ΣΧΕΣΕΙΣΑΣΤΡΑ

Τα ζώδια που δυσκολεύονται να αγαπήσουν τον εαυτό τους

Υπάρχουν ζώδια που έχουν αυτοπεποίθηση και αγαπούν τον εαυτό τους, και υπάρχουν και εκείνα που δυσκολεύονται.

Τα ζώδια που δυσκολεύονται να αγαπήσουν τον εαυτό τους

Παρθένος

Ο Παρθένος είναι γνωστός για το γεγονός ότι είναι επικριτικός με τους ανθρώπους, στην πραγματικότητα όμως κρίνει τους άλλους επειδή είναι σκληρός με τον ίδιο του τον εαυτό του. Δυσκολεύεται να βρει λύσεις σε προβλήματα, καθώς τα δημιουργεί εκεί που δεν υπάρχουν -και μετά αποκαρδιώνεται. Έχει πολύ ψηλά τον πήχη για τον εαυτό του, σε σημείο που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να μην καταφέρνει να πετύχει τους στόχους του και να νιώθει λίγος.

Του αρέσει να ελέγχει αυτά που του συμβαίνουν και κατηγορεί τον εαυτό του για οτιδήποτε ξεφύγει από το οργανόγραμμά του. Παρ’ όλο που αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό.

Αιγόκερως

Πάνω-κάτω ό,τι συμβαίνει με τον Παρθένο, γίνεται και με τον Αιγόκερω. Αντίστοιχα, ο Αιγόκερως θέλει να έχει τον έλεγχο σε ό,τι τον αφορά. Έχει βάλει πολλούς στόχους στη ζωή του και δουλεύει σκληρά για να τους πετύχει, με αποτέλεσμα να πιέζει τον εαυτό του. Ο Αιγόκερως νιώθει ότι αξίζει μόνο αν επιτύχει σε όλες τις πτυχές της ζωής του. Τι σημαίνει αυτό; Αν δεν έχει σχέση, για παράδειγμα, νιώθει αποτυχημένος. Αν δεν τον πάρουν σε εκείνη τη δουλειά που πήγε για συνέντευξη, νιώθει αποτυχημένος.

Για να μην απογοητεύεται στη ζωή του, προσπαθεί να τα βλέπει όλα απαισιόδοξα. Θέλει να είναι προετοιμασμένος για ό,τι του συμβεί κι αυτό τον οδηγεί στο να έχει αρνητική εικόνα για τον εαυτό του.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός δεν μπορεί να εμπιστευτεί τους ανθρώπους∙ αυτό είναι το μεγαλύτερο του πρόβλημα. Ενώ γενικά ισχυρίζεται ότι μπορεί να βασίζεται στον εαυτό του και αποπνέει έναν αέρα αυτοπεποίθησης, η έλλειψη εμπιστοσύνης που έχει στους άλλους ανθρώπους καθρεφτίζει αυτό που συμβαίνει στον ίδιο -δεν είναι απόλυτα σίγουρος για τον εαυτό του.  Θεωρεί τους άλλους ανθρώπους υπεύθυνους γι’ αυτά που του συμβαίνουν, αλλά κρυφά μέσα του αναρωτιέται αν ήταν δικό του το φταίξιμο.

Ο Σκορπιός θα βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί τους φίλους του και την οικογένειά του, αλλά δε θα κάνει το ίδιο και για τον εαυτό του. Βάζει τοίχο στους ανθρώπους που θέλουν να τον γνωρίσουν καλύτερα γιατί πιστεύει ότι είναι ανάξιος αγάπης.

Ιχθείς

Ο Ιχθύς θα τα παρατήσει για να είναι στο πλευρό -κυριολεκτικά όλων- των άλλων, εκτός από τον εαυτό του. Έχει την τάση να πιστεύει ότι τα δικά του προβλήματα και τα συναισθήματά του είναι ήσσονος σημασίας και σε καμία περίπτωση τόσο σημαντικά όσο των άλλων. Κι ενώ αυτό τον καθιστά έναν φίλο στον οποίο μπορείς να στηριχτείς, εκείνος νομίζει ότι η παρουσία του και μόνο μπορεί να είναι βάρος σε αυτούς που αγαπά.

Ο Ιχθύς έχει την τάση να έλκεται από ανθρώπους που δίνουν γενναιόδωρα την αγάπη τους για να παίρνει την επιβεβαίωση ότι αξίζει σαν φίλος και σαν άνθρωπος γενικά. Και δυστυχώς αυτό τον κάνει να εξαρτάται από τη γνώμη και των άλλων αντί να πιστεύει ο ίδιος στον εαυτό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2