Πώς θα σταματήσει να τεμπελιάζει το κάθε ζώδιο;

Ποιου ζωδίου η αναβλητικότητα είναι το δεύτερο του όνομα; Ποιο ζώδιο δεν τεμπελιάζει ποτέ;

Κριός
Κριέ όταν αρχίζεις να βαριέσαι γίνεσαι τεμπέλης. Και βαριέσαι εύκολα ρε ‘συ. Δοκίμασε να αλλάζεις το πρόγραμμα της εβδομάδας σου, να μην είναι σαν του Ταύρου. Μπορεί αυτό που έχεις τώρα να δουλεύει, αλλά ξέρουμε ότι σύντομα δεν θα είναι τόσο αποδοτικό.

Ταύρος
Η τεμπελιά είναι το δεύτερο σου όνομα, ταύρε. Κανονικά αγελάδα θα έπρεπε να σε λένε. Δυστυχώς για εσένα δεν μπορείς εύκολα να το αλλάξεις, πρέπει να έχει συμβεί κάτι ακραίο για να αφυπνιστείς. Κάνε μικρά βήματα. Αν για παράδειγμα θες να γραφτείς γυμναστήριο, πάρ’ το σιγά σιγά. Αρχικά κάνε ένα δοκιμαστικό, γιατί υπάρχει περίπτωση να πληρώσεις τη συνδρομή και να μην πας ποτέ. Αν είσαι ακόμη πιο τεμπέλης ταύρος, πάρε δύο βαράκια και ξεκίνα κάνοντας δύο τρία σετάκια καθώς βλέπεις τηλεόραση.

Δίδυμοι
Αν δεν διάλεξες για επάγγελμα το χόμπι σου Δίδυμε, θα έχεις μεγάλο πρόβλημα συγκέντρωσης. Δεν αντέχεις ό,τι έχει να κάνει με υποχρέωση και ευθύνες και η μητέρα σου είναι πολύ δυσαρεστημένη γι’ αυτό. Τι θα έκανε η μαμά σου στη θέση σου; Θα σε επιβραβευε κάθε λίγο με φαγητό. Κάνε το ίδιο. Βάλε μουσική καθώς δουλεύεις και κάνε διαλειμματάκια επιβραβεύοντας τον εαυτό σου.

Καρκίνος
Φτάσαμε στον ευαισθητούλη του ζωδιακού. Προφανώς και ο Καρκίνος τεμπελιάζει όταν νιώθει συναισθηματικά φορτισμένος. Είναι εκείνες οι στιγμές που νιώθει ότι έχει περάσει η ώρα και δεν έχει ολοκληρώσει αυτά που έχει σημειώσει, οπότε αντί να οργανωθεί, αγχώνεται και τεμπελιάζει. Καρκίνε, δεν τελείωσε ο κόσμος, πάρε δύο ανάσες, βγες έξω περπάτα λίγο και επίστρεψε στο φόρτο εργασίας σου με λίγο πιο καθαρό μυαλό.

Λέων
Δεν τεμπελιάζεις εύκολα, αλλά αν πέσεις στο βούρκο του καναπέ, δε σε σηκώνει τίποτα. Θα βρες χιλιάδες δικαιολογίες για να αποφύγεις την μία και μοναδική ευθύνη που σε αγχώνει γιατί δεν θες να παραδεχτείς ότι είναι το ένα και μοναδικό σου ψήγμα. Η συμβουλή μας είναι να μιλήσεις σε κάποιον κοντινό σου άνθρωπο γιατί μόνο έτσι θα νιώσεις ντροπή, άρα και θα πάρεις τα πάνω σου.

Παρθένος
Απορούμε αν υπάρχουν στιγμές που νιώθεις οκνηρός.  Είσαι οργανωτικός και βρίσκεις πάντα μία δουλειά να κάνεις. Αν σου έπεσε βαρύ το φόρτο εργασίας κάνε αυτό που σου αρέσει περισσότερο. Γράψε σε ποστ ιτ τι πρέπει να κάνεις, βάλε υπενθυμίσεις στο κινητό σου, κατέβασε μία εφαρμογή οργάνωσης καθηκόντων. Χρησιμοποίησε τη μαγεία της τεχνολογίας για να οργανώνεσαι καλύτερα.

