Πόσο ανταγωνιστικό (και πού) είναι το κάθε ζώδιο

Σε ποιο τομέα το κάθε ζώδιο θέλει να είναι το καλύτερο; Πότε ο ανταγωνισμός τα βαράει κατακούτελα και γίνονται σούπερ ενοχλητικά;
Πόσο ανταγωνιστικό (και πού) είναι το κάθε ζώδιο

Κριός
Μπορεί να γίνει ανταγωνιστικός σχεδόν με ό,τι καταπιάνεται. Τα σπορ είναι λιγάκι περισσότερο στο στοιχείο του, οπότε του φαίνεται πιο εύκολο να θριαμβεύσει. Ακόμη κι αν καταφέρει να φτάσει σε υψηλό επίπεδο, θα συνεχίσει να προσπαθεί με σκοπό να γίνεται συνεχώς καλύτερος.

Στόχος του είναι να κερδίσει και δεν το κρύβει: όλοι πρέπει να μάθουν ότι πήρε την πρωτιά.

Ταύρος
Ο ανταγωνισμός του Ταύρου διακρίνεται στον τομέα που περιμένεις: αυτόν των αγαθών. Πρέπει να εντυπωσιάζονται όλοι τριγύρω με τη φινέτσα και το γούστο του. Συν τοις άλλοις οι ταύροι έχουν την εξής ανωμαλία: είναι ανταγωνιστικοί όσον αφορά το αν «πιάνουν τα χέρια τους» . Τα δικά τους χέρια πρέπει να είναι μαγικά.

Αν και είναι γνωστό αυτό το χαρακτηριστικό τους, οι Ταύροι πρέπει να κάνουν είσοδο. Αν είσαι φίλος ενός Ταύρου, προσπάθησε να σταθείς από πίσω του όταν περνάτε το κατώφλι μίας πόρτας. Μετά κάνε ό,τι θέλεις.

Δίδυμοι
Αν μπορούσες να συνοψίσεις την ιδιοσυγκρασία του Δίδυμου σε ένα χαρακτηρισμό αυτός θα ήταν: χίπστερ. Ο Δίδυμος πρέπει να ξέρει πριν από εσένα τι πρόκειται να γίνει τάση. Πρέπει να το έχει χρησιμοποιήσει πριν από εσένα και να σου το προτείνει αυτός.

Εν ολίγοις, ο Δίδυμος είναι αυτός που έχει κάνει καραμέλα τη φράση «Εγώ ήξερα το τάδε εστιατόριο/ταινία/μπαρ πριν γίνει της μόδας». Ναι, είναι ένας ανταγωνιστικός ποζεράς.

Καρκίνος
Γενικά, τον Καρκίνο ανταγωνιστικό δεν τον λες. Αν κάπου είναι "ανταγωνιστικός" αυτό είναι η ανατροφή των παιδιών τους. Κι αν δεν έχουν παιδιά, των κατοικίδιων τους. Ο Καρκίνος είναι αυτός ο φίλος σου που θα σου δείχνει για δέκα βασανιστικά λεπτά τις φωτογραφίες του παιδιού/κατοικιδίου του και μετά θα περηφανευτεί για την παιδεία/εκπαίδευση που του έχει μεταλαμπαδεύσει/κάνει.

Λέων
Το λιοντάρι είναι ιδιάζουσα περίπτωση στο θέμα του ανταγωνισμού. Είναι από τα πιο ανταγωνιστικά ζώδια, οπότε είναι απίθανο να προσδιορίσει κανείς τον τομέα. Θέλουν να είναι οι καλύτεροι σε ό,τι καταπιάνονται.

Αν καταφέρεις να μπεις στο μυαλό τους θα καταλάβεις ότι στην πραγματικότητα αυτό που θέλουν είναι να νομίζεις ότι είναι οι καλύτεροι χωρίς να σου το αποδείξουν.

