Με λένε Ευφροσύνη, ζω στην Αθήνα & είμαι δημοσιογράφος. Αγαπώ τη μόδα, τη διακόσμηση, τα ταξίδια, τη φωτογραφία, τα βιβλία. Με αυτό το blog θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτές τις εικόνες, τις εμπειρίες, τις εμπνεύσεις, τις πληροφορίες, που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε την όμορφη, τη σαγηνευτική πλευρά της ζωής.

ΑΠΟΨΕΙΣE-FRONTROWbooks

"Lean In" το βιβλίο της Sheryl Sandberg

Σε μια εποχή που οι άντρες κατέχουν ακόμα τη συντριπτική πλειοψηφία των ηγετικών θέσεων στις επιχειρήσεις και τη δημόσια διοίκηση, η Σέρυλ Σάντμπεργκ, Διευθύντρια Επιχειρησιακών Λειτουργιών του Facebook στις ΗΠΑ και μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή διεθνώς, εκδίδει το Lean In, ένα βιβλίο που εξετάζει γιατί οι γυναίκες έχουν μείνει πίσω σ’ αυτόν τον τομέα, εξηγεί τις αιτίες και προτείνει απλές λύσεις, ώστε να μπορέσουν όλες αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να κατακτήσουν τους επαγγελματικούς τους στόχους.


Πριν γίνει το Νο 2 στην ιεραρχία του Facebook, η Σάντμπεργκ είχε εργαστεί σε υψηλόβαθμες θέσεις στην Google αλλά και στην Παγκόσμια Τράπεζα και πλέον βρίσκεται ανάμεσα στις «50 Πιο Ισχυρές Γυναίκες στις Επιχειρήσεις» του Fortune και στους «100 Ανθρώπους με τη Μεγαλύτερη Επιρροή» του Time. Αφορμή για το βιβλίο της, στάθηκε η ομιλία της στο TED 2010, στην οποία περιέγραφε πώς οι γυναίκες, άθελά τους και ασυνείδητα, βάζουν εμπόδια στην εξέλιξη της καριέρας τους. Η ομιλία, της οποίας το βίντεο έχει πλέον πάνω από 2.000.000 προβολές, ενθάρρυνε τις γυναίκες να «καθίσουν στο τραπέζι» ισότιμα με τους άντρες, να επιδιώξουν τις προκλήσεις, να πάρουν ρίσκα και να κυνηγήσουν τους στόχους τους με γνώμονα το τι μπορούν και θέλουν να κάνουν, όχι το τι δεν μπορούν.   «Η πικρή αλήθεια είναι ότι ο κόσμος διευθύνεται πάντα από άντρες» γράφει η Σάντμπεργκ. «Αυτό σημαίνει ότι, όταν λαμβάνονται στρατηγικές αποφάσεις, η φωνή μας δεν ακούγεται». Συγκεκριμένα, σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι γυναίκες κατέχουν μόλις το 16% των θέσεων στα Δ.Σ. των επιχειρήσεων και λιγότερο από το 5% των κορυφαίων θέσεων σε μεγάλες επιχειρήσεις. Στην Ελλάδα, αμείβονται κατά 22% λιγότερο από τους άντρες ομολόγους τους, ενώ κατέχουν μόλις το 21% των κοινοβουλευτικών θέσεων. 


Μέσα από στατιστικές και στοιχεία, προσωπικές ιστορίες και εκτεταμένη έρευνα, το Lean In, διερευνά ολόκληρο το φάσμα των δύσκολων αποφάσεων, των προβληματισμών, των διακρίσεων και των προκαταλήψεων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην προσπάθειά τους να κάνουν τις σωστές επιλογές για τη δουλειά, την οικογένεια και τον εαυτό τους. Προτείνει πρακτικές συμβουλές για το πώς μπορούν να διαπραγματευτούν καλύτερα, να υποστηρίξουν η μία την άλλη, να θέσουν όρια και προτεραιότητες και να ξεπεράσουν τα ενδογενή και εξωγενή εμπόδια, ώστε να χτίσουν μια καριέρα που θα τις γεμίζει. Το Lean In έχει ήδη πουλήσει εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα στις ΗΠΑ, έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα, καθώς ανοίγει έναν κρίσιμο διάλογο για τη θέση της γυναίκας, την ισότητα και την εργασία, εμπλέκοντας πρόσωπα σε υψηλές θέσεις των επιχειρήσεων και της πολιτικής, αλλά και εκατομμύρια αναγνώστριες. Η Σέρυλ Σάντμπεργκ προσφέρει όλα τα έσοδά της από το βιβλίο για την ίδρυση του Lean In (leanin.org), μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που ενθαρρύνει τις γυναίκες να προωθήσουν τις φιλοδοξίες τους.


Έλενα Πατάκη, Νίκη Κουτσιανά

Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά με πρόλογο της Νίκης Κουτσιανά, συνιδρύτριας και Προέδρου της εταιρείας φυσικών καλλυντικών Apivita, η οποία αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα γυναίκας επιχειρηματία, που πέτυχε ακολουθώντας το πάθος και τα ταλέντα της. 


SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2