ΣΧΕΣΕΙΣΑΣΤΡΑ

Τι πνίγει το κάθε ζώδιο;

Εκτός από τη θάλασσα και τα ζιβάγκο, τα ζώδια πνίγονται και από πιο αφηρημένες έννοιες, όπως η συμπεριφορά. Πάμε να τις κάνουμε πιο συγκεκριμένες.

Τι πνίγει το κάθε ζώδιο;


Κριός
Παγιδευμένος νιώθει όποτε είναι σε σχέση η οποία απαιτεί περισσότερα από αυτά που μπορεί να δώσει. Δεν είναι υπερβολικά δοτικός. Η αγάπη είναι θέμα μείζονος σημασίας για τον Κριό, στο τέλος όμως η γνώμη του είναι μονόδρομος για τη σχέση.

Ταύρος
Η ζωή θα ήταν ιδανική χωρίς να του φορτώνουν οι άλλοι τις προσδοκίες τους. Δεν αντέχει, μόνο στη σκέψη, την απαίτηση να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω που ο άλλος έχει ονειρευτεί. Νιώθει ότι είναι στο απόσπασμα.

Δίδυμοι
Αρκεί που έχει ήδη δεσμευτεί, δεν μπορεί να υπομείνει κι άλλου είδους δεσμεύσεις, όπως σχέδια για το μέλλον. Μία από τις χειρότερες προτάσεις που μπορείς να του πεις είναι «Να τα κλείσουμε από νωρίς τα εισιτήρια, να μας βγουν φθηνά». Βρες ένα πιο διπλωματικό τρόπο.

Καρκίνος
Δεν του φαίνεται, αλλά δεν αντέχει τους περιορισμούς. Θέλει και τις εξόδους του, και την ελευθερία του και το σπιτάκι του το χουχουλιαστό. Αν τείνεις να περνάς καθημερινά τα βράδια σου στα ενδότερα, ο Καρκίνος ασφυκτιά-τουλάχιστον άσ’ τον ελεύθερο.

Λέων
Το απόλυτα πιεστικό σενάριο για τον Λέοντα αυτό στο οποίο για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να πει τη γνώμη του. Μα αυτό είναι ένα οικογενειακό δείπνο, ένα γνωστικό πεδίο για το οποίο δεν έχει ιδέα; Οτιδήποτε δεν του επιτρέπει να μιλήσει, τον πιέζει.

Παρθένος
Η ζωή του Παρθένου είναι γεμάτη προσδοκίες. Γι’ αυτό δεν ταιριάζει με τον Ταύρο. Η σκέψη ότι κάποιος δεν θα ανταποκριθεί στις επιθυμίες που έχει στο μυαλό του, τον φέρνει εκτός εαυτού. Θα ήθελε πολύ να το αλλάξει, αλλά δεν έχει και πολλές ελπίδες.

Ζυγός
Προκαλεί μόνος πίεση στον εαυτό του. Δεν το θέλει, απλώς δεν μπορεί να πει όχι. Αν ψάχνεις τρόπους να δεις τον Ζυγό χαλαρό, μάθε τη γλώσσα σώματος του. Πρότεινε του κάτι κι αν δεις τα ρουθούνια να ανοίγουν ή να παίζει νευρικά με τα χέρια όσο σου απαντάει «Ναι», απλώς πρότεινε κάτι άλλο.

Σκορπιός
Όποτε ένας κοντινός του επιτυγχάνει ένα στόχο του ή ακόμη κι όταν βρίσκεται κοντά σ’ αυτόν, ο Σκορπιός αγχώνεται, νιώθει παγιδευμένος. Πρέπει με κάποιον τρόπο να φανεί αντάξιος. Δυστυχώς, κάποιες φορές αντιδρά σπασμωδικά και καταφεύγει σε δόλιες μεθόδους.

Τοξότης
Αν κάτι πνιγει τον Τοξότη, αυτό είναι οι οικογένειες. Οι οικογένειες πάνε αλά μπρατσέτα με τις υποχρεώσεις. «Πρέπει να επισκεφθείς τη μάνα σου», «Πάρε ένα τηλέφωνο τον άνθρωπο, πατέρας σου είναι», αυτές είναι μερικές από τις απαγορευμένες φράσεις για έναν Τοξότη.

Αιγόκερως
Του αρέσει πάρα πολύ να κάνει σχέδια, χρονοδιάγραμμα, να αγοράζει εισιτήρια. Το πρόβλημα του είναι ότι μετά δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά. Παγιδεύεται στο ίδιο του το πρόγραμμα ο καημένος και παθαίνει κρίσεις πανικού για να τα προλάβει όλα.

Υδροχόος
Θα επαναστατήσει, είναι το ζωδιακό του πλεονέκτημα αυτό, αλλά ως τότε θα δεινοπαθήσει. Μέχρι να φτάσει εκείνη η ώρα, ο Υδροχόος θα προσπαθήσει να διεκδικήσει τον έλεγχο της κατάστασης (ή δραστηριότητας) στην οποία έμπλεξε τον εαυτό του, κι αν δεν το πετύχει, θα αποχωρήσει.

Ιχθείς
Νιώθει την ανάγκη να ελέγχει τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω του. Δεν έχει κακές προθέσεις, αλλά παγιδεύεται σε αυτήν την ακούσια ανάγκη του. Αν δεν μπορεί να διατάζει, χάνονται οι ισορροπίες μέσα του, συγχύζεται. Ο λόγος; Ποιος ξέρει;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ο κόσμος δεν είναι άσπρος ή μαύρος. Μάλλον μαύρος ή γκρίζος."

Γκράχαμ Γκρην

  • -1820: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης και οι «Φιλικοί» αποφασίζουν να κηρύξουν επανάσταση στη Μολδοβλαχία.

    -1888: Εγκαινιάζεται το Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.

    -1918: Γεννήθηκε η Ασπασία Παπαθανασίου, ελληνίδα ηθοποιός, που διακρίθηκε διεθνώς για τις ερμηνείες της στους μεγάλους αρχαίους τραγικούς ρόλους.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2