Παρθένος
Τα άστρα γι’ αυτό το ζώδιο απαφάσισαν να το κάνουν ανταγωνιστικό στη μόρφωση. Ο Παρθένος είναι αυτός που ψοφάει να σε διορθώσει. Καραδοκεί περιμένοντας ένα λάθος σου. Έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει ορθογραφικό λάθος σε προφορικό λόγο. Είναι ο ξερόλας Τσακ Νόρις.

Ζυγός
Γενικά, ο Ζυγός δεν είναι ανταγωνιστικό ζώδιο. Δεν θα μπει στον κόπο να βγάλει έξω την ικανότητά του και να τη συγκρίνει με τη δική σου. Προσοχή όμως, αν τον υποτιμήσεις θα δεχθείς και τις συνέπειες. Θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να αποδείξει ότι είσαι λάθος και θα το επιτύχει.

Σκορπιός
Ο Σκορπιός λειτουργεί διαφορετικά από τα υπόλοιπα ζώδια. Δεν είναι ούτε αυτός ανταγωνιστικός, μα αν χρειαστεί να γίνει, θα επιστρατεύσει όλο το πάθος του.

Στην πραγματικότητα, ο Σκορπιός γίνεται ανταγωνιστικός σε θέματα στόχων και φιλοδοξίας. Τα θέλει όλα: Λεφτά, υψηλή θέση στην κοινωνία. Και για να τα πετύχει αυτά, πρέπει να γίνει υπερβολικά ανταγωνιστικός.

Τοξότης
Πού αλλού θα ήταν ανταγωνιστικοί οι Τοξότες αν δεν ήταν στο know-how των ταξιδιών; Έχουν μαζέψει εμπειρίες για τα πάντα από παντού. Ο Τοξότης θέλει να είναι αυτός ο τύπος ο οποίος θα τρέξεις να βρεις όταν θέλεις να ζητήσεις συμβουλές για το ποια μουσεία θα επισκεφθείς και πού θα φας το καλύτερο τοπικό έδεσμα.

Είναι γενικά ένα ζώδιο που αγαπάει την περιπέτεια. Κι αν υπάρχει κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί, αλλά είναι εκτός προγράμματος, θα το βάλει. Ίσα-ίσα για να σου πει ότι «Εγώ πήγα».

Αιγόκερως
Αν δεν είναι ο Αιγόκερως ανταγωνιστικός τότε ποιος είναι; Το προβλέψιμο θα ήταν ο Αιγόκερως να είναι ανταγωνιστικός όσον αφορά τη δουλειά του. Κι όμως, ο Αιγόκερως επιδιώκει να είναι καλός στην δουλειά του επειδή αυτό που προσδοκά είναι η δύναμη και τα χρήματα.

Θέλει να έχει μία καλή οικονομική βάση ώστε να μπορεί να είναι πάντα ανταγωνιστικός.

Υδροχόος
Αν πληρωνόταν για μουσικοκριτική, αυτό θα ηταν το επάγγελμα του. Θεωρεί πως το αυτί του αναγνωρίζει τις πιο πιασάρικες μελωδίες πριν γίνουν πιασάρικες. Πιστεύει ότι έχει το καλύτερο μουσικό γούστο, κι αν δε συμφωνείς είσαι αδαής.

Εφόσον ένα κομμάτι δεν του αρέσει, δεν θα τον πείσεις για το αντίθετο. Ακόμη κι αν βαθιά μέσα του, του αρέσει. Αντ’ αυτού θα βρει 17 λόγους να σε διαψεύσει.

Ιχθείς
Ο Ιχθύς είναι ανταγωνιστικός, κι όμως. Στο μυαλό του μόνο. Όταν έρχεται σε αντιπαράθεση δε νιώθει άνετα, θέλει να το αποφύγει. Ωστόσο, αν μιλήσεις για τέχνη και κουλτούρα το σίγουρο είναι ότι θα πεταχτεί και θα ξεράσει όλη του τη γνώση.

Ο Ιχθύς νομίζει ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τους καλλιτέχνες. Γι’ αυτό και γίνεται ανταγωνιστικός, νομίζει ότι έχει κάποια σούπερ δύναμη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v