Ολική επαναφορά μετά τις διακοπές

Κομμωτήριο, καθαρισμός, απολέπιση… Ετοιμάσαμε για εσάς μία ροζ λίστα περιποίησης που οφείλει κάθε γυναίκα να ακολουθήσει επιστρέφοντας από τις διακοπές προκειμένου να αντιμετωπίσει καλύτερα την καθημερινότητα του γραφείου.
Ολική επαναφορά μετά τις διακοπές
της Έλενας Μπούλια

Από τις στιγμές που περιμένω πώς και πώς κάθε χρόνο μετά τις διακοπές είναι το καθιερωμένο beauté με τα κορίτσια (πόσο γραφικές!). Πρόκειται για το πρώτο ή δεύτερο σαββατιάτικο πρωινό του Σεπτέμβρη που το αγαπημένο μας ινστιτούτο ομορφιάς «κλείνει» σχεδόν αποκλειστικά για εμάς, προκειμένου να συναντηθούμε επιτέλους όλες μαζί και, ανάμεσα σε υδρατμούς, κεριά, καφέδες και ροζ ρόμπες, να αναλύσουμε όλα αυτά που συνέβησαν στις διακοπές που μόλις τελείωσαν. Πρόκειται για μία ημέρα αφιερωμένη στην εξωτερική -και εσωτερική- μας περιποίηση, από όπου φεύγουμε πλήρως αναζωογονημένες, ενώ προγραμματίζουμε ήδη όλα τα άλλα «πρέπει» που η θηλυκή μας ματαιοδοξία (και πρόληψη) απαιτεί για να υποδεχτούμε το φθινόπωρο… «κιουρίες»!

Θέλετε να σας βάλουμε στην παρέα μας; Ετοιμάσαμε για εσάς μία ροζ λίστα με τα απαραίτητα ραντεβού περιποίησης και υγιεινής που πρέπει από σήμερα να προγραμματίσετε για να απαλλαγείτε από όλα τα άχρηστα που σας άφησαν οι φετινές διακοπές (π.χ. ψαλίδα και μύκητες) και να προετοιμαστείτε ώστε η νέα σεζόν να σας βρει όμορφη, ανανεωμένη και γεμάτη υπέροχες εικόνες. Τι έχουμε να κάνουμε, λοιπόν, μέσα στις επόμενες μέρες;

Περιποίηση προσώπου: Καθαρισμός και ενυδάτωση
Η σημαντικότερη φροντίδα για την καλή υγεία του δέρματός μας είναι ένας βαθύς καθαρισμός, ειδικά μετά τις διακοπές που έχει ταλαιπωρηθεί και «βρωμίσει» με άμμους, αλάτια, αντηλιακά, ξεχασμένο make-up κ.λ.π. Με έναν βαθύ καθαρισμό -με το πήλινγκ, τον ατμό, την διάνοιξη των πόρων- θα απομακρυνθούν όλοι οι ρύποι και το σμήγμα που το δέρμα έχει μαζέψει όλον αυτόν τον καιρό, ενώ με την κατάλληλη μάσκα και την επουλωτική κρέμα το δέρμα μας θα ενυδατωθεί και θα επανέλθει στο φυσιολογικό του pH. Θα δείξει πιο καθαρό, θα λάμψει και θα το νιώσουμε πιο υγιές.
Πόσο θα μου κοστίσει: Οι τιμές κυμαίνονται από 50 έως 100 ευρώ, ανάλογα με τον/την αισθητικό ή το ινστιτούτο που θα προτιμήσετε.
Πού; -Tormalina’s Beauty: Απολαύστε τις εξειδικευμένες υπηρεσίες των αισθητικών του πιο υπέροχου, φιλικού χώρου ομορφιάς στα Νότια προάστια. Επιλέξτε έναν βαθύ καθαρισμό συνδυασμένο με μία θεραπεία προσώπου-ματιών Hydradermie, για καλύτερα αποτελέσματα, και όλα αυτά με τα μοναδικά προϊόντα Guinot. Στον ίδιο χώρο μπορείτε να φτιάξετε και τα νύχια σας καθώς και να απολαύσετε προγράμματα περιποίησης σώματος (απολέπιση και μασάζ), με εξαιρετικές τιμές (Ναϊάδων 49, Π. Φάληρο, τηλ. 210 9814390).
- Nilaya Mystic Spa: Επιλέξτε ανάμεσα στους τρεις τύπους βαθύ καθαρισμού (με θαλασσινό νερό, με αιθέρια έλαια ή με απαλές βαμβακερές πετσέτες) και συνδυάστε τον με μία θεραπεία λάμψης και βαθιάς ενυδάτωσης. Στον ίδιο χώρο παρέχονται και θεραπείες άκρων, μανικιούρ και πεντικιούρ καθώς και εξαιρετικά προγράμματα περιποίησης σώματος –με αποκορύφωμα τα χαλαρωτικά μασάζ (Χαριλάου Τρικούπη 149, Κηφισιά, τηλ. 210 800 1130).
- MEDI Laser Clinic: Ιατρική αισθητική και καθαρισμός, ενισχυμένη ενυδάτωση, ρύθμιση λιπαρότητας και Bio Glow από την ιατρό-αισθητικό Δρ. Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου (Πατησίων 58 & Λ. Αλεξάνδρας, Αθήνα. Tηλ. 210 8254850-2).

