσχημο. Γι’αυτό και προτιμάμε να βάφουμε φέτος τα μαλλιά σε πιο γήινα και φυσικά χρώματα που ταιριάζουν στις περισσότερες γυναίκες.» Και πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα μαλλιά μας αυτήν την εποχή, που πέφτουν σαν κιτρινισμένα φύλα; «Με ενυδατικές μάσκες αναδόμησης και προστασίας –εμείς προτείνουμε αυτές της L’Oreal και της Kerastase».

** Τιμές Μάικ Artistic Team: Λούσιμο και κούρεμα στα 25 ευρώ, χτένισμα από 14 έως 20 ευρώ, χρώμα – λάμψη από 30 έως 50 ευρώ, ανταύγειες από 45 έως 75 ευρώ και ανδρικό λούσιμο-κούρεμα στα 17 ευρώ.

Όσο για τους άνδρες…
Και οι τρεις κομμωτές συμφώνησαν πως στο ανδρικό κούρεμα προτείνεται φέτος το πιο ημίμακρο στιλ («όχι πια ξυρισμένα κεφάλια» μας είπαν κάποιοι και όχι πια βαφές και ανταύγειες στο ανδρικό κεφάλι), ενώ αν κανείς έχει ίσια μαλλιά θα πρέπει να προτιμήσει ένα έντονα ντεγκρανταρισμένο look. Οι μακριές φράντζες και το έντονο ντεγκραντάρισμα δείχνει να προτιμάται φέτος και από τους περισσότερους ξένους stars, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που έχουν αρχίσει να υιοθετούν ξανά την χωρίστρα. Σε κάθε περίπτωση, για να μπορέσουν να ‘σταθούν’ τα ανδρικά μαλλιά με ένα πιο μακρύ κούρεμα θα χρειαστεί η βοήθεια ειδικών προϊόντων styling, τα οποία θα προτείνει ο κομμωτής που θα επιλέξετε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v