Ποια ζώδια είναι ηγέτες;

Κάποια ζώδια δεν μπορούν παρά να ηγούνται ορισμένων καταστάσεων. Το θάρρος τους και η αντισυμβατική στάση τους φταίνε για όλα.

Η επιρροή είναι χαρακτηριστικό των ηγετικών μορφών. Καλώς ή κακώς, δεν είναι όλοι γεννημένοι με αυτό το ταλέντο. Χρειάζεται θάρρος, πυγμή, πάθος, πρωτοτυπία. Κάποιοι πρέπει να το δουλέψουν λίγο περισσότερο· ο Κριός, ο Λέων, ο Αιγόκερως και ο Υδροχόος, από την άλλη, ελάχιστα. Δε θα απολογηθούν γι’ αυτά που σκέφτονται κι αυτό είναι το βασικότερο συστατικό της μυστικής συνταγής τους.

Κριός

Του αρέσει να είναι νικητής. Θέλει να είναι νικητής και αυτό θα κυνηγήσει. Άλλωστε θέλει τόσο πολύ είναι σε όλα ο καλύτερος. Είναι ζώδιο της φωτιάς και αυτό σημαίνει ότι είναι σούπερ ανταγωνιστικό. Επιπλέον, ο Κριός έχει την τάση να είναι πρωτοπόρος και να δοκιμάζει αυτά που υπόλοιποι διστάζουν ή δεν τολμούν. Αυτό το θάρρος που τον χαρακτηρίζει φαίνεται και στις δηλώσεις ή απόψεις του· τις εκφράζει έντονα και αποφασιστικά, με αποτέλεσμα να σε παρασύρει.

Λέων

Τον Λέοντα τον κυριαρχεί ο Ήλιος, είναι γνωστό αυτό. Και ξέρεις τι είναι ο Ήλιος και τι συμβολίζει; Το κέντρο του σύμπαντος -βάσει των αστρολογικών χαρτών πάντα. Ο Λέων νιώθει ότι είναι το κέντρο της προσοχής και ό,τι νιώθεις είναι αυτό που βγάζεις και προς τα έξω. Αυτό το ζώδιο εξελίσσεται όταν έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί ελεύθερα δημιουργικά και φυσικά με σκοπό να κάνει την επίδειξή του. Έχει την ψυχή μικρού παιδιού. Ξέρει ότι είναι χαρισματικός και ότι μπορεί να σε διασκεδάσει κι αυτό είναι που τον κάνει τόσο ελκυστικό. Μπορεί να μην είναι αυταρχικός για να σου επιβάλει τη γνώμη του, αλλά επιβάλλεται, χωρίς να το θέλει, με την παρουσία του. Θα τον ακολουθήσεις, θες δε θες.

Αιγόκερως

Ο τράγος έχει επιβλητικό παρουσιαστικό. Και ξέρεις ποιος είναι ο τράγος του ζωδιακού; Ο Αιγόκερως. Συνήθως είναι έξυπνος, πραγματιστής, το αφεντικό. Δύσκολα θα λειτουργήσει με το συναίσθημα· το συναίσθημα είναι υπερτιμημένο θα σου πει. Με μια πρώτη ματιά είναι αδίστακτος, δε θα δείξει έλεος, ωστόσο αυτό δεν είναι αλήθεια· έχει πλάνο, σχεδιάζει την επόμενη κίνηση του. Το ζώδιο που το κυβερνά ο Κρόνος πιστεύει στο ρητό που λέει ότι ο επιμένων νικά, γι’ αυτό δε θα σταματήσει ποτέ να κυνηγά τους στόχους του. Θα το κάνει μέχρι να τους πετύχει. Αυτό είναι που τον καθιστά παθιασμένο με τη δουλειά του, κι ο λόγος που είναι γεννημένος ηγέτης. Είναι φτιαγμένος να γίνει CEO.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος δεν είναι εύκολη περίπτωση. Μπορεί να πετύχεις διάφορους Υδροχόους στη ζωή σου οι οποίοι να μη μοιάζουν μεταξύ τους. Έχουν όμως ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό: είναι επαναστάτες. Το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι το πώς θα καταφέρουν να ξεσηκώσουν τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο που ο κυρίαρχος πλανήτης τους είναι ο Ουρανός. Ο πλανήτης του χάους, της επανάστασης και των ανατροπών. Ο Ουρανός ευθύνεται για τη φλόγα που κρύβουν μέσα τους, την εκ των έσω τάση τους να αντιστέκονται και την εκκεντρική τους προσωπικότητα. Αυτό τους το χαρακτηριστικό σε συνδυασμό με την ευχαρίστηση που παίρνει όταν φτάνει κάποιον στα όριά του, τον καθιστά τον ιδανικό ηγέτη στη μάχη των κοινωνικοπολιτικών αλλαγών. Είναι χαρακτηριστικό των ζωδίων του αέρα να πολεμούν για τα ανθρώπινα δικαιώματά.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v