Τα ζώδια που θες να έχεις για εργοδότη

Αν πετύχεις ένα από αυτά τα ζώδια σαν προϊστάμενο, πολύ πιθανό να περάσεις καλύτερα σε εκείνη την δουλειά...
Τα ζώδια που θες να έχεις για εργοδότη
Τι είναι αυτό που κάνει έναν εργοδότη "καλό"; Η ευρηματικότητά του; Οι επικοινωνιακές του δεξιότητες; Η σκληρή δουλειά; Η απάντηση μπορεί να είναι διαφορετική για τον καθένα μας, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν κάνουν όλοι οι άνθρωποι για αυτή την θέση. Αυτοί που το έχουν, όμως, το κάνουν τόσο καλά, που θα εύχεσαι να τους πετύχεις στην επαγγελματική σου ζωή.

Πάμε όμως στο αστρολογικό ζουμί του θέματος: Ποια ζώδια είναι αυτά που γεννήθηκαν ηγέτες;

Κριός
Το πρώτο ζώδιο είναι προφανώς και το πιο κατάλληλο για ηγέτης. Έχει αστείρευτο ενθουσιασμό και όρεξη για πρωτοπορία, και θα ρίξει την ανάλογη δουλειά για να το πετύχει. Δεν βλέπει ποτέ τον εαυτό του ως ανώτερο από τους άλλους, και εκτιμά την δουλειά που θα κάνει ολόκληρη η ομάδα. Δεν είναι αναγκαστικά ο καλύτερος στην οργάνωση, μιας και το μυαλό του τρέχει συνεχώς, αλλά καταφέρνει να μαζεύει γύρω του άτομα που τον βοηθούν σε αυτό.

Λέων
Ο Λέων είναι επιβλητική μορφή και κατέχει εξαιρετικές ικανότητες στην επίλυση προβλημάτων. Είναι ανήκουστο για έναν Λέοντα να τα βάλει κάτω ή να παρουσιάσει δουλειά που θα την νιώθει ως συμβιβασμό: Η τελειομανία του είναι ένα αδύναμο σημείο, αλλά συνήθως οδηγεί στα ανάλογα αποτελέσματα. Πέρα από αυτό, οι Λέοντες έχουν συχνά υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, που πάντα μπορεί να κάνει θαύματα στις εργασιακές σχέσεις.

Παρθένος
Οι Παρθένοι το έχουν στην φύση τους να είναι ηγούνται, επειδή κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις οργανωτικές τους δεξιότητες. Είναι απλά φτιαγμένοι για να δίνουν εντολές, και δεν είναι οι άνθρωποι που θα καταχραστούν αυτή την δύναμη: Το μυαλό τους είναι στο να γίνει σωστά η δουλειά, όχι να βολέψουν τον εαυτό τους. Το μειονέκτημα του να έχεις έναν τόσο ικανό και τίμιο εργοδότη; Η έντονη επικριτικότητα. Χρειάζεται χρόνο για να την συνηθίσεις, ή για να βρείτε καλύτερες ισορροπίες.

Τοξότης
Οι Τοξότες μπορεί να μην είναι οι καλύτεροι προϊστάμενοι, είναι όμως οι πιο προσιτοί προϊστάμενοι. Και αυτό τους κάνει ιδανικούς από πολλές απόψεις. Όσο ψηλά κι αν σκαρφαλώσει ένας Τοξότης στην εταιρική σκάλα, δεν θα χάσει ποτέ την όρεξή του να μαθαίνει και να δοκιμάζει νέα πράγματα. Αυτό σημαίνει ότι α) η δουλειά μαζί του δεν θα είναι ποτέ βαρετή, και β) είναι ο τύπος που φοβάται λιγότερο απ' όλους την λέξη "αποτυχία".

Αιγόκερως
Απλά και ξεκάθαρα, είναι το πιο εργατικό ζώδιο. Άρα είναι και το κατάλληλο ζώδιο για να "τρέχει" όλη την κατάσταση. Οπλισμένος με σκληρή λογική αλλά και εφευρετικότητα, μπορεί να αντιμετωπίσει τα χειρότερα προβλήματα. Σε αυτό τον βοηθά το γεγονός ότι γνωρίζει όλους τους κανονισμούς απ' έξω, άρα και πώς να τους χρησιμοποιήσεις υπέρ σου. Ο Αιγόκερως δεν φοβάται την γραφειοκρατία, επειδή την γέννησε.

Υδροχόος
Έχει συνεχώς πρωτοποριακές ιδέες και του αρέσει να δουλεύει και ο ίδιος πάνω σε πρότζεκτ, που σημαίνει ότι είναι ένας αποπάνω που έρχεται σε επαφή με τους αποκάτω του. Αυτό ταυτόχρονα σημαίνει ότι δεν θα αποφύγεις το micromanaging, αλλά είναι πολύ προσιτός. Όπως και ο Κριός, χρειάζεται άτομα με ισχυρές οργανωτικές δεξιότητες στην ομάδα του, επειδή δεν είναι το φόρτε του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v