Πόση σημασία έχει ο ωροσκόπος μας;

Τελικά όταν σε ρωτάνε ποιος είναι ο ωροσκόπος σου και δεν ξέρεις, έχει σημασία;
Εσύ ξέρεις τον ωροσκόπο σου; Δεν είναι δύσκολο να τον βρεις, αρκεί να ξέρεις την ώρα που γεννήθηκες, καθώς καθορίζεται από τον αστερισμό στον οποίο βρισκόταν ο Ήλιος κατά την γέννησή σου. Και, υποθέτουμε, για να μας ρωτάνε ποιος είναι – και για να ξεχωρίζει τόσο πολύ σε σχέση με τα υπόλοιπα σημεία του αστρολογικού μας χάρτη – θα είναι σημαντικός. Πόσο σημαντικός είναι, όμως, στ’ αλήθεια;

Πιστεύεται ότι ο ωροσκόπος μας είναι η εικόνα που δείχνουμε στον κόσμο. Το φαίνεσθαι. Το ζώδιό μας, από την άλλη, αντικατοπτρίζει τον αληθινό μας εαυτό. Πολλές φορές, ο ωροσκόπος μας μπορεί να είναι η άμυνά μας, γλυτώνοντάς μας από άβολες κοινωνικές καταστάσεις που αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε. Για παράδειγμα, κάποιος που έχει για ωροσκόπο το κοινωνικότατο και εκθαμβωτικό ζώδιο του Λέοντα, ίσως να καταφέρει να χαμογελάσει και να την βγάλει… αναίμακτα σε μια μεγάλη, αγχωτική μάζωξη.

Κυκλοφορεί, βέβαια, και ένας μύθος που θέλει τον ωροσκόπο να ισχύει μόνο μετά τα 30, όπου και το ζώδιό μας παύει να μας επηρεάζει τόσο πολύ. Στην πραγματικότητα, (η λογική λέει ότι) συμβαίνει το αντίστροφο, καθώς από αυτή την ηλικία και μετά, αισθανόμαστε πιο σίγουροι με τον εαυτό μας, και δεν χρειαζόμαστε κάποιο στήριγμα για να εκφραστούμε, ή για να γίνουμε πιο εύκολα αρεστοί. Σε κάθε περίπτωση, όμως, γνωρίζοντας τι χαρακτηριστικά μπορεί να μας δώσει ο ωροσκόπος μας, είναι ένας καλός τρόπος να αναθεωρήσουμε την εικόνα μας. Κατά πόσο είμαστε ικανοποιημένοι με αυτήν, τι στοιχεία θα θέλαμε να τονίσουμε, και ποια να χαλαρώσουμε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v