Πώς να φροντίσεις το δέρμα σου στην καραντίνα;

Αν μη τι άλλο, η καραντίνα είναι μια καλή ευκαιρία για να δώσεις στον εαυτό σου την φροντίδα που του αξίζει.
Πώς να φροντίσεις το δέρμα σου στην καραντίνα;
Το δέρμα σου χρειάζεται φροντίδα. Καθημερινά, πρέπει να το καθαρίζεις, να το ενυδατώνεις και να το προστατεύεις από τον ήλιο και τα μικρόβια του περιβάλλοντος. Και, ακόμα κι αν η ρουτίνα που έχεις για την φροντίδα του δέρματός σου δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, τώρα που έχουμε κλειστεί όλοι μέσα, μπορείς να δώσεις επιτέλους στο δέρμα σου την προσοχή που του αξίζει.

Επίσης, τα περισσότερα προϊόντα που θα χρειαστείς – για να μην σου πούμε όλα – βρίσκονται στο σούπερ μάρκετ. Δεν χρειάζεσαι κάποια πανάκριβη κρέμα που υπόσχεται ολική αναδόμηση—μια κρέμα που να σε ενυδατώνει επαρκώς χρειάζεσαι.

Καθαρισμός δύο φορές την ημέρα
Όπως κάθε άλλο όργανο του σώματος, το δέρμα μας χρειάζεται θρεπτικά συστατικά. Και, ξανά, όπως κάθε άλλο όργανο, όταν αυτά τα θρεπτικά συστατικά χρησιμοποιηθούν, υπάρχουν «σκουπίδια» που πρέπει να αποβληθούν. Αυτά είναι τα νεκρά κύτταρα, που πρέπει να απομακρυνθούν από την επιδερμίδα μας, ώστε να δημιουργηθούν καινούρια. Συνεπώς, το πρωί πρέπει να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας προσεκτικά, ώστε να απομακρύνουμε τον ιδρώτα, τα νεκρά κύτταρα αλλά και τα κατάλοιπα που έχουν μείνει από ό,τι προϊόν μπορεί να χρησιμοποιούμε τη νύχτα. Το βράδυ, πριν τον ύπνο, καθαρίζουμε ξανά το πρόσωπό μας για να απομακρύνουμε τη σκόνη, τον ιδρώτα, τα περιττά έλαια που έχουν συσσωρευθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας και τις τοξίνες του περιβάλλοντος. Ναι, ακόμα και στον εγκλεισμό.

Δεν αγγίζουμε το πρόσωπό μας
Αυτό έγινε κανόνας από τότε που ο κορωνοϊός μπήκε στην ζωή μας, αλλά ήταν κανόνας και από πριν. Απλώς δεν τον παίρναμε στα σοβαρά. Εκτός, λοιπόν, από τον κίνδυνο μόλυνσης με οποιαδήποτε ασθένεια κυκλοφορεί την εποχή, το να αγγίζουμε συχνά το πρόσωπό μας είναι ο πιο εύκολος τρόπος να μεταδώσουμε σκόνη και βρωμιά, μπλοκάροντας τους πόρους μας, αλλά και να δημιουργήσουμε ακμή. Τα άτομα που έχουν ήδη ακμή, θα την δουν να χειροτερεύει αν αγγίζουν συχνά το πρόσωπό τους, άρα είναι μια συνήθεια που πρέπει να κόψουμε.

Ενυδατώνουμε το δέρμα μας καλά
Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση υγιούς δέρματος. Αποτρέπει την ξηρότητα και διατηρεί την υγρασία κλειδωμένη στην επιφάνειά του. Δημιουργεί επίσης ένα λεπτό τείχος ανάμεσα στο εξωτερικό περιβάλλον και στο δέρμα. Δεν χρειάζεται να δώσεις υπερβολικά πολλά λεφτά για μια καλή ενυδατική—η πιο απλή που θα βρεις, πιθανότατα θα κάνει την δουλειά της. Πάντως, αν ξέρεις τι τύπο δέρματος έχεις (ξηρό, ευαίσθητο, λιπαρό) μπορείς να διαλέξεις ένα προϊόν κατάλληλο για εσένα.

Προσέχουμε την διατροφή μας
Με πολύ απλά λόγια, αν η διατροφή μας είναι καλή, τότε και το δέρμα μας αισθάνεται καλά. Γι’ αυτό δεν πρέπει να παραλείπεις να τρως πολλά φρούτα και λαχανικά, όπως και καλά λιπαρά. Μην ξεχνάς να πίνεις και αρκετό νερό, μιας και είναι συχνή παγίδα όταν μένουμε για πολύ καιρό σπίτι να ξεχνάμε να πίνουμε.

Κάνουμε ντους συχνά, αλλά όχι για πολύ
Αν μένουμε πολλή ώρα κάτω από το ζεστό νερό, το δέρμα μας θα καταλήξει πιο ξηρό από πριν. Είναι πολύ θελκτικό να κάτσουμε πολλή ώρα στο ντους και να λιώσουμε – ειδικά αν η κλεισούρα μας έχει κάνει να νιώθουμε πολύ βρώμικοι – αλλά το δέρμα μας δεν θα είναι πολύ ευχαριστημένο με αυτό. Αντ’ αυτού, φροντίζουμε να κάνουμε ντους τακτικά για να μένουμε φρέσκοι, και όχι πάνω από δέκα λεπτά.

Αν καπνίζουμε...
...καλό θα ήταν να το κόψουμε, προφανώς. Αλλά δεν θα σας επιβάλουμε επιπλέον στρες σε μια κατάσταση που ήδη όλοι βιώνουμε αρκετό στρες. Αλλά θα πούμε ότι αν είναι να καπνίσεις, βγες στο μπαλκόνι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v