Τα περισσότερο (και λιγότερο) ευαίσθητα ζώδια

Ποια ζώδια είναι… τρυφερά σαν καρδιά μαρουλιού, και ποια είναι σκληρόκαρδα και δεν ενδιαφέρονται και τόσο για τους ανθρώπους;

Τα ζώδια έχουν όλα διαφορετικές νοοτροπίες. Αλλιώς βλέπουν τον κόσμο, αλλιώς αντιδρούν σε ερεθίσματα. Και μερικές φορές, κάποια ζώδια μπορεί να γίνονται υπερβολικά ευαίσθητα, και κάποια άλλα… υπερβολικά σκληρόκαρδα. Ποια είναι όμως αυτά τα ζώδια;

Οι καλούληδες του ζωδιακού κύκλου:
Οι Ιχθείς είναι σίγουρα οι χειρότεροι απ’ όλους. Μπορούν να βάλουν τα κλάματα ακόμα κι αν δουν ένα ζουζούνικο βίντεο με κουταβάκια. Τα πάντα φαίνονται όμορφα και μοναδικά σε αυτό το ζώδιο, και θέλει κοντά του ανθρώπους για να μοιράζεται αυτή την ομορφιά. Και ίσως μερικές φορές να γίνεται λιγάκι ανυπόφορο έτσι όπως μοιράζεται.

Μετά έχουμε και τους Καρκίνους. Ναι, τα Καρκινάκια είναι γνωστά αρκουδάκια της αγάπης μέσα στον ζωδιακό κύκλο, και προφανώς δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτό το κείμενο. Οι Καρκίνοι ζουν όλα τους τα αισθήματα σούπερ δυνατά, που σημαίνει ότι δεν θα λείπουν και τα ξεσπάσματα—κάθε είδους.

Τώρα, για τον Παρθένο, δεν θα περιμένατε να σας πούμε ότι είναι ευαίσθητος. Άλλωστε, έχει την φήμη σκληροτράχηλου εκτελεστή, που με την ψυχρή του λογική μπορεί να τα ισοπεδώσει όλα. Κι όμως, όλη αυτή η συμπεριφορά δεν είναι παρά η άμυνά του, μιας και ο Παρθένος το ‘χει πολύ εύκολο να πάρει τα πράγματα προσωπικά και να επηρεαστεί.

Και οι πιο… κακούληδες. Εντάξει, οι λιγότερο καλούληδες:
Οι Τοξότες δεν φημίζονται για την ευαισθησία τους, και είναι σίγουρα το πιο λαμπρό παράδειγμα ότι ένας όχι-και-τόσο-ευαίσθητος άνθρωπος μπορεί μια χαρά να είναι καλός. Όχι, κακία μέσα τους οι Τοξότες δεν έχουν για κανέναν. Αρκεί να μην τους φερθείς λάθος. Τότε θα δεις ένα άλλο πρόσωπο, που δεν ενδιαφέρεται και τόσο για το αν θα πληγώσει τα συναισθήματά σου.

Οι Υδροχόοι, από την άλλη, απλά δεν νοιάζονται. Το μόνο πράγμα για το οποίο μπορεί να νοιάζονται είναι ότι ο κόσμος τους κοιτάει και νομίζει ότι δεν νοιάζονται, αλλά δεν νοιάζονται αρκετά για να κρατήσουν τα προσχήματα. Για τους Υδροχόους, οι άνθρωποι και τα αισθήματά τους είναι πολύ διασκεδαστικοί τρόποι να αποσπάσουν λίγο την προσοχή τους από ό,τι σταυροφορία έχουν επιλέξει να ασχοληθούν αυτό το εξάμηνο.

Και, τέλος, οι αληθινά χειρότεροι από όλους: Δίδυμοι. Αν οι Υδροχόοι δεν νοιάζονται για τους ανθρώπους, αλλά το σώζουν με το να παθιάζονται με τα ζώα και το περιβάλλον, τότε οι Δίδυμοι βρίσκονται κάπου πιο δίπλα, φορώντας γούνα, καπνίζοντας μες στο δάσος, πίνοντας ένα κοκτέιλ και γελώντας μανιακά. Και αυτή είναι η πιο ειλικρινής περιγραφή που θα μπορούσαμε να κάνουμε για αυτό το ζώδιο και την ευαισθησία του.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v