Δε σε θέλει, σε βλέπει σαν φίλο

Σε καταλαβαίνουμε. Είναι δύσκολο να καταλάβεις αν σε βλέπει κάποιος ερωτικά ή αν σε βλέπει σαν φίλο. Εμείς όμως μπορούμε να σε βοηθήσουμε.
Δε σε θέλει, σε βλέπει σαν φίλο
Αν μιλούσαμε πριν από δέκα χρόνια για το ίδιο ζήτημα, το θέμα θα ήταν αρκετά πιο ξεκάθαρο. Σε λέει «γλυκούλι»; Σε βλέπει σαν φίλο. Σου δείχνει άλλες γυναίκες; Σε βλέπει σαν φίλο. Πλέον, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η ίδια γυναίκα κατάλαβε ότι το να σου δίνει την εντύπωση ότι σε βλέπει σαν φίλο, σε ιντριγκάρει περισσότερο, οπότε ίσως και να άρχισε επίτηδες να σε αποκαλεί «γλυκούλι».

Το να καταλάβεις αν κάποιος σε βλέπει ερωτικά, σίγουρα έχει γίνει λίγο πιο περίπλοκο. Οπότε θα προσπαθήσουμε να μην είμαστε απόλυτοι και να προσεγγίσουμε το θέμα ολιστικά.

Σου στέλνει συνέχεια

Κοίτα, αν αυτή η κοπέλα σε έβλεπε αλλιώς, όπως θέλεις εσύ δηλαδή να σε βλέπει, θα συγκρατούσε τον εαυτό της. Σκέψου το από τη δική σου πλευρά: όταν σου αρέσει μία γυναίκα της στέλνεις διαρκώς μηνύματα, χωρίς να σε ενδιαφέρει αν θα φανείς πιεστικός; Ε, αυτή δεν τη νοιάζει αν θα φανεί πιεστική επειδή σε βλέπει σαν φίλο.

Γενικά, έχε στο νου σου ότι όλα αυτά που εσένα σου φαίνονται «φως φανάρι», ίσως είναι «φως φανάρι» για τον ακριβώς αντίθετο λόγο. Για παράδειγμα, αν σου χαμογελάει συνέχεια δε σε βλέπει ερωτικά, σε βλέπει σαν φίλο –αλλιώς θα ντρεπόταν να σου χαμογελάει συνέχεια. Αν δε διστάζει να σε αγγίξει, σε βλέπει σαν φίλο. Σημειωτέον: αυτά ισχύουν στην περίπτωση που γνωρίζεστε ήδη λίγο καιρό, υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ σας, ώστε και εμείς να μπορούμε να διαχωρίσουμε αν πρόκειται περί φιλίας ή φλερτ. Προφανώς, αν γνωριστήκατε χθες, αυτά που θα ίσχυαν, θα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Σου δείχνει άλλες γυναίκες

Άλλο ένα σημάδι-παγίδα που πρέπει να παρατηρήσεις προσεκτικά. Αν σου δείχνει περαστικές, για παράδειγμα, σε ψαρεύει για να δει αφενός ποιοι τύποι γυναικών σου αρέσουν και αφετέρου για να δει τι θα της πεις.

Από την άλλη, αν σου δείχνει κάποιες συγκεκριμένες, συγγνώμη αλλά το μόνο που θέλει είναι να σε προξενέψει σε οποιαδήποτε άλλη εκτός από εκείνη.

Τη βλέπεις συχνά ατημέλητη

Κι εδώ πρέπει να προσέξεις κάποιες παγίδες. Για αρχή, θυμήσου αν την πρώτη φορά που τη γνώρισες ήταν ατημέλητη. Ήταν; Αν ναι, τότε αυτή η συμβουλή ίσως και να μην μπορεί να σε βοηθήσει. Δεύτερον, μπορείς να ξεχωρίσεις τη διαφορά μεταξύ ατημέλητου και επιμελώς ατημέλητου; Αν όχι, πού πας χωρίς κράνος στη μάχη;

Για να σου το κάνουμε πιο λιανά, δύο πράγματα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου: το ένα είναι ότι αν τη βλέπεις συχνά άβαφτη, χωρίς να έχει βγάλει τα φρύδια της, χωρίς να έχει βάλει λίγη πούδρα και με το μαλλί άλουστο, τότε ξέχνα το. Δε σε βλέπει ερωτικά. Ωστόσο, αν τη βλέπεις απεριποίητη, όχι με βάση την παραπάνω περιγραφή απεριποίητη, αλλά "ίνσταγκραμ απεριποίητη", τότε ίσως και να της αρέσεις λίγο. Ή απλώς νιώθει καλύτερα όταν έχει περιποιηθεί λίγο τον εαυτό της,

Πώς σε φωνάζει;

Όχι δεν αναφερόμαστε στο «γλυκούλι». Σε αποκαλεί όπως οι φίλοι σου; Σε έχει αποκαλέσει μπρο ή μ***κα; Εάν δεν είναι εντελώς αμήχανο άτομο ή 16 χρονών, τότε δεν έχεις καμία ελπίδα. Πραγματικά καμία.

Την οικογένειά της, την ξέρεις;

Εσύ τώρα θα σκέφτεσαι «ναι, αλλά έχω γνωρίσει την οικογένειά της, τι έχεις να πεις γι’ αυτό;». Έχουμε να σου πούμε ότι είναι πολύ κακό σημάδι. Εάν σε έβλεπε ερωτικά, δε θα σε γνώριζε στους γονείς της, τόσο απλά.

Γενικά, πώς φέρεται μπροστά σου;

Έστω ότι έχετε βγει βόλτα στο κέντρο και σταματάτε για σουβλάκι. Βάζει τζατζίκι και κρεμμύδι; Αν δεν είστε και οι δύο λιγάκι κάφροι, ώστε να την παίρνει να το κάνει αυτό, τότε δε σε γουστάρει. Σου λέει πόσες μέρες έχει να κάνει μπάνιο χωρίς ντροπή; Προφανώς και δε σε βλέπει ερωτικά. Δε νιώθει ποτέ αμηχανία; Συγγνώμη, αλλά δε σε γουστάρει.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v