Περιποίηση μαλλιών: Κούρεμα και θεραπεία
Η πλέον κατάλληλη εποχή για να επισκεφθούμε το κομμωτήριό μας είναι τώρα, όχι μόνο για να φροντίσουμε τις ξεραμένες άκρες των μαλλιών μας που δημιουργούν ψαλίδα, αλλά και για να τα προστατεύσουμε από το φθινοπωρινό «πέσιμο», το οποίο είναι μεν φυσιολογικό καθώς έτσι ανανεώνονται, αλλά παραμένει δυσάρεστο. Πέρα, λοιπόν, από την πρόσθεση στην διατροφή μας ουσιών που βοηθούν στην υγεία των μαλλιών μας (π.χ. φρούτα και λαχανικά, βιταμίνες Β1, Β2 και σίδηρο, αλλά και αυγά, ψάρια και δημητριακά), ένα κούρεμα και μία ενυδατική, επανορθωτική θεραπεία είναι αυτές τις μέρες απαραίτητα.
Πόσο θα μου κοστίσει: Από 40 έως 100 ευρώ ανάλογα με το κομμωτήριο που θα επισκεφθείτε.
Πού; - Boutique: Οι καλύτεροι κομμωτές και hair stylists της Αθήνας στην αλυσίδα που άλλοτε αποτελούσε μέρος των κομμωτηρίων Gino. Στο πακέτο του κουρέματος περιλαμβάνεται και η περιποίηση μαλλιών, ενώ οι τιμές κυμαίνονται από 60 έως 90 ευρώ ανάλογα με το ποιος θα επιλέξετε να σας αναλάβει. Στο κατάστημα του Κολωνακίου λειτουργεί και χώρος nail spa (Βαλαωρίτου 8 & Βουκουρεστίου, τηλ. 210 3625885. Νηρηίδων 8, Χίλτον, τηλ. 210 7240154. Αραπάκη 86 & Σιβιτανίδου, Καλλιθέα, τηλ. 210 9592400-1).
- TONI&GUY: Στην μεγαλύτερη αλυσίδα κομμωτηρίων στον κόσμο θα δείτε να γίνονται πραγματικά θαύματα στα μαλλιά σας, ενώ από εκεί θα προμηθευτείτε τα πλέον κορυφαία προϊόντα styling και περιποίησης. Οι τιμές εδώ κυμαίνονται από 60 έως 80 ευρώ, ανάλογα με τον κομμωτή που θα επιλέξετε (Ελευθερίου Βενιζέλου 104, Νέα Ερυθραία, τηλ. 210 8071905. Ερμού 118, Αθήνα, τηλ. 210 3222120. Μητροπολίτου Ιωσήφ 10, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 220177. Ρήγα Φεραίου 124, Πάτρα, τηλ. 2610 224743).

Γυναικολογική εξέταση - Τεστ παπ: Ό,τι πιο σημαντικό για την γυναικεία πρόληψη
Οι περισσότερες γυναίκες πολύ σωστά επιλέγουν τον Σεπτέμβρη ως μήνα (γυναικολογικών) εξετάσεων, καθώς μετά την καθημερινή μας επαφή με την θάλασσα, τις παραλίες και τις πισίνες, το πιθανότερο είναι -ακόμα κι αν δεν το έχουμε αντιληφθεί- ότι όλο και κάποιο μικρο-νόσημα θα έχουμε φέρει μαζί μας ως αναμνηστικό του πόσο καλά περάσαμε (π.χ. κολπικοί μύκητες). Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και η πιο ελαφριάς μορφής μυκητίαση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάποια θεραπεία, προκειμένου να μην γίνει χρόνια. Φυσικά, πέρα από την τυπική εξέταση του γυναικολόγου, το υπερηχογράφημα και την ψηλάφηση μαστού, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε και το ετήσιο τεστ Παπ, το σημαντικότερο προληπτικό μέσο για την προστασία από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.
Πόσο θα μου κοστίσει; Από 70 έως 150 ευρώ, ανάλογα με τον/την γυναικολόγο σας.
Πού; Αν δεν έχετε ήδη κάποιον/κάποια γυναικολόγο μπορείτε να απευθυνθείτε για τις παραπάνω εξετάσεις στην γυναικολογική κλινική του Μητέρα, με την οποία συνεργάζονται κάποιοι από τους κορυφαίους Έλληνες γυναικολόγους.

