Αποκαλύφθηκε το πιο έξυπνο… ζώδιο

Αν ποτέ αναρωτηθήκατε ποιο από τα ζώδια είναι το ευφυέστερο, μια νέα… μελέτη έρχεται να μας διαφωτίσει.
 

Αποκαλύφθηκε το πιο έξυπνο… ζώδιο

Είναι άραγε ο εργασιομανής Αιγόκερως; Ο δαιμόνιος Παρθένος; Όχι. Όπως μας ενημερώνει μια νέα έρευνα, την υψηλότερη νοημοσύνη τείνουν να την έχουν οι Υδροχόοι. Βέβαια, χρειάζονται και μερικές εξηγήσεις.

Όταν μιλάμε για νοημοσύνη, συνήθως αναφερόμαστε στην αναλυτική νοημοσύνη, δηλαδή στην “εξυπνάδα” που μετριέται με IQ. Αυτή είναι όμως μία πλευρά της νοημοσύνης μόνο, και δεν υπολογίζει την αντίληψη. Και, αν κρίνουμε από αυτά που έχουμε γράψει ανά καιρούς για τους Υδροχόους, βγάζει νόημα: είναι ιδιαίτερα αναλυτικοί, αλλά όχι και οι καλύτεροι στο να διαβάζουν τα αισθήματα των άλλων.

Στην απέναντι πλευρά, στην πλευρά της αντίληψης, τα πρωτεία έχει ο Σκορπιός.

Φαίνεται πως κάθε στοιχείο του ζωδιακού κύκλου μπορεί να εκπροσωπεί μια διαφορετική πλευρά της ανθρώπινης νοημοσύνης. Συνεπώς, τα ζώδια του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος) το ‘χουν περισσότερο με την (υπερ)ανάλυση. Τα ζώδια της φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) έχουν διαισθητική νοημοσύνη, συνεπώς είναι τα πλέον κατάλληλα άτομα για να παίρνουν ρίσκα και να πετυχαίνουν.

Τα ζώδια της γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) έχουν πρακτική σκέψη, που σημαίνει ότι είναι ιδανικοί στην επίλυση προβλημάτων. Τέλος, τα ζώδια του νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθείς) έχουν πολύ υψηλό δείκτη αντίληψης, που σημαίνει ότι μπορούν να κατανοήσουν τα κίνητρα των ανθρώπων γύρω τους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v