Οι σκεπαστές αυλές που θα βγάλουμε τον φετινό χειμώνα

Τέσσερις αυλές… κλειστές που θα πίνουμε τα ποτάκια μας φέτος. Επειδή ακόμα και με κρύο και με βροχές, την θέλεις την αυλή σου.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της αυλής, του καφέ και του ποτού με το λίγο δροσερό αεράκι του βραδιού να σε χτυπά και να αισθάνεσαι υπέροχα. Μετά το καλοκαίρι, όταν αρχίζει να πέφτει η θερμοκρασία, αυτό το λες και λίγο απαγορευτικό. Από την άλλη, σαν την αίσθηση ότι τα πίνεις με τους φίλους σου σε μια ωραία αυλή, δεν υπάρχει τίποτα. Και ευτυχώς υπάρχουν αυλές σ’ αυτήν την πόλη που φροντίζουν για εμάς και τον χειμώνα. Κι αυτές είναι μερικές από τις αγαπημένες μας.

Rabbithole

Λέκκα 12, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0322 2559
Αχ, αυτό το Rabbithole! Πόσες και πόσες φορές έχουμε γράψει για αυτή τη μικρή κουνελότρυπα στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας; Και πόσες ακόμα θα γράψουμε, απ’ ό,τι φαίνεται, επειδή αυτό είναι ένα μαγαζί που δεν σταματά ποτέ να ποντάρει στα ατού του, να εξελίσσεται και να παραμένει ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της αθηναϊκής νυχτερινής ζωής—και χωρίς ιδιαίτερες φανφάρες. Τρία βασικά συστατικά χρειάζεται, άλλωστε, ένα μπαρ για να είναι καλό: καλά ποτά, καλή μουσική, καλό χώρο. Ε, εδώ το καλό το βρίσκεις εις τριπλούν και στον υπερθετικό. Το απλό ποτό στα 6€.

Upupa Epops

Αλκμήνης 7, Πετράλωνα, τηλ.: 212 1055214
Επειδή πάντα ψάχνεις μια ευκαιρία να βγεις στα υπέροχα Πετράλωνα. Και επειδή το Upupa Epops είναι (σταθερά από την στιγμή που άνοιξε, μην τα ξεχνάμε αυτά) από τις πιο δημοφιλείς προτάσεις στην γειτονιά. Και σίγουρα σε όλο αυτό βοηθά η πανέμορφη αυλή του, που φροντίζει να σερβίρει… αντιθέσεις: Μοντέρνο με παραδοσιακό. Αλώνι και σαλόνι. Ρομάντζο αλλά και καλή παρέα. Και όλες αυτές τις αντιθέσεις – που γίνονται φανερές και από την απίστευτη γκάμα κόσμου που μαζεύει – τις σερβίρει μαζί με φοβερά κοκτέιλ (από 7€). Α, και πολύ χαρούμενες μουσικές.

Σπίτι Cocktail Bar

Ανδρέα Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0683 3677
Το Χαλάνδρι, σε γενικές γραμμές, φημίζεται για τα κοκτέιλ του. Κάποιος θα έλεγε ότι τα κοκτέιλ είναι αυτά που έκαναν το Χαλάνδρι έναν από τους πιο χοτ προορισμούς, όχι μόνο των βορείων, αλλά και της Αθήνας ολόκληρης. Και μέσα σε όλη την υπέροχη μεθυσμένη φασαρία του κέντρου του, μπαίνεις σε μια στοά και βρίσκεις το Ζεν. Το Σπίτι είναι από τα πιο ιδιαίτερα μαγαζιά της περιοχής, παίζει πάντα μουσικές ανεβαστικές – οργανώνει πού και πού και ωραία events – και φροντίζει να νιώθουμε (συγγνώμη για το λογοπαίγνιο, αλλά είναι αλήθεια) σαν στο σπίτι μας. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Lab

Τριφυλλίας 71, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 5550 0791
Θα είναι σαν να είσαι Πανόρμου, αλλά δεν θα είσαι. Και αυτό – αν δεν σε ψήνει και τόσο αυτή η φρενίτιδα της Πανόρμου – είναι πολύ καλό. Αράζεις σε έναν χώρο που ταυτόχρονα σου βγάζει αισθήματα ρομαντικά, αλλά και οικεία, παρεΐστικα, ακούς τέλειες εναλλακτικές μουσικές (ακόμα ένα μπόνους αν δεν είσαι fan της, ομολογουμένως, mainstream αυτής γειτονιάς) και αφήνεσαι, ξεχνιέσαι, έστω και για λίγο. Επειδή καλό το κέντρο-κέντρο της Αθήνας, αλλά μερικά βράδια χρειάζεσαι να ανοιχτείς λίγο, να κυνηγήσεις την ησυχία σου. Και ποιος θα το φανταζόταν ότι θα έβρισκες τόσο ωραία ησυχία σε ένα στέκι μιας γειτονιάς που ξαγρυπνά τόσο πολύ;



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v