Τι κάνει το κάθε ζώδιο να νιώσει άνετα;

Κάποιες καταστάσεις μπορούν να κάνουν ακόμη και τα πιο άνετα ζώδια να νιώσουν άβολα. Δες τι μπορείς να κάνεις γι' αυτό.
Τι κάνει το κάθε ζώδιο να νιώσει άνετα;

Κριός
Όταν ένα κριάρι νιώθει την ανάγκη να νιώσει άνετα, θα το καταλάβεις από την υπερκινητικότητά του. Δεν θέλει να το συζητήσει, θέλει να το εκφράσει. Πώς; Κάνοντας γυμναστική φυσικά. Κι αν δεν έχει τη δυνατότητα να πάει για προπόνηση, θα κάνει μία βόλτα.

Αν αναρωτιέσαι πώς θα κάνεις έναν Κριό να νιώσει άνετα, έχουμε την λύση. Κράτα σφιχτά ένα μαξιλάρι και προσφέρσου για σάκος του μποξ. Ιδανικά, κάνε του δώρο έναν σάκο του μποξ.

Ταύρος
Αυτό που χρειάζεται ο Ταύρος πραγματικά για να νιώσει άνετα είναι στήριξη. Θέλει να ξέρει πως, ό,τι και να συμβεί, εσύ (φίλος ή σύντροφος) θα είσαι εκεί έτοιμος να δώσεις μία χείρα βοηθείας. Πρόσεχε όμως, μην ξεχαστείς και γυρίσεις την κουβέντα σε εσένα.

Bonus tip: Ο Ταύρος είναι δεκτικός στο άγγιγμα – η χείρα βοηθείας που λέγαμε.

Δίδυμοι
Ο πιο εύκολος (αλλά όχι και τόσο ανώδυνος) τρόπος να κάνεις τον Δίδυμο να νιώσει άνετα και να τον ανακουφίσεις είναι να τον προτρέψεις να μιλήσει για τα συναισθήματά του. Τα διδυμάκια αν κρατάνε μέσα τους αυτό που τους ταλανίζει, κάποια στιγμή ξεσπάνε για άκυρο λόγο και πιθανώς όχι εκεί που πρέπει.

Ο Δίδυμος γενικά είναι ένα επικοινωνιακό ζώδιο. Αν νιώθει αγχωμένος ή λυπημένος, ο μόνος τρόπος να τον κάνεις να νιώσει άνετα είναι να αρχίσεις να του κάνεις ερωτήσεις, διότι συνήθως δεν ξέρει από πού να αρχίσει.

Καρκίνος
Τα συναισθήματα του Καρκίνου χτυπάνε κόκκινο όταν νιώθει κάπως. Ίσως να τα μεγαλοποιεί λίγο, ίσως να πέφτει σε έναν φαύλο κύκλο υπερανάλυσης. Εκείνη τη στιγμή χρειάζεται μία αισιόδοξη φωνή να του υπενθυμίσει τα θετικά της κατάστασης που τον βασανίζει κι αν δεν υπάρχουν τουλάχιστον να ακούσει ότι όλα θα περάσουν.

Στον Καρκίνο δώσε έναν ώμο και ένα χαρτομάντηλο για να ξεσπάσει. Τίποτα άλλο δε θέλει.

Λέων
Είναι τρομακτικό θέαμα να βλέπεις ότι ένας Λέοντας νιώθει την ανάγκη να νιώσει άνετα. Συνήθως οι Λέοντες προσπαθούν να βγάλουν την εικόνα του δυνατού προς τα έξω και δεν θέλουν να φαίνονται ευάλωτοι. Αφού λοιπόν είσαι σε αυτήν την τόσο ξεχωριστή θέση, πες στον Λέοντα ότι μπορεί να νιώσει ασφαλής μαζί σου και πως ό,τι και να σου πει, δε θα τον κρίνεις.

Μην ξεχάσεις να τον πείσεις ότι είσαι σίγουρος πως θα βγει αλώβητος από όλο αυτό (και ακόμη πιο δυνατός).

