Ο Μυστικός Ιχθύς: Όσα δεν θα σου πουν τα ψάρια

Ξεθάψαμε και σου αποκαλύπτουμε δέκα μυστικά για τους Ιχθείς που δεν γνώριζες. Ώρα να μάθεις καλύτερα αυτό το τόσο ιδιαίτερο ζώδιο…
Ο Μυστικός Ιχθύς: Όσα δεν θα σου πουν τα ψάρια

Όταν θέλει να πει ψέματα…
Αν δεν πετύχεις τον Ιχθύ στις καλές του, είναι πολύ εύκολο να τον πιάσεις να λέει ψέματα. Θα προσπαθήσει να παρουσιάσει τον εαυτό του σαν θύμα –άλλωστε θύμα δεν είναι πάντα ο Ιχθύς;- ώστε εσύ να υποθέσεις ότι αποκλείεται ο καημένος να λέει ψέματα. Αν τον πιάσεις θα σου πει πάλι ότι είναι το θύμα γιατί αναγκάστηκε να σου πει ψέματα.

Πώς αντιλαμβάνεται την αγάπη;
Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, μπορεί να είναι ρομαντικός, αλλά είναι άτομο που χρειάζεται τον χώρο του. Για να αντιληφθεί ότι τον αγαπούν θέλει από τη μία να του κάνουν μία τεράστια, γουντιαλενική χειρονομία αγάπης. Από την άλλη όμως θέλει να του δίνουν τον χώρο του χωρίς να το ζητά.

Πώς θα σπάσεις τον πάγο μαζί του
Μίλα του για φιλοσοφία, ταινίες, μουσική και ιστορία. Ή ακόμα καλύτερα κάτι που να τα περιλαμβάνει όλα μαζί. Ζήτα του τη γνώμη του για ένα πρότζεκτ σου στη δουλειά ή τη γνώμη του για ένα καινούριο τραγούδι. Λατρεύει να λέει τη γνώμη του, για οτιδήποτε.

Πώς χωρίζει;
Το μόνο σενάριο στο οποίο χωρίζει, είναι να του πατήσουν την ψυχολογία στο πάτωμα. Όταν το κάνουν αυτό, κλαίει, οδύρεται και τελικά γυρνάνε πίσω. Τότε είναι και η κατάλληλη στιγμή για να εκδικηθεί και αυτό κάνει. Εντούτοις, ακόμη και μετά την εκδίκηση, ποτέ δεν θα σταματήσει να ενδιαφέρεται για τον πρώην σύντροφό του, σαν άνθρωπο.

Πώς επιζητά την προσοχή;
Θα θελήσει την προσοχή σου, χωρίς να την επιζητήσει. Θα σταματήσει να σε παίρνει τηλέφωνο, θα σταματήσει να σου στέλνει τις χαζομάρες που σου στέλνει για να γελάσετε, νομίζοντας ότι εσύ καταλαβαίνεις ότι σε έχει στην μπούκα. Αν τον ρωτήσεις τι συμβαίνει θα σου πει ότι έχει πονοκέφαλο. Αν τον κοιτάξεις όμως στα μάτια, θα σε αιφνιδιάσει ρίχνοντας σου το βλέμμα της κουκουβάγιας. Φοβού τον Ιχθύ.

Τι τον τρομοκρατεί;
Η κριτική και η αντιπαράθεση. Ο Ιχθύς είναι πολύ αστείος όταν του φωνάζεις, σε κοιτάει με το σπινθηροβόλο βλέμμα του ροφού. Αν αρχίσεις να του φωνάζεις, πρέπει με κάποιο τρόπο να του κάνει επανεκκίνηση αν θες κάποια στιγμή να σου απαντήσει. Τρομοκρατείται, δεν αντέχει ούτε την κριτική, ούτε τους τσακωμούς. Έχουν πολλή ένταση.

Τι τον κάνει ακαταμάχητο;
Είναι καλλιτέχνης. Και ας μην κοροϊδευόμαστε, όλοι γοητεύονται από τις καλλιτεχνικές φύσεις. Όποιον φλερτάρει, το κάνει ασυναίσθητα, σαγηνεύοντας τον. Όταν προσπαθούν να τον φλερτάρουν, δεν το καταλαβαίνει, με αποτέλεσμα να φαίνεται μυστήριος. Και είναι, γιατί έχει αυτήν την εσωτερική λάμψη που προκαλεί κάποιον να την εξερευνήσει.

Πώς… τα κάνει θάλασσα στο φλερτ;
Αν του αρέσει κάποιος/α, τσεκάρει το ίνσταγκραμ, το facebook, τα πάντα όλα. Έπειτα, νιώθει ενοχές γι’ αυτό και μένει απλά εκεί. Εν ολίγοις, δεν φλερτάρει καν.

Τι δεν αντέχει σε μία σχέση;
Ο άνδρας Ιχθύς δεν θέλει να του ασκείς κριτική. Όχι γιατί δεν αντέχει την κριτική, αλλά γιατί δεν αντέχει τη δική σου κριτική που του σπαράζει την καρδιά. Οπότε, όταν τον κριτικάρεις, να του λες ότι δεν το λες για να τον πληγώσεις, αλλά γιατί θες το καλό του.

Πότε αποφασίζει να παρατήσει μια σχέση;
Τίποτα δεν θα σταματούσε τον Ιχθύ από την αληθινή αγάπη. Το μόνο που ίσως να έβαζε βέτο, θα ήταν μία τεράστια αλλαγή στην προσωπικότητα του ανθρώπου που αγαπά. Όπως να αλλάξει σεξουαλικό προσανατολισμό ή θρησκεία. Δηλαδή να γίνει κάποιος άλλος.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v