Οδοντίατρος: Καθαρισμός δοντιών και ίσως… λεύκανση (;)
Η τελευταία ιατρική επίσκεψη αφορά στην υγιεινή των δοντιών μας, τα οποία σίγουρα ήταν το τελευταίο πράγμα που σκεφτόμασταν όταν καταβροχθίζαμε παγωτά και γλυκά φέτος το καλοκαίρι. Επισκεφθείτε, λοιπόν, τον οδοντίατρό σας για τον τακτικό καθαρισμό που θα απομακρύνει τις αντιαισθητικές χρωστικές και την πέτρα. Αν τα δόντια σας ματώνουν εύκολα κατά την διάρκεια του καθαρισμού, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχετε ουλίτιδα και ίσως να απαιτείται κάποια επιπλέον θεραπεία. Κατά κανόνα, μετά τον καθαρισμό ο οδοντίατρος ολοκληρώνει με στίλβωση των δοντιών με ειδικές πάστες προκειμένου να αφαιρεθούν και οι επιφανειακές χρωστικές και να δείχνουν τα δόντια πιο καθαρά και υγιή. Αν, πάντως, επιθυμείτε ένα πιο λαμπερό αποτέλεσμα μπορείτε να σκεφτείτε την προοπτική του laser λεύκανσης, το οποίο θα σας κοστίσει βέβαια αρκετά παραπάνω από έναν απλό καθαρισμό (οι τιμές κυμαίνονται στα 500 ευρώ) αλλά τα δόντια σας για τουλάχιστον δύο με τρία χρόνια θα λάμπουν όπως των κινηματογραφικών αστέρων.
Δείτε στα Σχετικά Άρθρα περισσότερες πληροφορίες και διευθύνσεις που υπόσχονται να σας χαρίσουν το τέλειο χαμόγελο.

Ανανέωση εγγραφής στο γυμναστήριο
Γιατί τα κιλάκια μας τα πήραμε κατά την διάρκεια των διακοπών (δείγμα καλοπέρασης), αλλά δεν μας πειράζει καθόλου, γιατί εξίσου γρήγορα θα τα χάσουμε. Το τρίπτυχο είναι πλέον γνωστό: Πολύ νερό – ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή – γυμναστική. Τα δύο πρώτα είναι δικό σας θέμα, για την γυμναστική θα πρέπει να εμπιστευθείτε έναν έμπειρο επαγγελματία που θα ασχοληθεί σοβαρά με το πρόγραμμα που θα πρέπει να φτιάξει ειδικά για εσάς. Αν δεν έχετε ήδη αποφασίσει ποιο γυμναστήριο θα επισκεφθείτε, δείτε στα Σχετικά Άρθρα το αντίστοιχο ρεπορτάζ που έχουμε κάνει για κάποια από τα καλύτερα γυμναστήρια της πόλης. Εναλλακτικά, για άσκηση συνδυασμένη με διασκέδαση προτιμήστε κάποια Σχολή Χορού (πληροφορίες επίσης στα Σχετικά Άρθρα). Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε η εγγραφή σας να είναι μακράς διαρκείας, αν θέλετε να δείτε εξίσου μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και στο σώμα σας.

Μία πρώτη βόλτα στα μαγαζιά…
Για να πάρουμε μία ιδέα από τις νέες τάσεις του χειμώνα, τώρα που οι εκπτώσεις τελείωσαν και οι βιτρίνες έχουν γεμίσει με τις πρώτες, άκρως ενδιαφέρουσες, φθινοπωρινές τάσεις. Ποιες θα είναι αυτές; Δεν θα σας αποκαλύψουμε τίποτα περισσότερο από μία μόνο λέξη «biker jacket». Τα υπόλοιπα... σε λίγες μέρες που θα ετοιμάσουμε για εσάς ένα αναλυτικό αφιέρωμα στις νέες τάσεις της σεζόν –μην βιαστείτε να ψωνίσετε! Τα καλύτερα έρχονται!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v