Γιατί δυσκολεύεσαι να κάνεις φίλους, βάσει ζωδίου

Δεν έχουμε σκοπό να σε κρίνουμε, αλλά να σε βοηθήσουμε. Αλλά αυτό δεν θα μας σταματήσει από το να πούμε μερικές αλήθειες.
Γιατί δυσκολεύεσαι να κάνεις φίλους, βάσει ζωδίου
Υπάρχουν ένα εκατομμύριο λόγοι που κάποιος δεν θα ήθελε να είναι φίλος σου. Το γενικότερο "σου", όχι εσού που διαβάζεις το κείμενο τώρα. Δηλαδή, κι εσύ είσαι μέσα στο τσουβάλι, όπως κι εμείς. Ένα εκατομμύριο λόγοι, αλλά σίγουρα ένας-δυο τριγυρνούν πιο συχνά στο μυαλό του καθενός μας, εκείνες τις σκοτεινές στιγμές που κάνουμε την αυτοκριτική μας.

Ή που μιλάμε άσχημα στον εαυτό μας. Συμβαίνει, τι να κάνουμε. Αυτά τα πιο σκοτεινά θα πιάσουμε κι εμείς εδώ, απλά θα τα περάσουμε από το πρίσμα της αστρολογίας για να τα κάνουμε εύπεπτα.

Κριός: Κανείς δεν σε προλαβαίνει
Αυτό δεν συμβαίνει αναγκαστικά επειδή είσαι πάντα δέκα βήματα μπροστά, όμως. Πολλές φορές συμβαίνει επειδή αλλάζεις μονοπάτι κάθε δέκα λεπτά και ο κόσμος δυσκολεύεται να σε ακολουθήσει. Που είναι κρίμα, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν να είναι φίλοι σου, μιας και φαίνεσαι πολύ διασκεδαστικό και ενδιαφέρον άτομο.

Ταύρος: Είσαι λίγο επικριτικός...
...αλλά εσύ το λες "επιλεκτικός". Από την μία, έχεις πολύ καλό σύστημα για το ποιους αφήνεις να μπαίνουν στη ζωή σου. Από την άλλη, ακόμα κι αυτούς μπορεί να τους περάσεις από σαράντα κύματα μέχρι να συντονιστείτε ως φίλοι. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να ξενερώσουν με αυτό, και να μην περιμένουν καν να αποφασίσεις αν θες να ανοιχτείς.

Δίδυμοι: Δεν είσαι πολύ σταθερός
Πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν περίοδοι που οι φίλοι σου βαριούνται να σε βλέπουν, και περίοδοι που δεν ξέρουν αν ζεις ή αν πέθανες. Παρομοίως, υπάρχουν φορές που είσαι αξιόπιστος, και φορές που δεν είσαι. Και επειδή για τέτοια δίπολα ζει ο Δίδυμος, υπάρχουν και δύο είδη ανθρώπων: Αυτοί που θα παραβλέψουν και αυτοί που δεν θα παραβλέψουν την αναξιοπιστία σου.

Καρκίνος: Υπερβάλλεις λίγο
Όπως και στα ερωτικά σου, έχεις την τάση να πνίγεις τον κόσμο με την αγάπη σου. Το οποίο είναι δεκτό επειδή είναι ο τρόπος που εκφράζεσαι, αλλά για πολλούς ανθρώπους χρειάζεται μια μεγάλη περίοδος προσαρμογής σε αυτό. Που, αντικειμενικά, απαιτεί και μια προηγούμενη περίοδο προσαρμογής στο γεγονός ότι δεν μπορείς να αλλάξεις το πώς εκφράζει την αγάπη του ένας Καρκίνος.

Λέων: Είσαι υπερβολικά κουλ
Και οι υπερβολικά κουλ άνθρωποι μαγνητίζουν υπερβολικά πολλή φασαρία. Αυτό μεταφράζεται σε πολύ δράμα στην χειρότερη, ή σε πολλές ώρες που οι φίλοι σου θα πρέπει να ασχολούνται αποκλειστικά μαζί σου στην καλύτερη. Η φιλία με έναν Λέοντα έχει πολλά αβαντάζ - είναι ένα ζώδιο που ξέρει πραγματικά να αγαπάει - αλλά θέλει και στομάχι.