Ζυγός
Εσένα η προσοχή σου όντως μπορεί να αποσπαστεί από αυτό το χνούδι που βρίσκεται στο καλοριφέρ. Μπορεί να περάσουν εβδομάδες αναβολών μίας συγκεκριμένης δουλειάς που έχεις να κάνεις. Η αλήθεια είναι πως όταν βαριέσαι, χρειάζεσαι ένα γερό ταρακούνημα. Βάλε σε άλλο δωμάτιο από αυτό που δουλεύεις το κινητό σου, αρχικά. Ή μάλλον, βγες έξω από το σπίτι σου, χωρίς το κινητό σου και ολοκλήρωσε κάπου αλλού την εργασία που έχεις να κάνεις. Είναι δύσκολο, αλλά θέλει αποφασιστικότητα.

Σκορπιός
Εσένα Σκορπιέ θα σου πούμε ότι δεν πειράζει να είσαι μαλθακός που και που. Το πρόβλημα σου είναι ότι δεν χαλαρώνεις ποτέ, πάντα πρέπει να είσαι σε φάση εγρήγορσης και είσαι και πολύ αυστηρός με αυτό. Δώσε λίγο χώρο στον εαυτό σου πιάσε το κινητό και σκρόλαρε στο fb.. Το αξίζεις. Αλήθεια από πότε έχεις να πάρεις άδεια;

Τοξότης
Σε παρασύρουν οι φίλοι σου, εσύ είσαι καλό παιδί, είναι μια φράση που πρέπει να άκουγες από μικρός/η. Ο μόνος λόγος που θα αναβάλεις κάτι ή θα τεμπελιάσεις είναι για να πας κάπου. Για ποτό, για καφέ, για paintball, παρασύρεσαι όταν σου κάνουν μία πρόταση. Λοιπόν, ο μόνος τρόπος να το ξεπεράσεις αυτό είναι να μιλήσεις στους φίλους σου –αρχικά να μην σου κάνουν προτάσεις για όσο χρειάζεται- και να τους πεις να σε παρασύρουν να κάνεις αυτή τη φορολογική δήλωση που αναβάλεις εδώ και δύο εβδομάδες.

Αιγόκερως
Αιγόκερε θα σου προτείναμε το εξής: Αν έχεις μεγάλο φόρτο εργασίας, ξεκίνα από αυτά που ξέρεις καλύτερα. Ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή σου και μετά συνέχισε με αυτά που δεν νιώθεις τόσο εξοικειωμένος. Το μόνο που σε σταματάει, είναι η εντύπωση ότι δεν γνωρίζει κάτι αρκετά καλά για να το διεκπεραιώσεις. Χαλάρωσε, αυτά που γνωρίσεις πώς τα έμαθες;

Υδροχόος
Γενικά δεν έχεις πρόβλημα αναβλητικότητας. Είσαι οργανωτικός και μπορείς εύκολα να ξεφύγεις από την μαλθακότητα και να γίνεις ο αποδοτικός και δημιουργικός Υδροχόος που ξέρουμε. Ωστόσο, αν νιώσει ότι κάτι σου φαίνεται δύσκολο, τελειώνει ο κόσμος, σου φταίει ακόμη και ο Μάικ ο Φασολάκης και σου έρχεται περίοδος, ανεξαρτήτως φύλου. Η πρόταση μας είναι το διαίρει και βασίλευε. Χώρισε αυτό το ένα πράγμα που έχεις να κάνεις σε μικρότερα και ολοκλήρωνέ τα ένα-ένα.

Ιχθείς
Είσαι λίγο καλύτερος από τον Ζυγό. Βεβαίως εσύ μπορεί να μην διαβάσεις μέχρι το τέλος της παραγράφου. Αποσπάται εύκολα η προσοχή σου και όσο περνάει η ώρα βρίσκεις περισσότερες δικαιολογίες για να αναβάλεις κάτι λίγο ακόμη. Καταφέρνεις, τελικά, να πιέζεσαι και να μην έχεις κίνητρο. Κάνε ένα διάλειμμα και κάνε κάτι παραγωγικό, καθάρισε το δωμάτιο σου και γράψε σε ένα χαρτί τι θα κερδίσεις αν τελειώσεις αυτό που έχεις να κάνεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v