ΣΧΕΣΕΙΣΑΣΤΡΑ

Τα πιο επίμονα ζώδια

Ποια ζώδια, ακόμα κι όταν απελπίζονται, δεν παραιτούνται από επιδίωξη των στόχων τους;

Τα πιο επίμονα ζώδια

Ταύρος

Ότι ο Ταύρος είναι πεισματάρης, είναι γνωστό. Πεισματάρης, ανένδοτος, ισχυρογνώμων. Ένας σκέτος πονοκέφαλος. Δεν ξέρει τι σημαίνει «παραιτούμαι», είναι απαγορευμένη λέξη γι΄ αυτόν.

Εκτός από ανυποχώρητος είναι και υπομονετικός. Θα προσπαθήσει με ζήλο να πετύχει τον στόχο του. Είναι σχετικά ενοχλητικός γι’ αυτούς που τον κάνουν παρέα, καθώς πρέπει να ακούνε την γκρίνια του κάθε φορά που κάτι θα τον εμποδίσει. Είναι τόσο ισχυρογνώμων που παίζει να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που πήρε smartphone.

Λέων

Ο Λέων σπάνια το βάζει κάτω. Είναι λίγο παράξενος με αυτά. Αντί πάρει μια ανάσα –σαν άνθρωπος- αφού πέτυχε έναν στόχο του, βρίσκει έναν καινούριο στόχο να πετύχει. Όταν βλέπει ότι κάτι πηγαίνει όπως το είχε φανταστεί, παίρνει τα πάνω του και του ανεβαίνει το ηθικό.

Έχει την ευελιξία να εναλλάσσεται μεταξύ στόχων ώστε ακόμη κι όταν κάτι δεν πετυχαίνει, να επιχειρεί κάτι πιο εύκολο που ξέρει ότι θα πετύχει και μετά να επιστρέφει στον δύσκολο στόχο . Είναι αισιόδοξος και αυτό τον βοηθά να εντοπίζει τις επιλογές που του δίνουν προοπτική για εξέλιξη και ποιες πρέπει απλώς πρέπει να περιμένουν λίγο.

Παρθένος

Για τον Παρθένο μόνο και μόνο το γεγονός ότι έχει ευκαιρίες, είναι μεγάλο επίτευγμα. Δεν γκρινιάζει ποτέ, δεν παραπονιέται, συνεχίζει σταθερά να χρησιμοποιεί εφαρμογές οργάνωσης χρόνου και διαφόρων tasks , αλλά και να ψάχνει απαντήσεις στα προβλήματά που συναντά στον δρόμο που οδηγεί στον στόχο του. Κάποιες φορές θα ξεσπάσει λίγο, αλλά αυτό δε θα κρατήσει και πολύ.

Το πλεονέκτημά του είναι ότι δεν φοβάται να ρωτήσει και να ζητήσει βοήθεια όταν έχει κολλήσει κάπου. Είναι γενικά έξυπνος και παίζει στρατηγικά. Πάντα θα βρει την άκρη του, ακόμα κι όταν οι άλλοι νομίζουν ότι τα έχει παρατήσει.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός δε βλέπει πουθενά την αποτυχία, σε κανένα του εγχείρημα. Αφού το προσπάθησε, αρκεί. Κάτι σαν το βραβείο συμμετοχής. Βλέπει ότι αυτή η προσπάθεια που έκανε δεν ήταν η σωστή για τη συγκεκριμένη περίπτωση, οπότε απλώς την αφαιρεί από τη λίστα των επιλογών του. Για τον Σκορπιό η αποτυχία είναι που οδηγεί στην επιτυχία.

Πάντα θα ανακαλύπτει νέους τρόπους για να φτάσει τους στόχους του. Είναι παθιασμένος όταν θέλει να πετύχει κάτι και δεν θα το βάλει κάτω μέχρι να βρει τον σωστό τρόπο.

Αιγόκερως

Η αποφασιστικότητα είναι το μότο του, η λέξη που έχει κάνει σημαία ο Αιγόκερως. Αν ένας στόχος που έχει βάλει είναι σχετικά άφταστος, υπενθυμίζει στον εαυτό του ότι ένας Αιγόκερως δεν το βάζει κάτω. Το επόμενο του βήμα είναι να χωρίσει τον μεγάλο του στόχο σε μικρούς και λίγο-λίγο κάθε φορά να τον προσεγγίζει.

Γενικά, είναι άνθρωπος με υπομονή και ξέρει πολύ καλά ότι κάποια πράγματα χρειάζονται τον χρόνο τους. Κι αυτό είναι και το κόλπο του για να μην αγχώνεται. Δεν έχει αυταπάτες ότι θα πάνε ρολόι, αλλά δεν υπάρχει σαν σενάριο η περίπτωση του να μην τα καταφέρει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Μόνο αυτός που δεν τραβάει κουπί έχει χρόνο να ταρακουνήσει τη βάρκα."

Ζαν-Πωλ Σαρτρ

  • -1940: Ο γιος του Τζιάκομο Πουτσίνι εγκαινιάζει τη νέα όπερα της Αθήνας στο Θέατρο Ολύμπια της οδού Ακαδημίας. Εναρκτήριο έργο, η όπερα του πατέρα του «Μαντάμ Μπάτερφλαϊ».

    -1950: Αρχίζει το πρώτο Μουντομπάσκετ στο Μπουένος Άιρες. Θα ολοκληρωθεί στις 3 Νοεμβρίου, με νικήτρια την ομάδα της Αργεντινής.

    -1964: Ο γάλλος φιλόσοφος Ζαν Πολ Σαρτρ αρνείται το Νόμπελ Λογοτεχνίας, υποστηρίζοντας ότι θα μειώσει το γόητρο της συγγραφικής του δουλειάς.

    -1988: Ο Ανδρέας Παπανδρέου επιστρέφει από το Λονδίνο, μετά την επέμβαση μπαι-πας, στην οποία υποβλήθηκε στο νοσοκομείο Χέρφιλντ. Καθώς κατεβαίνει από τη σκάλα του αεροπλάνου, με ένα νεύμα του καλεί κοντά του τη Δήμητρα Λιάνη, επισημοποιώντας τη σχέση του.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2