Τα έξι ζώδια που δεν το βάζουν κάτω

Ποια ζώδια, παρά την απελπισία τους, δεν παραιτούνται από επιδίωξη των στόχων τους;
Τα έξι ζώδια που δεν το βάζουν κάτω

Ταύρος
Ότι δηλαδή δεν ήξερες ότι είσαι πεισματάρης; Πεισματάρης, ανένδοτος, ισχυρογνώμων. Ένας σκέτος πονοκέφαλος. Η παραίτηση δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο σου. Για εσένα το να μην τα παρατήσεις είναι απλώς μία απόφαση μεταξύ ενός διλήμματος. Ίσως και να μην έχεις καν κάποιο δίλημμα.

Εκτός από ανυποχώρητος έχεις και υπομονή. Θα πασχίζεις με ζήλο να πετύχεις τον στόχο σου. Το πείσμα σου είναι σχετικά ενοχλητικό γι’ αυτούς που σε περιβάλλουν, καθώς πρέπει να ακούνε την γκρίνια σου κάθε φορά που βρίσκεις κάποιο εμπόδιο. Είσαι τόσο ισχυρογνώμων, που πρέπει να ήσουν ο τελευταίος άνθρωπος που πήγε από το Myspace στο Facebook.

Αιγόκερως
Η αποφασιστικότητα είναι το μότο σου, η λέξη που σε κατευθύνει σαν οντότητα, Αιγόκερε. Αν ένας στόχος σου φαίνεται βουνό, επαναλαμβάνεις πολλές φορές από μέσα σου την λέξη αποφασιστικότητα. Το επόμενο σου βήμα είναι να χωρίσεις τη διαδρομή προς το βουνό σε μικρότερες διαδρομές, ανεβαίνοντας κάθε μέρα και από λίγο.

Γενικά, είσαι άνθρωπος με υπομονή και έχεις στο μυαλό σου ότι κάποια πράγματα χρειάζονται τον χρόνο τους. Κι αυτό είναι και το τρικ σου για να μην αγχώνεσαι. Δεν έχεις αυταπάτες ότι θα πάνε όλα κατ’ ευχήν, αλλά δεν έχεις και αυταπάτες ότι δεν θα τα… καταφέρεις.

Σκορπιός
Εσύ δεν βλέπεις πουθενά αποτυχία, σε κανένα σου εγχείρημα. Βλέπεις ότι αυτή η προσπάθεια που έκανες δεν ήταν σωστή για της συγκεκριμένη περίπτωση, οπότε απλώς τη σβήνεις από την λίστα των επιλογών σου. Για εσένα η αποτυχία είναι εφόδιο.

Πάντα θα ανακαλύπτεις νέους τρόπους για να καταφέρεις –τελικά- αυτό που θέλεις. Είσαι παθιασμένος σε σχέση με αυτά που θέλεις να επιτύχεις και το προσεγγίζεις με ώριμο τρόπο. Μελέτη-Σχεδιασμός-Δοκιμή.

Λέων
Λέοντα, σπάνια θα το βάλεις κάτω. Έχεις μία παράξενη τακτική. Αντί να κάνεις ένα διάλειμμα –σαν άνθρωπος- από την επίτευξη του στόχου του, αλλάζεις την οπτική σου και προσπαθείς να πετύχεις κάποιον άλλο στόχο. Θέλεις να δεις κάτι να πηγαίνει καλά για να πάρεις τα πάνω σου και να σου ανέβει το ηθικό. Μετά, επιστρέφεις στον πρώτο σου στόχο, φρέσκος και ανανεωμένος.

Η αντίληψη σου για ένα στόχο που θέλεις να πετύχεις αλλάζει ακόμη και όταν ξεχνάς για λίγο το εμπόδιο που έχει προκύψει και δεν μπορείς να βρεις λύση. Είσαι αισιόδοξος και αυτό βοηθά το ένστικτο σου να δεις ποιες επιλογές σου δίνουν προοπτική για εξέλιξη και ποιες πρέπει απλώς να περιμένουν λίγο.

Υδροχόος
Άλλη η τακτική σου Υδροχόε. Μετά από μία σειρά πολλών αποτυχιών, τελικά αναρωτιέσαι «Γιατί το κάνω εγώ τώρα αυτό; ποιος είμαι; πού πάω;». Αν η απάντηση σου, σε καλύπτει, τότε ανανεώνεσαι και συνεχίζεις τις δοκιμές. Αν δεν σε καλύπτει, αναρωτιέσαι από τι ακριβώς προσπαθούσες να αποσπάσεις την προσοχή σου και έφτασες σε αυτό το σημείο.

Ενίοτε αλλάζεις μονοπάτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα παρατάς ή ότι απογοητεύτηκες. Κανείς δεν είναι πάντα ειλικρινής με τον εαυτό του και περιστασιακά επιβάλλεται να επαναπροσδιορίζουμε τους στόχους μας.

Παρθένος
Για εσένα μόνο και μόνο το γεγονός ότι έχεις ευκαιρίες, είναι επιτυχία. Δεν γκρινιάζεις, δεν παραπονιέσαι, συνεχίζεις ακάθεκτος να βάζεις τα post it σου στο ψυχείο και να ψάχνεις απαντήσεις στα προβλήματά που συναντάς στο δρόμο προς το στόχο σου. Θα κοντοσταθείς για να ουρλιάξεις λίγο και να ξεσπάσεις, αλλά θα είναι απλώς στιγμιαίο.

Το θετικό σου είναι ότι δεν φοβάσαι να ζητήσεις βοήθεια όταν έχεις κολλήσει κάπου. Εισαι γενικά έξυπνος και με στρατηγικές κινήσεις τη βρίσκεις την άκρη σου-γι’ αυτό και δεν τα παρατάς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v