Παρθένος: Είσαι κακός στις πρώτες εντυπώσεις
Θα φανείς λίγο πιο απόμακρος, λίγο πιο σαρκαστικός, λίγο πιο επικριτικός απ' όσο θέλεις. Και αρκετοί άνθρωποι θα αποφασίσουν εκείνη τη στιγμή ότι δεν θέλουν να ασχοληθούν περισσότερο. Αυτοί που θα καταλάβουν όμως ότι απλά νιώθεις λίγο αμήχανα και γνωρίσουν όλες τις πτυχές της προσωπικότητάς σου, έχουν να κερδίσουν πολλά.

Ζυγός: Είσαι αναποφάσιστος
Σου αρέσει να γνωρίζεις καινούριο κόσμο, αλλά μετά δεν θες να βγεις από το σπίτι. Μιλάς πολύ, μετά δεν μιλάς καθόλου. Σε αντίθεση με τους Διδύμους, που αλλάζουν διαθέσεις όποτε θέλουν, εσύ αλλάζεις διαθέσεις για να προσαρμόζεσαι σε διαφορετικές καταστάσεις, και δεν μπορούν να το καταλάβουν όλοι αυτό - πόσο μάλλον να το εκτιμήσουν.

Σκορπιός: Είσαι λίγο τρομακτικός
Είτε επειδή δεν ντρέπεσαι καθόλου για το πόσο έντονα ζεις τα πάντα, είτε επειδή από την πρώτη στιγμή θα κάνεις κάποια δήλωση που θα γυρίσουν όλα τα κεφάλια στο δωμάτιο να σε κοιτάξουν. Θεαματικός, αλλά και για πολύ ορισμένα γούστα.

Τοξότης: Η ανεξαρτησία σου μπαίνει πάντα πρώτη
Ακόμα κι όταν γνωρίζεις ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν πολύ, είναι δύσκολο να έρθετε κοντά επειδή σε κρατάει πίσω το ένστικτό σου, που δεν σταματά να φωνάζει ότι "δεν πρέπει να εξαρτάσαι από κανέναν". Που δίκιο έχει, απλά θα ήταν καλό να ξεχωρίζεις πότε υπερβάλλει και πότε όχι.

Αιγόκερως: Δεν κάνεις ιδιαίτερη προσπάθεια
Πόσες φορές έχει τύχει να γνωριστείς με κουλ άτομα, αλλά μετά η σχέση να μην προχωρήσει; Και πόσες φορές η αδιαφορία σου για καθημερινά (αλλά αναγκαία) πράγματα όπως η κουβεντούλα ευθύνεται για αυτό; Έχεις την τάση να είσαι σκληρός ρεαλιστής, αλλά στις κακές σου μέρες αυτό μεταφράζεται ως κυνισμός. Και ο κυνισμός δύσκολα πιάνει φιλίες.

Υδροχόος: Η επικοινωνία σου είναι δύσκολη
Είτε θα είσαι κακός στην επικοινωνία, είτε θα έχεις τόσο παράξενους κώδικες που οι άλλοι θα μπερδεύονται. Είσαι ένας άνθρωπος που ιντριγκάρει τους άλλους, ίσως επειδή θέλουν και να σε ανακαλύψουν περισσότερο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τους δίνεις κάποιο πάτημα για να σε καταλάβουν καλύτερα.

Ιχθείς: Οι άνθρωποι είναι καχύποπτοι μαζί σου
Ακόμα κι όταν οι προθέσεις σου είναι 100% καλές (που συνήθως είναι, δεν είσαι τέτοιος άνθρωπος), ζούμε σε εποχές που η καλοσύνη σπανίζει και πολλοί άνθρωποι την αντιμετωπίζουν με καχυποψία. Δεν σου αρέσει ούτε το μυστήριο, ούτε τα παιχνίδια μυαλού και προτιμάς να αποκαλύπτεις τον εαυτό σου από νωρίς. Δεν είναι συνηθισμένος πολύς κόσμος σε τέτοια ειλικρίνεια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v