Παρθένος
Όσο κι αν δεν του φαίνεται, ο Παρθένος είναι υπερευαίσθητος. Πριν εκφράσει τα συναισθήματα του, θέλει να επεξεργαστεί κάθε μικρή λεπτομέρεια του γεγονότος που τον έχει χαλάσει. Ίσως θελήσει να μείνει μόνος του. Σε αυτήν την περίπτωση πες του ότι είσαι εκεί γι’ αυτόν και ας ανοιχτεί όποτε θέλει.

Έχε στο νου σου ότι ο Παρθένος θέλει να βρίσκει την άκρη μόνος του. Δεν θα ζητήσει παρηγοριά, αλλά η οποιαδήποτε έκφραση υποστήριξη από άτομα για τα οποία ενδιαφέρονται θα τον βοηθήσει ψυχολογικά.

Ζυγός
Ως γνωστόν, οι Ζυγοί είναι λιγάκι παιδάκια. Και πώς κάνεις ένα παιδάκι να νιώσει άνετα; Του αποσπάς την προσοχή. Αν τον αφήσεις να σκεφτεί πολύ αυτό που τον δυσαρεστεί, δεν θα έχει καλό τέλος για τον ίδιο, θα κάνει τα πιο απαισιόδοξα σενάρια.

Πες του να παίξετε κάτι, να δείτε μία ταινία ή βίντεο με γάτες στο youtube. Χίλιες φορές καλύτερα από το να μιζεριάζει σε μία γωνία χωρίς να μιλάει.

Σκορπιός
Ο Σκορπιός όταν δεν νιώθει άνετα με κάτι, φαίνεται λιγάκι δυσκοίλιος. Το προτιμότερο που έχεις να κάνεις είναι να του δείξεις ότι καταλαβαίνεις και τον συμπονάς και μετά να τον αφήσεις στην ησυχία του.

Ο Σκορπιός λειτουργεί με τους δικούς τους ρυθμούς. Άφησε τον μόνο του γιατί μπορεί να γίνεις η δική του βαλβίδα εκτόνωσης.

Τοξότης
Ότι δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι πρέπει να κάνεις τον Τοξότη να νιώσει άνετα; Είναι στη φύση του Τοξότη να νιώθει άνετα. Κι αν θελήσει να τον βοηθήσεις θα σου πει ακριβώς τι θέλει. Το πιο πιθανό είναι να θέλει να κάνετε πιάσετε κουβέντα περί φιλοσοφίας ή να δείτε μια χαζοκωμωδία.

Από τη στιγμή που ξέρει ότι έχεις τη διάθεση να τον κάνεις να νιώσει άνετα, μην ανησυχείς.

Αιγόκερως
Ο Αιγόκερως θα προσπαθήσει να σε πείσει ότι "το έχει" και θα βρει μόνος του την άκρη. Μην τον βλέπεις ψιλο-ταραγμένο τώρα, έχει τον έλεγχο. Παίξε το παιχνίδι του, αλλά όπως και στον Τοξότη, δείξε του ότι είσαι εκεί γι’ αυτόν και θα σου ανοιχτεί από μόνος του.

Μην τον πιέσεις, άφησε τον να έρθει μόνος του. Δεν του αρέσει να φαίνεται ευαίσθητος.

Υδροχόος
Ο Υδροχόος ντρέπεται για τα συναισθήματά του. Θα προτιμούσε να μην έχει συναισθήματα, ίσως. Γι’ αυτό και δεν του αρέσει να τα μοιράζεται. Εφόσον το αποφασίσει ο ίδιος, θα σου το πει.

Αν θέλεις να τον κάνεις να ξεχαστεί, βάλε του ένα σούπερ ψαγμένο ντοκιμαντέρ.

Ιχθείς
Ο Ιχθύς παρότι θέλει να του δώσεις σημασία όταν κάτι τον έχει κάνει να νιώσει ταραχή, δεν θέλει να βιαστείς. Ίσως τελικά αποφασίσει ότι ήταν όλα στο κεφάλι του. Άφησε τον να επεξεργαστεί αυτό που τον έχει προβληματίσει. Πιθανόν να βάλει μουσική και να ασχοληθεί με κάτι καλλιτεχνικό.

Μην τον κάνεις να νιώσει παράξενος επειδή ίσως και να υπερβάλει με τα συναισθήματά του. Πες του ότι είναι νωρίς και ότι σιγά σιγά θα το ξεχάσει.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v