Πώς λένε ψέματα τα ζώδια;

Ώρα να πούμε μερικές αλήθειες… για ψέματα. Συγκεκριμένα, πώς θα πει ψέματα κάθε ένα από τα ζώδια!
Πώς λένε ψέματα τα ζώδια;
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς λέει ψέματα το κάθε ζώδιο; Ποιος είναι ο μεγαλύτερος παθολογικός ψεύτης, ποιος είναι αθώος και ποιος μπορεί να κοροϊδέψει τους πάντες; Μην φοβάστε, εμείς θα σας τα αποκαλύψουμε όλα!

Κριός
Αν έχετε στην ζωή σας έναν Κριό, είστε αρκετά τυχεροί: δεν τους αρέσουν τα ψέματα. Δεν εξυπηρετούν κανέναν σκοπό για αυτούς, μιας και τα ψέματα απλά φέρνουν ακόμα περισσότερο δράμα. Και τα κριάρια σιχαίνονται το δράμα. Αν κάνουν κάτι κακό, απλά θα το παραδεχτούν.

Ταύρος
Οι Ταύροι σπάνια θα πουν μεγάλα, περίτεχνα ψέματα, γιατί αυτό πάει κόντρα στην ηθική τους. Βέβαια, όλοι ξέρουμε πόσο πεισματάρηδες μπορούν να γίνουν, οπότε μην εκπλαγείτε αν μερικές φορές πετάξουν μερικά αθώα ψεματάκια για να πάνε τα πράγματα όπως τα θέλουν.

Δίδυμοι
Αν υπήρχε διαγωνισμός για το ποιος μπορεί να επινοήσει τα περισσότερα ψέματα μέσα σε δέκα λεπτά, οι Δίδυμοι θα κέρδιζαν το βραβείο. Ακόμα χειρότερα, ξέρουν να το κάνουν εντελώς πιστευτά. Είναι τόσο καλοί στο να σε πείθουν, αλλά και να διατηρούν το ψέμα ζωντανό (με περισσότερα ψέματα), που δύσκολα θα μάθεις ποτέ την αλήθεια.

Καρκίνος
Ο μόνος λόγος για να πει ένας Καρκίνος ψέματα είναι για να σε προστατέψει. Είτε από την κακία κάποιου άλλου, είτε από τα ίδια του τα συναισθήματα—το σίγουρο είναι πως οι Καρκίνοι λένε ψέματα για να δώσουν στους κοντινούς τους ανθρώπους την επιβεβαίωση που χρειάζονται. Κάποιος θα έλεγε ότι το κάνουν κι από… καλοσύνη.

Λέων
Όπως και οι Δίδυμοι, οι Λέοντες λατρεύουν να έχουν όλα τα μάτια στραμμένα πάνω τους. Αυτό σημαίνει πως όταν αρχίζουν να λένε μια ιστορία, μπορεί να υπερβάλουν, απλά και μόνο για να κάνουν ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση. Και όσο το κοινό τους συνεχίζει να εκπλήσσεται, άλλο τόσο αυτοί θα συνεχίζουν.

Παρθένος
Οι Παρθένοι δεν αγαπούν τα ψέματα. Τα θεωρούν υπερβολικά μεγάλη σκοτούρα για την τακτοποιημένη τους ζωή. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα το κάνουν. Με το που δουν ότι η κατάσταση πάει να ξεφύγει από τον έλεγχό τους, θα κάνουν ένα πολύ γρήγορο τσεκ των υπέρ και των κατά στο κεφάλι τους και θα το πετάξουν το ψεματάκι τους.

Ζυγός
Το ψέμα είναι γραμμένο στο DNA των Ζυγών. Όχι, όχι με την κακή έννοια. Ίσως αξιοποιήσουν την γοητεία τους για να φροντίσουν όλοι γύρω τους να είναι χαρούμενοι. Ίσως γιατί έχουν την φωλιά τους λερωμένη (όπως συμβαίνει συχνά στην ζωή ενός Ζυγού) και δεν τους αρέσει να αντιμετωπίζουν δυσάρεστες καταστάσεις.

Σκορπιός
Ο Σκορπιός λέει ψέματα. Είναι μια μεγάλη κοσμική αλήθεια. Καθώς είναι από τους πιο παρατηρητικούς ανθρώπους που κυκλοφορούν, έχουν τον τρόπο να πουν αυτό που πρέπει, την στιγμή που πρέπει για να χειριστούν τους άλλους ανθρώπους. Και ναι, όλοι ξέρουμε πως το κάνουν επειδή κατά βάθος θέλουν να προστατεύσουν τον ευαίσθητο εαυτό τους—το αν αυτό είναι καλή δικαιολογία ή όχι εμπίπτει στην κρίση του καθενός.

Τοξότης
Για ποιον λόγο να πει ψέματα το ζώδιο που, περισσότερο από τον καθένα, ξέρει να εκτιμά τα καλά κομμάτια της ζωής; Πρέπει σίγουρα να είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Μιλάμε για ζωτικής σημασίας πράγματα. Και θα φροντίσουν να μην πάει χαμένο. Διαφορετικά, είναι πιο ειλικρινείς κι από δέκα Κριούς μαζεμένους.

Αιγόκερως
Απλά δεν το κάνουν. Για κανέναν λόγο. Ούτε από πίεση, ούτε από κακία, οι Αιγόκεροι απλά. δεν. ψεύδονται. (Άσε που έχουν αρκετή αυτογνωσία για να ξέρουν πως αν τολμήσουν να το κάνουν, θα τους καταλάβουν όλοι.)

Υδροχόος
Λένε ψέματα, απλά και μόνο επειδή κάπως πρέπει να αξιοποιήσουν όλες τις ιστορίες που έχουν στο κεφάλι τους. Πολλές φορές, αυτό θα έλεγες πως κινδυνεύει να τους προδώσει, αλλά με κάποιο τρόπο θα την γλυτώσουν.

Ιχθείς
Τα ψάρια θέλουν να πιστεύουν ότι δεν λένε ψέματα, ή ότι τα λένε πάντα για καλό σκοπό. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως οποιαδήποτε από αυτές τις δύο δηλώσεις είναι απόλυτα αληθινή. Αν καταλάβεις, βέβαια, ότι σου είπαν ψέματα, το πιο πιθανό είναι να το προσπεράσεις, γιατί δεν θες να αντιμετωπίσεις τα κλάματα που θα ακολουθήσουν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v