Ποιο καλοκαιρινό πιάτο είναι το κάθε ζώδιο

Στη Μεσόγειο δεν έχουμε ούτε ένα, ούτε δύο καλοκαιρινά πιάτα. Έχουμε πολλά, και σίγουρα ένα για κάθε ζώδιο.
Ποιο καλοκαιρινό πιάτο είναι το κάθε ζώδιο

Κριός

Είσαι τολμηρός και αυθόρμητος. Είσαι και περιπετειώδης. Θέλεις να ζεις την κάθε στιγμή σου, είσαι απόλυτα συγχρονισμένος με το παρόν. Γι’ αυτό δεν φοβάσαι να φας (και να φτιάξεις) έναν μπελαλίδικο μουσακά με την τηγανητή του την μελιτζάνα, χωρίς να σκέφτεσαι τι έπεται στη συνέχεια.

Ταύρος

Ταύρε ξέρεις τι παίζει μαζί σου; Θέλεις να φας τη σπεσιαλιτέ σου, δεν θέλεις όμως να ασχοληθείς και πολύ. Το ιδανικό σου πιάτο είναι ένα φαγητό με ποικιλία υλικών το οποίο μπαίνει στο φούρνο, εσύ αράζεις και βγαίνει όταν είναι πλέον έτοιμο. Το μπριάμ λοιπόν είναι το φαγητό σου.

Δίδυμοι

Δίδυμε βρίσκεσαι παντού, σε εστιατόρια, μπιτσόμπαρα, καφέ. Είσαι λίγο μαϊντανός και το ξέρεις. Όπως είναι και μία μακαρονοσαλάτα, η οποία ταιριάζει ταμάμ με τον μαιντανό.

Καρκίνος

Είσαι ρομαντικός, ευαίσθητος και μπορείς να κάνεις τον κόσμο να κλάψει με τις συγκινητικές σου ιστορίες αγάπης. Και ξέρεις ποιο καλοκαιρινό φαγητό μπορεί να μας κάνει να κλάψουμε; Τα φασολάκια.

Λέων

Τραβάς τα βλέμματα στο πέρασμά σου. Η εμφάνισή σου μαγνητίζει, ακόμη κι όταν δεν είσαι στα καλύτερά σου. Ωστόσο είσαι άνθρωπος κατά βάθος ρομαντικός, οποίος θέλει τη φροντίδα του. Σαν ένα πιάτο αστακομακαρονάδα.

Παρθένος

Τα πάντα στη ζωή σου πρέπει να γίνονται με χειρουργική ακρίβεια. Κολλάς στις απόψεις σου και δεν τις αλλάζεις για κανένα λόγο. Όπως όσοι υποστηρίζουν ότι τα γεμιστά είναι καλύτερα "ορφανά" ή με κιμά. Τα γεμιστά είναι ξεκάθαρα το φαγητό σου κι αν κάποιος γεμίζει τέλεια τη μελιτζάνα, αυτός είσαι εσύ.

Ζυγός

Με την πρώτη ματιά είσαι ένας βασικός τύπος (σούπα δηλαδή) ο οποίος θέλει να γνωρίσει όλο τον κόσμο και προσπαθεί να προσαρμοστεί έτσι ώστε να τον αγαπούν όλοι. Μόλις κάποιος σε γνωρίσει, καταλαβαίνει ότι δεν είσαι για όλα τα γούστα, όπως η ψαρόσουπα.

Σκορπιός

Εξωτερικά φαίνεσαι κλειστός τύπος. Εσωτερικά κρύβεις αμέτρητη αγάπη… για τους κοντινούς σου ανθρώπους. Μπορείς να γίνεις μάλαμα, αλλά μπορείς να στείλεις ξεκάθαρα κάποιον στο γιατρό. Είσαι ξεκάθαρα μύδια αχνιστά.

Τοξότης

Έχεις δει κάτι διαφημίσεις που παίζει λάτιν μουσική και ένα ζευγάρι μαγειρεύει και ταυτόχρονα χορεύει και παίζει με τα υλικά του φαγητού του; Ένας από τους δύο είναι σίγουρα Τοξότης. Και υπό αυτές τις συνθήκες ένα φαγητό μπορείς να φτιάξεις: στραπατσάδα.

Αιγόκερως

Βιάζεσαι, θέλεις να πας στη δουλειά σου γρήγορα. Αλλά δεν μπορείς να φας κάτι μέτριο, είσαι και μερακλής πανάθεμά σε. Λατρεύεις και τη φέτα. Μία χωριάτικη στον Αιγόκερω παρακαλώ.

Υδροχόος

Υδροχόε δεν θα σε καταλάβει ο κόσμος ποτέ. Κάθε φορά μας δίνεις και μία διαφορετική γεύση. Σαν τα ρολά γαύρου (μαρινάτου) με κολοκύθι αβοκάντο. Πεντανόστιμο, γκουρμέ και για λίγους.

Ιχθείς

Ιχθύ είσαι ρομαντικός και καλλιτέχνης άνθρωπος. Και ανάλαφρος, περπατάς στα σύννεφα δηλαδή. Και ξέρεις ποιο φαγητό μοιάζει με αφηρημένη ζωγραφιά, είναι ρομαντικό και σχετικά ελαφρύ για το καλοκαίρι; Το ριζότο με θαλασσινά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v