ΕΥΕΞΙΑΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Τι είναι η κερατίνη;

Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για τις θεραπείες κερατίνης στα κομμωτήρια. Τι ακριβώς είναι η κερατίνη, και τι κάνει στα μαλλιά;

Τι είναι η κερατίνη;

Για να βρέθηκες να ρωτάς το Google και εμάς «κερατίνη, τι είναι;» πιθανότατα κάτι θα πήρε το αυτί σου για τις πολυσυζητημένες θεραπείες κερατίνης. Για να ξεκινήσουμε από τα βασικά, η κερατίνη είναι πρωτεΐνη (ινώδης δομική πρωτεΐνη, αν σε νοιάζουν και οι λεπτομέρειες) και είναι επίσης το βασικό υλικό από το οποίο αποτελούνται οι τρίχες και τα νύχια μας.

Όταν τα μαλλιά ταλαιπωρούνται, χάνουν ποσοστό της κερατίνης τους, πράγμα που τα κάνει να δείχνουν θαμπά και άτονα και (το εφιαλτικότερο όλων) να φριζάρουν.

Εδώ έρχεται η θεραπεία κερατίνης που γίνεται στα κομμωτήρια να σώσει την κατάσταση, χαρίζοντας πάλι στα μαλλιά το φυσικό στρώμα προστασίας τους, την κερατίνη δηλαδή, και αποτρέποντας το μισητό φριζάρισμα.

Μην την μπερδέψεις με το Brazilian Keratin Treatment, που χρησιμοποιεί μεν επίσης κερατίνη, είναι όμως στην ουσία κάτι σαν ισιωτική. Η θεραπεία κερατίνης θα δυναμώσει τα μαλλιά σου και θα τα τιθασεύσει, δεν θα τα ισιώσει.

Κερατίνη περιέχουν και πολλές μάσκες αναδόμησης, που εφαρμόζεις σαν κανονική μάσκα μετά το λούσιμο στο σπίτι. Οι τιμές τους ξεκινούν από 10€, το αποτέλεσμα φυσικά δεν είναι αυτό που θα είχε μια επαγγελματική θεραπεία –της οποίας το κόστος ξεκινά από 50€.

Μάσκες κερατίνης βρίσκεις στα μεγάλα καταστήματα καλλυντικών, στα κομμωτήρια και βέβαια online (με μια αναζήτηση πχ στο Σκρουτζ).

Υπάρχουν βέβαια και τροφές τις οποίες είναι καλή ιδέα να εντάξεις στη διατροφή σου για να διευκολύνεις την παραγωγή κερατίνης του οργανισμού (όχι, δυστυχώς η κερατίνη δεν είναι κάτι που περιέχεται στις τροφές, ένα συστατικό που το λαμβάνεις τρώγοντας ή παίρνοντας συμπληρώματα).

Μεταξύ αυτών, η βιταμίνη C που περιέχουν τα φρούτα και τα λαχανικά βοηθά στην απορρόφηση των φυτικών πρωτεϊνών που αποτελούν δομικό συστατικό της κερατίνης, ενώ το κοτόπουλο, το συκώτι και τα ψάρια ως τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες συμβάλλουν στην παραγωγή της κερατίνης. Τέλος, τα γαλακτοκομικά προϊόντα παρέχουν στον οργανισμό αμινοξέα που είναι πολύτιμα για τη δόμηση της κερατίνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Τίποτα δεν κάνει έναν άνθρωπο τόσο ξεπερασμένο όσο το να επικρίνει τη νεότερη γενιά."

Adlai Stevenson, 1900-1965, Αμερικανός πολιτικός

  • 1826 - Ο Γεώργιος Σαχτούρης και ο Κωνσταντίνος Κανάρης νικούν τον Τουρκικό Στόλο κοντά στη Σάμο.
    1906 - Καταστροφές ελληνικών ιδρυμάτων, εκκλησιών και σχολείων της Φιλιππουπόλεως από τους Βουλγάρους. Με τις μεθόδους αυτές εξοντώνεται ο Ελληνισμός της Αν. Ρωμυλίας.
    1907 - Ελληνικό ανταρτικό σώμα περικυκλώνεται από τουρκικό τμήμα στην περιοχή Γέρμας Καστοριάς και εξοντώνεται, συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού του, Ανθλγού Τσοτάκου Νικ. (Γέρμα).
    1945 - Αρχίζει να λειτουργεί το «Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας», που ιδρύθηκε με τη ΣΠ 54, με πρώτο διευθυντή τον Ηρ. Πετμεζά.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2