Τα πέντε πιο αγενή ζώδια

Έχετε γνωρίσει ποτέ ευγενικό Αιγόκερω; Μάλλον όχι. Εκτός από τον Αιγόκερω αυτή η λίστα περιέχει άλλα τέσσερα ζώδια τα οποία ίσως και να μη φαντάζεσαι ποια είναι.
Τα πέντε πιο αγενή ζώδια
Ζυγός

Ζυγέ είσαι αγενής, δεν είναι όμως ότι το κάνεις επίτηδες. Αυτό που σε κάνει να φαίνεσαι αγενής είναι το γεγονός ότι δε σε ενδιαφέρει τι θα πει ο κόσμος. Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν· οι άνθρωποι που περνούν από τη δική σου ζωή έχουν πάντα κάτι να πουν για τη συμπεριφορά σου, η οποία φυσικά τους ενοχλεί και τους εκνευρίζει ταυτόχρονα.

Ό,τι και να σκέφτεται ο κόσμος για το στυλ σου ή τις επιλογές σου, εσύ θα συνεχίσεις κανονικά να κάνεις αυτό που θέλεις· ίσως γι’ αυτό είσαι και τόσο δημοφιλής. Κι όταν οι άνθρωποι αυτοί τολμήσουν να σχολιάσουν, τους λες να σκάσουν χωρίς καμία ντροπή. Είναι αυτό αγενές; Σαφέστατα και είναι. Ωστόσο εσύ αποφασίζεις για τη ζωή σου, όχι οι άλλοι.

Αιγόκερως

Αιγόκερε είσαι αγενής για τον απλό λόγο ότι νομίζεις πως τα ξέρεις όλα. Και δεν το κάνεις και διπλωματικά. Η στυγνή ειλικρίνειά σου σε κάνει να φαίνεσαι ανελέητος. Θα μας πεις ότι έτσι δείχνεις το ενδιαφέρον σου, λέγοντας την άποψή σου. Το πρόβλημα με εσένα είναι ότι περισσότερο ενδιαφέρεσαι να πεις την άποψή σου, παρά να δείξεις το ενδιαφέρον σου.

Σαν Αιγόκερως σου αρέσει να έχεις τον έλεγχο και να ηγείσαι των καταστάσεων σε ό,τι σε αφορά ή εμπλέκεσαι με τον οποιοδήποτε τρόπο. Το κάνεις με τον λάθος τρόπος όμως. Αντί να περνάς το μήνυμα ότι θέλεις να δείξεις στον άλλο τον σωστό δρόμο, φαίνεσαι απλά κακόψυχος.

Τοξότης

Σαν σωστός Τοξότης, δεν ψήνεσαι να αφιερώσεις χρόνο στους ανθρώπους που σου βάζουν εμπόδια με την απαισιοδοξία τους, ακόμα κι αν έχουν καλές προθέσεις. Επομένως, αυτό από μόνο του σε κάνει να φαίνεσαι αγενής.

Θέλεις να ζεις τη ζωή με τους δικούς σου κανόνες και όταν κάποιος πάει αυτό να το αμφισβητήσει, τον ξεγράφεις εντελώς από τη ζωή σου. Προσπαθείς να δίνεις στους ανθρώπους δεύτερες ευκαιρίες πριν εξαφανιστείς για τα καλά. Παρ’ όλα αυτά, γνωρίζεις και εσύ ότι δεν έχεις μεγάλα αποθέματα υπομονής.

Στην αρχή θα αγνοήσεις οποιονδήποτε προσπαθήσει να ανακατευτεί, αλλά όταν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τι προσπαθείς να του δείξεις, του δείχνεις την κακή σου πλευρά. Δεν είναι η καλύτερή σου να είσαι αγενής, ωστόσο στην τελική δε σε νοιάζει.

Υδροχόος

Υδροχόε, αν κάποιος ερχόταν και σου έλεγε ότι είσαι αγενής, θα του έλεγες και ευχαριστώ. Δηλαδή, είμαστε 99% σίγουροι ότι δεν ενδιαφέρεσαι για το τι λένε οι άλλοι για εσένα, το οποίο είναι καλό για την ψυχική σου υγεία, για την κοινωνική σου ζωή όχι και τόσο.

Επιπλέον, αναφορικά με τις απόψεις σου, έχεις μεγάλη έπαρση. Θεωρείς ότι οι δικές σου είναι οι πιο σωστές, με αποτέλεσμα να γίνεσαι αγενής στις συζητήσεις σου. Και το πρόβλημα είναι ότι τις υποστηρίζεις με σθένος, πράγμα το οποίο σε κάνει αγενή.

Ταύρος

Να και κάτι που δεν περίμενες Ταύρε, να σε πουν αγενή. Δεν είσαι απαραίτητα αγενής όπως τα υπόλοιπα ζώδια, αλλά πατάς ένα κουμπί και γίνεσαι. Η αγένεια είναι κάτι σαν το μυστικό σου όπλο. Κανείς δε φαντάζεται πόσο αγενής μπορείς να γίνεις μέχρι να δείξεις το μεγαλείο σου.

Ενώ λοιπόν το να είσαι αγενής ακούγεται άσχημο, εσύ προσπαθείς στην καθημερινότητά σου να είσαι θετικό και ευγενικό άτομο. Γίνεσαι αγενής όταν κάποιος σε υποτιμά ή σε κάνει να αισθάνεσαι ανόητος· είναι η άμυνά σου.

Τέλος, όταν γίνεσαι υπερβολικά ισχυρογνώμων χάνεις τη διπλωματική σου ικανότητα και γίνεσαι αγενής για να αποδείξεις τη θέση σου και για να κάνεις τους άλλους να πιστέψουν πόσο άδικο έχουν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v