Αυτά είναι τα ζώδια που θα σε γκοστάρουν

Είναι έξι, είναι δαιμόνια και πάνω που νομίζεις ότι έχεις κατακτήσει την καρδιά τους, θα εξαφανιστούν. Ποια είναι;
Αυτά είναι τα ζώδια που θα σε γκοστάρουν
Οι άνθρωποι για τους οποίους θα μιλήσουμε παρακάτω δεν θέλουν κάτι σοβαρό. Ή μπορεί και να σου πουν ότι το ψάχνουν, ότι είναι ρομαντικές ψυχές, μα ότι ποτέ δεν έχουν καταφέρει να βρουν το άλλο τους μισό. Κι εσύ θα ακούσεις αυτά τα λόγια και θα αρχίσεις να φαντασιώνεσαι τεμπέλικα πρωινά Κυριακής στο κρεβάτι, γλυκόλογα να ψιθυρίζονται στο αυτί σου πριν σηκωθείτε να πιείτε καφέ.

Πριν όμως γίνει η φαντασίωση πραγματικότητα και βρεις την απόλυτη ευτυχία, θα σου γκρεμίσουν τα σχέδια και θα εξαφανιστούν. Και μπορούμε να σου εξηγήσουμε γιατί, αλλά να σου περιορίσουμε και τους ανθρώπους που θα το κάνουν βάσει ζωδίου. Επειδή είμαστε τόσο καλοί.

Υδροχόος
Μπαίνει πρώτος, επειδή είναι το πιο προφανές. Τι περίμενες; Πιθανότατα ο λόγος που σε γοήτευσε εξ' αρχής ήταν το πόσο απόμακρος και εκτός πραγματικότητας σού φαινόταν. Μόλις, λοιπόν, τα πράγματα αρχίσουν να μοιάζουν πολύ αληθινά, θα σηκωθεί και θα φύγει χωρίς εξηγήσεις - εκτός κι αν έχεις καταφέρει να μπεις τόσο σύντομα στην καρδιά του, που δεν είναι απίθανο, αλλά θα πούμε πως είναι δύσκολο. Ο Υδροχόος έχει αλλεργία στην ιδέα της δέσμευσης.

Δίδυμοι
Αν έχεις κάνει έστω και λίγη παρέα μαζί του, θα έχεις καταλάβει πως είναι άνθρωπος αυθόρμητος. Που σημαίνει ότι το να κάνει σχέδια και να βάζει ένα πρόγραμμα στην ζωή του, είναι τρομακτικό για εκείνον. Και μια δέσμευση είναι ίσως το πιο σφιχτό και περιοριστικό πρόγραμμα που μπορείς να του βάλεις. Όσο το κρατάς (υπερβολικά) κάζουαλ μεταξύ σας, θα είστε καλά.

Τοξότης
Και φτάνουμε στις περιπτώσεις που πονάνε, επειδή δεν το περιμένεις. Οι Τοξότες, σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα ζώδια, θα δείξουν ειλικρινή ενθουσιασμό μαζί σου. Δεν είναι υποκρισία, μπορεί την μια στιγμή να περνούν τέλεια μαζί σου, και την επόμενη να αποφασίσουν να εξαφανιστούν. Αυτό το ορίζει το ένστικτό τους, και το ακολουθούν τυφλά. Αν τολμήσεις να τους πεις ότι νομίζεις πως το ένστικτό τους κάνει λάθος, τότε... τότε δεν θα απαντήσουν στο μήνυμά σου γιατί θα έχουν ήδη εξαφανιστεί, συγγνώμη.

Ιχθείς
Ωπ, τα ψαράκια; "Από πότε κάνει αυτό το ζώδιο τέτοιες μαγκιές;" σε ακούμε να αναρωτιέσαι. Και θα σου απαντήσουμε ότι δεν είναι μαγκιές. Οι Ιχθείς γκοστάρουν συχνά, και κάθε φορά ένα κομμάτι τους πεθαίνει. Όσο εσύ περνάς μερικές μέρες να φρικάρεις επειδή δεν σου απαντούν στα μηνύματα, εκείνοι περνούν τον δικό τους Γολγοθά που αποφάσισαν να ξεκόψουν κάποιον βίαια από την ζωή τους χωρίς λόγο. Θα δίναμε συγχαρητήρια για την κρίση ηθικής, αλλά δεν πρόκειται να μάθουν κάτι.

Ζυγός
Και το τρίτο ζώδιο του αέρα σε αυτή την λίστα. Είναι μια πολύ κακή λίστα για τον αέρα, ναι, αλλά δεν μπορείς να μην αναφέρεις τον Ζυγό όταν μιλάς για γκοστάρισμα. Είναι το ζώδιο που εφηύρε το γκοστάρισμα. Λατρεύει να περνάει καλά, και μόλις νιώσει ότι η κατάσταση σοβαρεύει - άρα δεν θα μπορεί να φλερτάρει ελεύθερα με ό,τι κινείται - αποφασίζει να φύγει. Το γεγονός ότι δεν σε ενημερώνει για αυτό οφείλεται στις κάκιστες επικοινωνιακές του δεξιότητες. (Ναι, είναι κάκιστες, μπορεί να κατέχει το μπλα-μπλα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι καλό μπλα-μπλα.)

Παρθένος
Έμεινε τελευταίος, επειδή α) το περίμενες λίγο-πολύ, και β) είναι το μόνο ζώδιο σε αυτή την λίστα που πριν σε γκοστάρει δεν θα σε κάνει να πιστέψεις ότι ίσως και να υπάρχει ένα ζαχαρένιο μέλλον για εσάς τους δύο. Είναι ο λιγότερο συναισθηματικός από αυτούς τους έξι τύπους, και δεν θα σου πουλήσει παραμύθια αν απλά θέλει να περάσει καλά μαζί σου. Σε γενικές γραμμές, μέχρι να κάνεις με έναν Παρθένο την κουβέντα περί αποκλειστικότητας, το γκοστάρισμα είναι πάντα μια πιθανότητα για την οποία έχεις ενημερωθεί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v